Přejít na obsah

Rada ohledně internetu 240


Návštěvník c12345

Doporučené příspěvky

Návštěvník c12345

Dobrý den, měl jsem internet tarif 120 a před pár dny jsem měnil rychlost připojení k internetu na tarif 240. Mám problém s rychlostí připojení. Ještě doplním základní informace modem Cisco 3208 a router TP link. Když měřím rychlost na speedtest net tak když je zapojen ten mezičlánek router tak naměřím maximálně kolem 70 Mb/s, když dám kabel napřímo do PC od modemu tak rychost se zvedne ale... minimálně.... naměřím rychlost max. 103-104 Mb více ne, což je o dost méně než mám ten tarif. V sítových nastaveních se moc nevyznám takže co jsem jenom zjistil laicky na svém compu OS Win 7, sí´tový adaptér NVIDIA nForce networking Controler, ve vlastnostech připojení k místí síti... podrobnosti... stav rychlost 100,0 Mb/. Nevíte někdo zkušenější čím by to mohlo být a zda by nemohl být problém v síťové kartě (nevím zda tuto rychlost zvládá) na PC (ale nevím, protože při tarifu 120 mi to ukazovalo něco kolem 115)... Samozřejmostí bylo po provedení přechodu na vyšší tarif několikráte vypnout a zapnout modem a roter (odpojení od přívodu) ale to bohužel nepomohlo. Uvažoval jsem bud o reklamaci a nebo, že bych ten router vyřadil a pořídil si od UPC wifi modem, ale nevím zda by to pomohlo. Budu rád za každý názor. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Spíš bych se napřed kouknul do manuálu k motherboardu jestli je síťovka 100Mbps nebo 1000Mbps a podle toho hledal dál. A preventivně novej UTP kabel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník c12345

Ještě jsem dohledal z TuneUp typ základní desky mělo by se jednat o ASUSTek Computer INC.M2N-X..... ale co tam mám za sí´tovou kartu netuším.....nechce se mi do toho compu lézt :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník c12345

No to jsem si myslel :((( l asi je blbost na tuhle základní desku měnit s´tovou kartu jestli tedy vůbec to jde co se týká hardwaru tak jsem dost lama :) njn takže u těhle sítovek asi budu rád když mi to pojede vůbec okolo těch 100 co ? jinak nějak moc to neřeším, protože předtím jsem platil 1380,-Kč ted po změně na ten +240 s všemi kompletními programy budu platit 1080,-Kč, upload se mi zvednul na 20, takže třeba časem až bude peníz koupím něco lepšího :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník c12345

Jasně díky já bych to určo nedělal nejsem moc počítačově zdatnej co se týká komponentů... :) ... jenom jsem se chtěl zeptat nebývá potom problém s UPC respektivě jestli stačí vyměnit, píchnu kabel a pojede to, nebo zase kolotoč volání na UPC, že jsem měníl sí´tovou kartu.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...