Přejít na obsah

TechniSat TechniCorder ISIO STC - nový multituner


Návštěvník Kodl

Doporučené příspěvky

Návštěvník dvbtshop
U TechniCorderu jsem to ještě nezkoušel, ale předpokládám, že ne, protože předchozí model Digit ISIO C ta DVD-ISO přehrávat neuměl.

Co ale vím jistě, TechniCorder umí přehrávat jednotlivé VOB soubory z DVD, protože jsem to o víkendu využil. Není to tak komfortní, ale použitelné to je.

Připadá mi, jakoby obecně výrobci přehrávačů dostali přes packy od ochránců autorských práv, protože např. blu-ray přehrávače od LG kdysi DVD-ISO podporovaly, ale firmware posledních cca. 4 až 5 let to neumožňuje.

Buď tedy se smířit s přehráváním jednotlivých VOB nebo bezztrátově zkonvertovat DVD do MKV pomocí MakeMKV.

Díky za info. Toho jsem se obával. Je sice moc pěkné, že to umí VOB a MKV, ale já mám plný NAS (cca 2TB) archivu v DVD-ISO a jiným přehrávačům (vesměs noname šmejdy za patnáct stovek) to nedělá problémy, takže převádět se s tím fakt nebudu a až nám odejde DM8000 (ten DVD-ISO samozřejmě umí), asi půjdu do VU+ DUO2 (nebude-li do té doby něco lepšího).

 

P.S. Připojit externí DVD mechaniku přes USB a moci v ní přehrávat originální DVD nějak porušuje autorská práva? A už vůbec nechápu v čem by měl být archiv v ISO více "zlodějský" než ve VOB. DVDDecrypter a podobné rippery přece umějí bez jakéhokoli konw-how oboje (některé i ten MKV). Stejně tak lze z VOBů zpětně vyrobit kompletní kopii DVD (pravda, z MKV už je to složitější, bude to asi bez kapitol a bez menu). Vidím to tak, že se jim to prostě nechce "prgat" :wink:. Ty levné šmejdy to mají asi přímo v čipu (hardware), takže to umějí "zadarmo".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

No, úplně jsi mě nepochopil, ale to nevadí.

Prostě přehrávání DVD-ISO TechniCorder neumí. Němci to asi nepovažovali za podstatné. S tím je potřeba se smířit - bere neber.

Jak říkáš - některé "noname šmejdy za pár stovek" dokáží přehrávat DVD-ISO. Ano, je to tak.

Kdyby mi někdo dokázal nabídnout stejně dobrý kabelový set-top box se srovnatelnými funkcemi jako Digit ISIO C nebo TechniCorder ISIO STC, který by v sobě zároveň kombinoval plnohodnotné multimedální centrum (včetně DVD-ISO ;-) ) a to vše za polovinu ceny TechniSatu, tak proč bych pořizoval TechniSat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník dvbtshop

Jasně, já jsem s tím smířený. Neprotestuju, neberu :-)

 

No, za polovinu ceny asi ne (to je asi blbost), ale za srovnatelnou cenu by snad nějaké řešení bylo. VU+ DUO2 bude v konfiguraci 2xDVB-T2/DVB-C tuším o něco dražší, ale zatím nevidím nic, co by z toho co umí Technisat ISIO neuměl. Možná levnější varianta je třeba Xtrend ET 8000 (až 3 tunery), ale nevím jestli jde k němu sehnat i ten plugin pro DVD player (je to enigma, SW je fůra, tak snad ano) a nejspíš celá řada linuxových mašin, které ani neznám. Další možnost je nějaký Dreambox, ale ten bude asi ještě dražší než VU+.

Naštěstí zatím DM8000 drží (klepu na dřevo), takže v mém případě bych do něj při přechodu na kabel jenom vrazil dva DVB-C tunery + dva CAM UPC a jelo by se dál...

 

P.S. Samozřejmě je mi jasné, že každý DVD-ISO nemá anebo si archiv teprve zakládá, takže pak je jednodušší přizpůsobit formát přehrávači a ne naopak. V mém případě je to škoda pro obě strany, ale nedá se nic dělat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Dreamboxy jsou skvělé mašiny, o tom není pochyb, ale jak Dreambox tak VU+ už se tu probíraly a co si tu z diskuzí matně pamatuji - s kompatibilitou s DVB-C a moduly CI+ (UPC) to nebylo slavné. V kombinaci jeden DVB-C tuner a jeden modul to (zřejmě) funguje. S vložením druhého tuneru a druhého modulu (aby bylo možné přijímat dva kódované programy najednou) začínají problémy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojky,

 

ted jsem si procital na OMKO jeste popis tohohle zazraku - chapu tedy dobre, ze kdyz zapnu jak DVBC tunery a k tomu DVBT tunery tak mohu nahravat 4 programy najednou? Nebo jenom ty dva s CI+ slotu? Myslim jestli mohu nahravat z 2x DVBT + 2x CI+ sloutu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Ahoj,

jak to myslíš "zapnu ... tunery ..."? Tunery se nijak nezapínají.

 

V základu disponuje TechniCorder jedním dvojtunerem DVB-S a jeden hybridním dvojtunerem DVB-C/T.

Hybridní tuner DVB-C/T je takový, který dokáže naladit jak kabelový multiplex tak i terestriální.

Každý tuner z toho dvojtuneru umožňuje přijímat buď DVB-C program nebo DVB-T program (ne zároveň).

 

Tedy vycházíme ze základu 2 x DVB-S + 2 x DVB-C/T.

Do TechniCorderu můžeš zasunout max. 2 CA moduly.

Pro snazší popis vyjděme z toho, že to budou CA moduly kabelovky UPC.

 

Ještě je potřeba rozlišit dva módy provozu TechniCorderu: 1) s vypnutou funkcí "opožděné dekódování" (výchozí nastavení) nebo 2) zapnutou funkcí "opožděné dekódování".

 

ad 1) s vypnutou funkcí "opožděné dekódování" (výchozí nastavení):

Počet kódovaných programů, které jsi schopen přijímat je omezen počtem CA modulů - tedy max. 2.

Celkový počet programů, které jsi schopen přijímat je omezen počtem tunerů, tj. 2xDVB-S + 2xDVB-C/T.

V dané konfiguraci tedy můžeš přijímat: až 2 kódované programy DVB-C + až 2 nekódované programy DVB-S.

 

ad 2) se zapnutou funkcí "opožděné dekódování":

Počet kódovaných programů, které jsi schopen přijímat již není omezen počtem CA modulů, ale počtem tunerů (2xDVB-S + 2XDVB-C/T).

Jelikož ale máš moduly UPC a v základu jsou tam jen 2 hybridní tunery DVB-C/T, tak se vlastně nic nemění:

V dané konfiguraci tedy můžeš přijímat: jen až 2 kódované DVB-C + až 2 nekódované DVB-S.

Nutno dodat, že ty dva DVB-S programy, které bys nahrával, by mohly být i kódované, ale musel bys ten pořízený záznam pomocí nějakého CA modulu dekódovat.

Z toho důvodu může být funkce opožděného dekódování zajímavá v případě, že vložíš 1 CA modul kabelovky UPC + 1 CA modul satelitního poskytovatele (např. Skylink).

V té konfiguraci (UPC + Skylink a zapnuté "opožděné dekódování") by měl TechniCorder umožňovat příjem až 2 kódovaných DVB-C + až 2 kódovaných DVB-S. Reálně však (častá změna klíčů kódování u satelitních poskytovatelů) by spolehlivě bylo možné přijímat: 2 kódované DVB-C + 1 kódovaný DVB-S + 1 nekódovaný DVB-S.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Navazuji na předchozí příspěvek.

 

Dokoupit lze volitelně přidavný modul s dalším dvojtunerem - buď dvojtuner DVB-S nebo hybridní dvojtuner DVB-C/T.

 

Po vložení přídavného DVB-C/T modulu máme: 2 x DVB-S + 4 x DVB-C/T.

 

ad 1) s vypnutou funkcí "opožděné dekódování" (výchozí nastavení):

Počet kódovaných programů, které jsi schopen přijímat je omezen počtem CA modulů - tedy max. 2.

Celkový počet programů, které jsi schopen přijímat je omezen počtem tunerů, tj. 2xDVB-S + 4xDVB-C/T.

V dané konfiguraci tedy můžeš přijímat: až 2 kódované programy DVB-C + až 2 nekódované programy DVB-S + až 2 další nekódované programy ať už DVB-C nebo DVB-T.

 

ad 2) se zapnutou funkcí "opožděné dekódování":

Počet kódovaných programů, které jsi schopen přijímat již není omezen počtem CA modulů, ale počtem tunerů (2xDVB-S + 4XDVB-C/T).

Můžeš přijímat: až 4 kódované DVB-C + až 2 kódované DVB-S s tím, že ale musíš mít ke každému kódování alespoň jeden CA modul, který dokáže co nejdříve po pořízení záznamu ten záznam dekódovat. Reálně opět, kvůli časté změně klíčů u satelitních poskytovatelů, lze počítat jen: 4 kódované DVB-C + 1 kódovaný DVB-S + 1 nekódovaný DVB-S.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

a ještě navazuji na předchozí příspěvek:

Některé kombinace v módu opožděného dekódování ještě nemám otestované, proto výše občas používám "měl by". Sám jsem zvědav, jak testy dopadnou, takže brzy prověřím a dám vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Ozývám se znovu po dalších dvou dnech provozu TechniCorderu ISIO STC, tentokrát ve změněné konfiguraci:

 

  • Do přijímače vložen přídavný hybridní dvojtuner DVB-C/T.

  • Do přijímače vloženy dva různé CA moduly:
    1 x modul kabelové UPC, konkrétně TechniSat TechniCrypt CX CSP koupený z dvb-c-shop.cz (Lica)
    + 1 x modul pro příjem satelitního Skylink, konkrétně TechniSat TechniCrypt IR CI+

  • Zapnuta funkce „Dodatečné dekódování CI“ (přesnější by bylo zpožděné dekódování).

  • Přijímač připojen k internetu.

 

S přídavným hybridním dvojtunerem DVB-C/T disponuje přijímač celkově:

  • 2 x tuner DVB-S
    + 4 x hybridní tuner DVB-C/T.

 

Z kabelové UPC je v této konfiguraci možné nahrávat až čtyři programy - i kódované. Jeden z nich je možné současně sledovat a je možné se mezi nimi i přepínat.

 

Záznam na disku je, z důvodů zapnuté funkce "Dodatečné dekódování CI", téměř vždy v zakódovaném tvaru. Pouze aktuálně sledovaný program (nebo aktuálně sledovaný záznam nebo timeshift) je v reálném čase dekódován tím jedním vloženým CA modulem s kartou UPC.

 

Ve výchozím nastavení přijímače se kódované záznamy na disku automaticky dekódují podle nějakého časového plánu. Nedohledal jsem jakého, tak jsem raději nastavení přepnul na dekódování záznamů hned při vypínání přijímače. V přehledu pořízených záznamů lze dekódování záznamu spustit i ručně.

 

V uvedené konfiguraci lze současně přijímat i satelitní programy. Díky CA modulu s kartou Skylink i kódované. U satelitního příjmu je však zapnutá funkce zpožděného dekódování spíše na škodu. Poskytovatelé používají systém Irdeto a často mění kódovací klíče. Záznam z kódovaného satelitního programu pořízený před změnou klíčů již po změně klíčů nelze dekódovat - to je loterie.

 

Zjistil jsem, že záleží na pořadí modulů v CI slotech. Původně jsem měl v prvním slotu CA modul kabelové UPC a v druhém slotu CA modul Irdeto/Skylink. Při přepínání programů kabelové UPC, kterou přijímám primárně, přijímač chvíli zaváhal a občas vypsal hlášení, jehož přesný obsah si nepamatuji (problikl jen krátce) o tom, že modul ve slotu 2 není schopen program dekódovat a až pak naběhl ten zvolený program. Usoudil jsem, že přijímač asi programy z DVB-C tuneru primárně zkouší dekódovat pomocí modulu v druhém CI slotu. Zkusil jsem tedy moduly vyměnit. Nyní je Irdeto/Skylink v prvním slotu a modul kabelové UPC ve druhém. Od té doby jde vše hladce.

 

Abych jen nechválil.

O nesprávném zobrazování českých znaků s diakritikou v textu tzv. rozšířené informace EPG jsem tu už psal. Obdržel jsem z TechniSatu odezvu, že by tento problém měla vyřešit nová verze software, která má být k dispozici zhruba na přelomu únor/březen.

Všiml jsem si ale ještě další chyby EPG. Při noční automatické aktualizaci informací EPG, kterou mimochodem přijímače TechniSat provádí odpradávna a patří to k jejich velkým přednostem, se mi EPG informace u některých kanálů kabelové TV nezaktualizovaly. U těchto kanálů je pak v jejich řádku EPG uvedena informace "data nejsou k dispozici". Samozřejmě stačí naladit daný multiplex a data EPG se ihned zaktualizují, ale to už jde proti komfortu. I tento problém jsem již TechniSatu nahlásil, tak uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...