Přejít na obsah

Blue-Ray vypalovačka Panasonic DMR-BCT735EG


Návštěvník rwiener

Doporučené příspěvky

Návštěvník rwiener

Pořídil jsem si nový stroj - Panasonic DMR-BCT735EG. Je to Blue-Ray vypalovačka s dvojitým DVB-C tunerem. Zatím jsem spokojen - UPC to dekoduje bez problémů, nahráva to perfektně i v HD kvalitě. Pořad jde vypálit na BD-R v HD vysílací kvalitě. Nahrálo se mi HBO. Nejsem si jist, jesti mám kartu CI nebo CI+, mám ji už tak tři, čtyři roky. V manualu je psáno, že CI+ může nést informace, jestli se pořád smí nebo nesmí nahrát.

Nemá český manual ani české menu. Na internetu je k sehnání německá a anglická verze. Menu lze zvolit anglické, německé, italské nebo francouzské. Problém to přináší v EPG, kde se české znaky zobrazují chybně. Je tam znak bez diakritiky a před ním nějaký paznak. Díky tomu se to s trochou soustředění dá celkem dobře číst, i když to na první pohled vypadá hrozně.

Zajímavá je možnost rozšířit kapacitu interního HD pomocí USB externího HD. Je to uděláno trochu zvláštně - ten externí HD se musí naformátovat tímto přístrojem a prý je v normálním počítači nečitelný (zatím jsem nezkoušel). Pak je možné na toto dedikované HD přesouvat pořady z interního HD a přirozeně i zpět. Je tedy možné si místo mazání ty starší pořady odzálohovat, ale už není možné se na ně podívat jinde, než v tomto zařízení.

Má to dnes módní přímé připojení k internetu s řadou aplikací (YouTube, ......), na dálce je dokonce samostatné tlačítko pro Skype :-)

Pořady je možné nahrávat i na DVD, ale už se ztrátou kvality konverzí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Karta je karta a CI ani CI+ s ní nesouvisí. To je věc dekódovacího modulu, na kterým je to i napsaný. Ale nějaký omezení snad UPC zavádět nebude, už tak jim utíkají klienti a ještě jim házet klacky pod nohy s CI+, to by jim moc nepomohlo. A ani případně HBO se do toho nepohrne, taky na tom nejsou v ČR nijak oslnivě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník rwiener

Tak už jsem vyzkoušel nahrání pořadů na externí HD, opravdu to nejde přečíst v normálním PC. A je tam omezení na max. 8 takto registrovaných disků. Pořady se přesouvají, tedy smažou se z interního HD. Je to tedy způsob, jak rozšířit kapacitu interního HD o 8x 2TB, pokud máte dost externích disků.

Dále jsem zjistil, že BD a BE disky obsahůjí přímo nahrané streamy v m2ts, které se dají zpracovávat na PC.

 

Velmi pěkná vychytávka je remore recording - tedy po registraci je možné nastavovat nahrávání vzdáleně z webu rec.panasonic.com i při vypnutém (stand-by) recorderu. Takže když v práci zjistím, že jsem zapomněl nastavit nahrávání nějakého pořadu (nebo jsem na dovolené....), tak si to můžu snadno napravit. Je to udělané tak, že se do toho webu dotáhne EPG z toho recorderu, takže vidíte ty pořady a můžete jim nastavit nahrávání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

@rwiener: Zajímalo by mne, jestli ty USB disky naformátované přístrojem nejsou čitelné v Linuxu... podobně je to totiž s disky naformátovanými v Samsung zařízeních.

Vyzkoušet se dá případně ve Windows program samyGOPVRDecoder nebo do Windows nainstalovat ext2fs.

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • Komplet
  • Bílá krabice
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník rwiener

Pokud si dobře pamatuji, tak nešli pod linuxem připojit. Protože pokus vyžaduje mít volny velký externí disk, tak to teď nemůžu jednoduše vyzkoušet. Ale hlavně to nemám moc význam, zajímavé filmy si prostě vypálím. Pokud je chci jen přenést do počítače, tak používám přepisovatelné BD-RE disky. Vypálí se to jako soubor .mts, což je transportní MPEG stream, který se v počítači dá bez problémů přehrávat a asi i editovat (i když to jsem zatím nezkoušel).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...