Přejít na obsah

DOCSIS 3.1


Návštěvník zby

Doporučené příspěvky

Návštěvník zby

Internetové připojení gigabitovou rychlostí bylo zatím podmíněno přítomností optického kabelu. Jeho instalace je však velice nákladná a zejména v historických centrech měst bez kolektorů i velmi komplikovaná.

 

Společnost Comcast ve Philadelphii úspěšně otestovala kabelový modem se standardem DOCSIS 3.1, díky kterému lze rychlosti 1000 Mbit dosáhnout se stávající infrastrukturou kabelových rozvodů. V roce 2016 by chtěl Comcast rozšířit testovací provoz ve větším počtu domácností.

 

V ČR je dnes používán DOCSIS 3.0 a nabízené rychlosti končí u 300 MBit/s. To je z dnešního pohledu rychlost více než dostatečná, další zvýšení rychlostí bychom uvítali v opačném směru, tedy uplinku, lidově „odesílání“. Tam poskytovatelé internetu nabízí rychlosti o řád nižší, než u downlinku, což zamrzí zejména při používání cloudových úložišť.

 

 

http://technet.idnes.cz/super-rychly-in ... zpravy_nyv

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Šířka pásma pro UP je daná technologií celý sítě, takže změnit to znamená překopat celou síť (co se týká zesilovačů na trasách). To není na pořadu dne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník frelo
Tak to budeme mít 1000 Mbit Download a 20 Mbit Upload :santa:

 

vic jak 20 nám nedají ztratila by UPC kontrolu nad sítí proto víc nenabízí a ani nebude takže jak píšeš 1000/20 běžný standart u UPC i u toho nejviššiho tarifu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... sledují nás a vybraným jedincům instalují anální sondy. ...

 

Vždyť již teď jsou tarify, kde je upload 30 resp. 35. Jinak nevím proč v článku píší o USA, když v tomto jsou napřed v Austrálii ale budiž.

 

Zatím se UPC většinou drželo poměru 10:1. Ono je to dáno i technologií. Uvedu pár věcí o EuroDOCSIS 3.1 (je to trochu jiné a budeme mít spíše toto, než US DOCSIS kvůli zpětné kompatibilitě si myslím).

 

Teoretická rychlost je až 10 Gbps downstream a 1 Gbps upstream (vidíte tam ten poměr 10:1?) při QAM 4096 (U ED3.0 je maximem zatím 256).

 

Teoreticky UPC může technologii ED3.1 využít jen pro download a upload může běžet stále v ED3.0, pak bychom se dočkali možná tarifu 1000/20.

 

Liberty Global (vlastník českého UPC), již testuje EuroDOCSIS 3.1 a novou technologii nakupuje již s podporou této nové normy. Nejčastěji se ve spojitosti s ED3.1 mluví o Virgin media (UK) a Unitymedia (DE). Tam by připravenost síťě měla být nyní okolo 30-40% s tím, že do tří let (2017) by chtěli 80%.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník upcman

ED 3.0 zvladne aj 500mb download ako strop vid. na Slovensku, aj to len v niektorych lokalitach, nie vsade. Pokial spustia ED 3.1 na Slovensku a Cechach vidim to najskor a maximalne len v hlavnych mestach Bratislava a Praha. Zaviest je to skutocne velmi nakladne na infrastrukturu v sieti. Navratnost musi byt realna, koncovy zakaznici pozaduju stale ceny nadol, tak skoro to urcite nebude., niekolko rokov si pockame.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
  • po měsících...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...