Přejít na obsah

nabídka rádií v digitálním režimu od 10.3


Pavel m

Doporučené příspěvky

Digitální rozhlas (DAB+) můžeš přijímat vzduchem, ovšem musíš mít radiopřijímač, který ten signál zpracuje. To, že zaostáváme za vyspělou Evropou a moc toho tady v DAB+ nechytneš je jiná věc. Je to věc politická a co si volíte za ksindl do parlamentu a vlády - to tam máte. Stejně brzy opět spadneme do ruské sfery vlivu, takže je to úplně jedno. Ještě budeme rádi za rozhlas po drátě, u kterého se idealně provádí masírka stáda.

Digitální rozhlas přes "cihličku": Šíří ho UPC a tudíž je logické míti jeho zařízení.

FM rozhlas od UPC normálně funguje (a zase - musíš mít oživenou zásuvku UPC). Myslím, že nebude problém ty frekvence posunout nad 100.

  • Super 500 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • STB Vodafone, modem Compal CH7465
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Co je kdesi ve Skandinávii je nepodstatný. V ČR, resp. na půlce státu (Morava) není dodneška ani DAB ve III. TV pásmu a v L bandu to nikdo nechytá, protože přijímačů je jak šafránu a ještě je po nich prd. A i ten DAB v Čechách je totální propadák, kvalita otřes, nabídka jakbysmet a pokrytí nepoužitelný k tomu, aby člověk třeba v autě nahradil VKV-FM právě DAB. A pokud poslouchám rádio, mám připojení na kabelovku a je to na nějakým stacionárním místě, tak už mně nic nebrání v tom, abych místo investice do DAB rádia radši pořídil za stejný prachy internetový rádio, což je úplně jinej level. Kromě toho UPC už drahnou dobu šíří analogovou TV, která nikde jinde není a taky s tím není problém, takže klidně mohli nechat i analogový rádio (který se naopak ještě všude používá a používat bude dalších X let). Důvod odstřižení nechápu a těch pár MHz navíc, co zůstane, asi taky není žádný terno.

Cihlička - no to je pěkný, že pojedou rádia z ní, ale ono to dost často je tak, že se doma v jedný místnosti někdo dívá na TV právě přes ní a v jiný místnosti člověk poslouchá rádio. Takže to aby si snad rovnou pořídil cihličky 2, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče rádia:

Já když ráno vstávám do práce, tak u mě už to nejde tak, že vstanu, rukama pročísnu vlasy, za pochodu se oblíknu a padám na bus. Věk je neúprosnej, takže já musím vstát dříve, dát si kafe, sednout si do křesla a .... pustím si rádio (prostě musím se ráno nejdříve oživit). Sice ne ještě přes cihličku, ale pustím si tuner, do kterého mám zatažený koax z "R" výstupu zásuvky. Ano - tam je FM

Co se týče cihličky a digiradia z ní, tak bude dobře využitelné přes den. Protože přes den toho v TV moc nedávají (spíše nic, než něco), takže puštěné radio (byť jako kulisu) bude dobrá volba.

Škoda, že kabely UPC nejsou natažené i v práci. Tam běží radio 24 hodin denně.

Co se týče té Skandinávie - ten posun je i jinde ve vyspělé části Evropy. Můžeme se samozřejmě šprajcnout a izolovat se. Ale dle mého názoru to nebude to pravé ořechové.

  • Super 500 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • STB Vodafone, modem Compal CH7465
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

I kdybychom teda byli moderní a šli do DAB, tak to UPC stejně nemá, takže je to celý o ničem. Prostě rádia strčený kdesi v DVB-C jakoby nebyly. Ať teda UPC spustí DAB, OK. Ale než se tak stane, tak mají FM rádia zůstat kde jsou a ne vymýšlet furt nějaký debiloviny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejčastější dotazy ke změnám v digitálním vysílání

 

 

http://www.upc.cz/o-upc/o-spolecnosti/n ... dku-radii/

 

 

 

 

 

Proč nejsou v přehledu uvedeny stanice pod 100 MHz?

 

Pásmo pod 100 MHz nebude kvůli potenciálnímu rušení garantováno.

 

 

Co je důvodem změny?

 

Ke změně přistupujeme z důvodu optimalizace přenosových kapacit. Příjem v FM pásmu již není tolik preferován, klienti postupně přechází na digitální vysílání. Navíc v digitálním vysílání je více prostoru pro regionální a žánrová rádia. Výhodou digitálu je také dostupný monitoring vysílání

 

Upraveno uživatelem Návštěvník
  • Premium
  • -
  • -, Základní, Family, Sport, Cinema
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • -Most
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak uvádět důvod: "klienti postupně přechází na digitální vysílání " je opravdu blbost. Digitální radio je zatím u nás možné přijímat pouze terestiálně, pouze jenom v několika oblastech a je nutný vlastnit přijímač pro DAB+ (kdo má přijímač pro DAB, bez toho +, tak ho může vyhodit). Idealní podmínky jsou v pohraničí, protože tu funguje německý a rakouský přesah, kde na DAB+ jedou na plný pecky.

My jsme strašně konzervativní až zpátečnický. To není výmysl. o tom se vyučuje na filozofických fakultách univerzit i v zahraničí. Tady se musí všechno protlačit silou. Je zvláštní, že po protlačení nových technologií, již nikdo (až na pár výjimek) se už nechce vracet k tomu předešlému. Je dobře, že se protlačuje i ten digitální rozhlas. Kabelovka je pro to vhodná (i když to nebude klasická DAB+, ani být nemůže), neb tam bude digitální příjem i zahraničních stanic, které normálně v FM pásmu, ani v DAB+ pásmu nechytíte (přílišná vzdálenost)

Ovšem uvádět jako důvod to, co je uvedeno - tak to je opravdu blbost

  • Super 500 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • STB Vodafone, modem Compal CH7465
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

K těm technologiím asi tolik, že spousta z nich je v prachu (třeba 3D) a u některých není vůbec důvod je zavádět, protože nic nepřinesou. Mimochodem rádio Impuls již před časem v rámci moderních technologií přešlo ze sterea na mono :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...