Přejít na obsah

Přestal fungovat CAM v TV Samsung


Návštěvník shrap

Doporučené příspěvky

Návštěvník shrap

Ahoj lidi,

 

stala se mi taková věc. Normálně jsem používal CA modul v CI slotu (nePlus) mojí televize Samsung LE40B650 z roku 2009 a najednou, ze dne na den, po zapnutí a přepnutí na kanál - tma. Informace o signálu: síla 100, bitová chyba 0. Všechny kanály, včetně např. CT1 HD (nekodovaný) černý. Zkusil jsem tedy naladit DVB-T kanály a taky nic. Místo toho to naladilo pár analogovejch (fakt zážitek po těch letech digitálu ...). Tak jsem si řikal, že ještě ověřím, že mám signál v kabelu, připojil jsem CA modul do DVB-C karty ve starym HTPC (který už přes rok nepoužívám, ale předtím jelo normálně) a tam jsem sice všechno naladil, ale nepustím žádnej zakodovanej kanál. Jdou pouze ty nekodovaný, tj. např. CT1HD. A teď nevim, jestli mi teda odešla televize (což je velice pravděpodobné, resp. její tunerová část), nebo je něco s kartou (ale proč by televize nenaladila DVB-T žejo) a nebo teda mam echt smůlu a odešla TV i CAM (nebo čtečka CAM v počítači, nebo komunikace mezi DVB-C kartou v počítači a CI slotem...) Zkrátka je mi to divný, že se po***e tolik věcí najednou.

Nápady, poznatky, zkušenosti vítány.

A kdyby náhodou někdo z Plzně měl možnost, jak otestovat muj komplet PC s DVB-C kartou (ale vlastním CAM modulem i UPC kartou), ozvěte se ;) díky

 

shrap

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník shrap

Ty kraso, tak to sem necekal! Uz jsem mel skoro odeslanou odpoved "s CAM i bez nej", ale pak si rikam, ze vlastne to ladeni DVB-T jsem zkousel jeste s modulem. Ten jsem vyndal az pozdeji a zacal jsem ho zkouset v tom HTPC. Kazdopadne ted jsem naladil DVB-T bez CAM a normalne to jede. Cili jsem si obnovil naladeny DVB-C a ty nekodovany jedou. Kdyz pridam CAM (a restartnu TV), nejdou zadny. Cili je to problem CAM nebo karty? Nebo se to neda rict takhle? Blby je, ze se nedostanu v menu do CI submenu, je zasedly (kdyz tam mam CAM, bez nej asi taky predpokladam ...). Kazdopadne diky, uz jsem skoro kupoval novou TV :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, tímhle způsobem odchází CA modul (nebo možná karta, to není možné zjistit, protože do modulu jinou kartu nedáš). Taky se mi to stalo. Když se modul z televize vyndá, nekódované kanály zase začnou fungovat, není potřeba nic ladit. Do menu se nedostaneš, protože televize modul vůbec nevidí, ale i tak jí nějak (dokud ho nevyndáš) brání v přehrávání nekódovaných kanálů. Když po vyndání modul zase vrátíš, pořád sice nefunguje, ale televize už se o něm ani nedozví a přehrává nekódované kanály úplně normálně.

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Modem Compal, HD Mediabox, CA modul
  • Mladá Boleslav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, tímhle způsobem odchází CA modul (nebo možná karta, to není možné zjistit, protože do modulu jinou kartu nedáš).

 

Také se mi jednou stalo, že modul se rozbil a zakostičkoval celý obraz (nebylo možné nic vidět) a zvuk byl trhaný na všech zakodovanych programech. Rada operátora, který se ještě radil bylo, že to mam zkusit na nezakodovaných s kartou i bez, ale tam bylo to samé. Když jsem modul vyndal, tak šli normálně nezakodované. Takže předpokládám, že kdyby to bylo kartou, tak by měly jít nezakodované programy?

  • Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník shrap

Tak zjistuju, ze bude asi docela problem sehnat CA modul bez + . Dneska jsem na nakej narazil na aukru, pisou tam SN, tak jsem volal na UPC, tam mi to overovali a ze prej to nikdy u nich registrovany nebylo ... tak nevim. A ze to takhle udelat jde, prevest to, ale musi to bejt modul, kterej uz v UPC siti nekdy bezel. Mate s tim nekdo zkusenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...