Přejít na obsah

TechniSat TechniCorder ISIO STC - nový multituner


Návštěvník Kodl

Doporučené příspěvky

Jo díky moc, takže pohodka :-) Jen doufám, že nehodlají do roka, do dvou něco měnit na ton, např. že přestanou pdoporovat CA moduly a všichni, co bychom měli tento stroj bychom byli víte kde......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Nezakřikni to!

Já se spíše obávám nástupu omezení technologií CI+.

Ta je vysloveně určená k tomu, aby vlastníci práv k pořadům mohli divákovi diktovat jak dlouho bude moci záznam přehrát, jestli vůbec jej může nahrávat a případně jestli umožní záznam exportovat mimo STB.

UPC zatím (ťuk ťuk ťuk) zřejmě technologii CI+ nepoužívá/omezení nevysílá, ale do budoucna to přijít může.

Pak je otázka, jak budou fungovat settopboxy se starými non-plus moduly - jestli vůbec.

Stejně ale úvahy "jak budeme nahrávat z TV za pár let" nemají smysl.

Zanedlouho tu máme Netflix a jiné další videotéky. Z nich si pustíme prakticky libovolný film bez nutnosti ho křečkovat doma na disku.

A co se týče dalších -nefilmových- pořadů, UPC musí zohlednit konkurenční prostředí a bude muset vylepšit a rozšířit archiv.

Mimochodem, někde jsem nedávno zahlédl potvrzení ze strany UPC, že pracují na nové verzi mobilní aplikace Horizon Go, která bude umět odeslat pořad k přehrání do Chromecastu. To by bylo fajn, protože pak by pro sledování jejich TV archivu a My Prime nebyla nutná cihla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

A ještě něco - když zvažuješ tento TechniCorder a chceš mít jistotu, že ti bude vyhovovat - kup si ho přes eshop, vyzkoušej ho a když bude nejhůř, tak ho do 14 dní můžeš vrátit. Jeden CA modul s kartou přece máš, jak jsi psal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ahoj vsem,

 

tak jsem se konecne rozhoupal a koupil TechniCoder ISIO STC. CA modul mam jeden (zatim staci, stejne mohu naravat jeden kodovany a prip. jeden nekodovany). U UPC vse dobry, zavolal jsem, zeptali se na cislo modulu, za 15 min. mi pani volala, ze je vse OK, oni si overuji, jestli modul neni kradenej, ci co. To bylo v utery, ale rekli mi, ze mi poislaji tu parovanou kartu do modulu, ale zatim nic nedoslo. Nevite, jak to asi dlouho trva? Protoze jestli dlougo, tak tu cihlu fakt vyhodim z okna.....opravdu uz me nebavi triktrat tydne cekat, az se laskave nabehne, coz stejne nenabehne, takze tvrdej reset. Porad jenom Please Wait..nefunkcni teletext, chybejici hbbtv, atd. Archiv a videoteku jsem nidky nevyuzil, na co taky? Krom toho videoteku mam na Horizon Go na pocitaci, to obcas staci (mam 27 monitor a obraz jakz takz, v HD dobry) a archiv ani nevim, zda je, nebo bude na horizon Go. Stejne jsou tam kraviny typu Pristav, Ordinace, atd. Lepsi hbbtv na CT a tam si pustim mnoho veci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

do 14 dnu to mají nekde napsano, ta první byla odeslana 14 den a nez prisla, tak to byly skoro 3 tydny, Druha je kapitola sam pro sebe..

obj. v cervenci a fyzicky v ruce v rijmu, hlavni problém byl, ze na info lince mi rekli, ze overi a zavolají a nikdy mi zpet nikdo nevolal, az po setem volani mi zavolal zpet, no silenost !!!

  • Super 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal bilý
  • brno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojky všem. Tak mám konečně tento skvost. Ale chtěl bych k tomu STB připojit lepší repro, než je TV, poradíte něco pro náročnějšího posluchače? Nechci nic předraženého, stačí 2.0 nebo 2.1 menší rozměry, ale hlavně slušný zvukový projev. Musí chodit s tímto STB. Díky moc.

  • 1000 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Komplet
  • VF Station, CA modul
  • Praha-Nusle
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Ahoj, nejsem audiofil, ale radím ti - pokud je to jen trochu možné, neřeš audio provizorně!!!

Repráčky 2.0 / 2.1 s integrovaným zesilovačem, které máš zřejmě na mysli, jsou fajn k počítači, ale ne do obýváku!

Zjistil bys pak, že jsi utratil pár jednotek tisíc za něco s čím nejsi spokojený a budeš se bít do hlavy, že jsi ty stejné peníze nevyužil na zakoupení něčeho rozumnějšího s trvalejší hodnotou a nesrovnatelně vyšší kvalitou.

Pokud jsi byl schopen zainvestovat nemalý peníz do TechniCorderu, tak si můžeš dovolit vyřešit slušně i audio.

Stačí přitom i některý z nejlevnějších receiverů Yamaha nebo Onkyo a k tomu pro začátek dvě slušné přední sloupové bedny.

(později si možná dokoupíš další na 5.1, ale to nespěchá :-).

Nezapomeň, že receiver neplní jen funkci analogového zesilovače, ale je užitečný i jako HDMI switch, audio dekodér, atd.

Zajdi si do specializovaného kšeftu, řekni jim horní hranici peněz, které můžeš investovat a oni ti něco doporučí.

Receiver by sis teoreticky mohl koupit sám na netu, ale repro si nech doporučit a poslechni si je a porovnej! Každému vyhovuje něco jiného a věř, že rozdíly uslyšíš! Jen se nenech vmanipulovat do zbytečně drahých (pravidlo 80/20 platí i ve výběru repro).

Ne každý receiver hraje dobře s každými repro. Co se týče této kompatibility - receivery Yamaha jsou docela fajn, protože zahrají slušně skoro s každými repro.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Ales1498650428

Ahoj,

zkoušel jsem nějaké další věci ohledně těch mých problémů. Také jsem si stáhnul program TSDoctor a je v celku užitečný, asi si zaplatím plnou verzi. Celkově jsem zjistil následující:

- Přidávat před vlastní nahrávku nějakou jinou tzv. "ztracenou" nahrávku za účel aktivace CA modulu nemá smysl. Zjistil jsem totiž, že těch cca 11s na začátku chybí bez ohledu na to, jestli se modul aktivuje nebo. Když třeba nahrávám postupně za sebou bez přestávky několik záznamů ze stejného kanálu, tak mi tam těch 11s vždy chybí. Přičemž se to děje v době kdy se nahrává jen z jednoho kanálu současně, tj. nemůže to být, že by si tunery navzájem CA moduly nějak přehazovaly.

 

- Problémy s nahrávkami co jsem reportoval někdy v červnu (že třeba nejde nahrávka překopírovat mimo ISIO) neměly nejspíše nic společného ani s opožděným dekódováním, ani že nebyl interní disk naformátován na FAT32. Ono se to totiž děje pořád, akorát že jsem o tom nevěděl, protože jsem kopíroval celé adresáře. Když kopíruju celý adresář tak sice donutím ISIO nahrávku nakopírovat ven, ale jak jsem nyní zjistil tak taková nahrávka je k ničemu. Na PC přehrávat nejde, když jí nakopíruju zpět na ISIO tak taky přehrávat nejde, když jí začnu otevírat TSDOctor tak buďto hodí hlášku "Not a valid transport stream format or stream is encrypted" a tím vše skončí, nebo se načítání zasekne na PCR check (zamrzne to na 1% a dlouhé hodiny se nic neděje, případně program hodí hlášku v němčině, co mi zní jak dělení nulou). Originál v ISIO samozřejmě přehrávat jde.

Toto navíc nikterak nesouvisím s problémem, kdy ISIO nechce některé nahrávky přehrávat kvůli propadnutí práv k užívání, protože takovou nahrávku TSDoctor načte, aniž by hlásil jakoukoliv chybu.

Navíc to dělají jen v podstatě některé kanály. U Eurosport, Sport 1 a 2, nebo Nova Sport to dělá třeba 30% nebo více % nahrávek. U Slovak Sport mi to udělaly jen 3 nahrávky z několika desítek (to už může být skutečně jen nahodilá chyba, že se něco pokazí), stejně tak třeba AXN. Nemá smysl zmiňovat Prima nebo ČT Sport, protože ty nejsou kódované.

Mam tedy podezření, že problém nastává během kopírování nahrávek z některých kanálů mimo ISIO a hlavně mam podezření, že v tom mají nějak prsty ty CA moduly od UPC s CI+, tj. že to někdo záměrně ku*ví aby nahrávky nešly dostat ven. Tj. ISIO za to podle mého nemůže.

Otázka vzniká co s tím, protože 1TB interní disk mi přes léto (kdy jsem pryč a dělám si zásobu nahrávek na zimu, kdy mam čas si to pustit) nevystačí. Dokonce ani nepomůže, že bych z ISIO vymazal je nahrávky, o kterých už 100% vím, že jsou překopírované OK, protože už teď to dělá nějakých cca 350GB a to jsem ještě nekontroloval řekněme dalších 500GB, kde to bohužel bude podobný marast. Tj. v souhrnu se to týká nějakých 500GB, které kdybych na interním disku ISIO nechal tak už se nevejdu s dalšími nahrávkami. Jediné co mě momentálně napadá je koupit NAS a risknout to nastavit ho jako hlavní záznamové zařízení a nechat na něj vše nahrávat. Samozřejmě to neřeší, že některé nahrávky bych chtěl vůbec celkově dostat ven z ISIO a nepůjde to.

Nebo pak ještě zkusit koupit bazarově CA moduly UPC co jsou ještě CI, jak to bude fungovat. Koupit vlastní CA moduly bych chtěl stejně, protože aktuálně máme pronajaté 3 (jeden je v TV a 2 v ISIO) a stojí nás to 210,-/měsíčně, takže by se ušetřilo.

Minimálně bych mohl zkusit CA moduly ve slotech přeházet, jestli to z nějakých důvodů nepomůže (nebo minimálně moduly vysunout a zase zasunout).

 

- ISIO obecně nahrávky nějak při použití střihové funkce mrví. Při pouštění v ISIO je vše OK, ale třeba TSDoctor tam pak najde nějaké chyby (časové nekonzistence apod., pozná i že to ISIO střihalo). Když jsem pak chtěl třeba pomocí MKVmerge nahrávku s vystřiženými reklamami konvertovat do MKV formátu tak od prvního střihu byl výsledek úplně rozhozený a nekoukatelný. Je ale pravda, že TSDoctor mi nahrávku dokázal konvertovat správně aniž bych nechal nějaké chyby odstranit.

 

Budu se muset mrknout na TVfreak a zkusit to tam s někým probrat. Tohle už začíná být nějak zamotané.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...