Přejít na obsah

Kdy dojde ke zrychlení připojení?


Návštěvník Arcane

Doporučené příspěvky

Návštěvník YABAKA

Údaj o rychlosti WAN<>LAN se dočteš buď někde hluboko v archivu každýho výrobce routeru nebo na fórech. Akorát pokud je ta rychlost vysoká, tak se tím výrobce pochlubí. TP-Link 1043 v2 klidně ber.

 

Může to být kabelem nebo něčím jiným, to na dálku nikdo neřekne. V každým případě ta rychlost pod 100 mluví za vše, že je někde chyba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Arcane

mám tu x klasických cat5e kabelů. Zkoušel jsem jich více a vše jsem zkoušel připojené přímo k modemu cisco epc3208 a at zkouším cokoliv, tak zkrátka dosahuji těch 95mbit. pc je taky nový, desku jsem tu linkoval, takže mě nenapadá, kde jinde by mohl být problém když jsem připojen přímo O.o

 

btw. snažím se přijít v manuálech WR1043 v1 kde tam píšou něco o max rychlosti do těch 100mbit a taky nemohu nic nalézt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Arcane

Dobrá, děkuji za rady ohledně routeru.

 

Udělal jsem si tu menší testování a zjistil jsem, že opravdu byla chyba hned ve dvou kabelech. Oba dva jsem vyměnil. Po připojení opět přímo k modemu jsem dosáhl plné rychlosti 240Mbit. Po zapojení routeru jsem se vyšplhal na 140Mbit. Takže smutný příběh, musím koupit nový router.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Arcane

Ještě jen přemýšlím o tom novém routeru. Myslíte, že mám tedy koupit tu 2 verzi nebo se třeba i poohlédnout po lepším? Přemýšlel jsem jestli by nebylo do budoucna lepší, aby zvládal i ac standard u wifi. Rád bych, aby při případném upgradu rychlosti připojení stále byl užitečný a nemusel zas kupovat nový. Nicméně co jsem koukal na routery s ac, tak ty zase zaostávají v té rychlosti přes kabel. Napadl mě jedině tento ve stejné ceně jako ten tp-link https://www.alza.cz/d-link-dir-842-d401 ... d=18848956 Co myslíte, že je lepší?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

1043 v2 je jeden z nejvýkonnějších. A AC u WiFi? To jsou takový šaškárny k ničemu, když potřebuješ vysokou rychlost, tak použiješ kabel a pro WiFi někde k mobilu a tabletu je to zbytečnost. Jediná chybka u 1043 v2 je absence 5GHz pásma. To najdeš u modelu 4300.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebudu zakladat nove tema, protoze to v podstate patri sem. O pulnoci mne prepnuli ze 120+ na 240+. Upload ted sice jede 20Mbit, ale download je stale jen 120Mbit (mereno na UPC ftp). Modem mam Cisco EPC 3208, router Asus RT-N66U. Restarty hw ani prepojovani primo na modem jsem zatim nezkousel, pac uz napul spim.

  • Kabel 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • modem Cisco, box VTV
  • Brno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...