Přejít na obsah

HD DVR Mediabox


Jirka007

Doporučené příspěvky

Jestli se nepletu, tak Poláci mají stejnou cihlu jako my. Víte někdo, jestli měli, případně ještě mají, stejné problémy jako my? Zavedli tam Horizon dřív, takže pokud ty "brouky" vychytali tak nechápu, proč se vyskytují u nás.

  • 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Modem Compal (černý), CA modul
  • Ústí nad Labem
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník upcman

netoci sa vsetko len o "firmware na boxe" ale aj konfiguracia siete, pouzity hardware, optimalizacia, horizon sa raketovo predal a dostal do mnohych domacnosti, ako vsetci vieme, ked sluzba funguje dobre u 10 000 domacnosti neznamena ze bude dobre fungovat u 50 000 domacnosti, mnoho, mnoho faktorov to vie ovplyvnit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník superpepino

Máte-li v televizi ten jejich CA modul, tak je možné rozdvojit signál tak, aby jste v televizi přijímali přímý signál a potom se můžete skoro na cihlu vykašlat. Používat jí jen na nahrávání a videotéku /kde stejně skoro nic není/. Sleduji teď televizi, ovládám jí komplet dálkovým od televize /využívám tedy všechny funkce Android televize/, nemusím ani zapínat cihlu. Programy mám pěkně seřazené jak chci, obraz se mně zdá o trochu lepší, nebo stejný. Mám pěkný teletext a HbbTv. Když nejsou schopni něco s cihlou dělat, tak je nutno si vypomoci takto. Budete-li mít zájem napište, pokusím se poradit, nebo odkážu. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník europoint

Dneska první závažný problém. Dívám se na pořad, který současně nahrávám. Z ničeho nic černá obrazovka, výpadek signálu - zdroj není připojen - jdu se podívat na "cihlu" - úplně mrtvá - nic nesvítí. Počkám pár minut - odpojím ji od zdroje, počkám pár minut - zapojím do proudu - čekám - nic. Po několika pokusech o zapnutí dálkovým ovladačem se zapne a zobrazí menu čekejte - trvá to více jak 15 minut. Poté vyskočí obrazovka chyba 1002 (nebo 1003 - nejsem si jistý)- volejte zákaznické centrum / kabel není připojen. Než se dovolám na linku, tak box nabootuje. Podívám se do menu DVR a sledovaný pořad, který se nahrával je nahraný celý. Podívám se do seznamu nahrávek - vidím tam pořad, který jsem nikdy nahrávat nedal. Kliknu na přehrát a box znovu vytuhne. Počkám pár minut - nic - restart vytažením ze zásuvky a po minutě zapojení - půl hodiny "rádiový klid" - nic nefunguje - ani internet ani tv. Poté naskočí tv, ale internet nefunguje - restart tlačítkem na cihle pro modem - za pár minut internet funknční, tv také - podívám se do dvr a nahraný pořad tam není, stejně tak ten, který jsem nahrát nedal - místo na disku je ale stále obsazené o 3% více než by mělo být. No asi to bude vážně zábava s tímto zařízením. Navíc jsem se dnes díval na online nabídku pro nové zákazníky a je o téměř sto korun nižší než byla před pár týdny :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U programů pro dospělé to chce pokaždé zadat PIN i když je věkové omezení v menu vypnuto a programy nejsou na seznamu uzamknutých, na druhém HD boxu to po vypnutí věkového omezení PIN nechce. Je to vlastnost nebo chyba u mě?

Je to chyba ve firmware. Navíc když se takový pořad nahraje tak potom nejde přehrát. Už jsem to reklamoval u UPC. Technik od UPC mi vyměnil HD DVR Mediabox s tím, že ten můj odveze do jejich centra na prozkoumání. Vyměněný HD DVR Mediabox dělá ovšem úplně to samé. Zřejmě si s tím vývojáři nevědí vůbec rady.

 

Další chyba, které jsem si všiml jak u předchozího tak i u vyměněného HD DVR Mediaboxu a rovnou jsem tu chybu převedl technikovi od UPC, který Mediabox měnil a tvrdil, že tuto chybu v centrále UPC popíše.

 

Popis projevů chyby

 

Zapnu nahrávání aktuálně sledovaného pořadu a po pár minutách nahrávání z menu ukončím tj. nahraju jen nějakou malou část pořadu, třeba jen pár minut. Pak například za dvě minuty po ukončení nahrávání zkusím dát znovu nahrát další část téhož pořadu ale nahrávání se už nespustí. Jedině musím smazat dříve nahranou část toho pořadu a teprve pak lze spustit nahrávání.

 

Začínám mít pocit, že ten SW pro Mediabox programují naprostí diletanti/začátečníci, kteří tomu vůbec nerozumí a pak se nelze divit tomu, že jsou tam takové chyby, které posléze ani vůbec nedokážou odstranit.

 

Dávám tomu šanci zhruba do konce roku a pokud se to celkově nezlepší nejen co se týče těchto zmíněných chyb, ale i dalších nedostatků jako je řazení programů, možnost uspořádání nahraných pořadů do vlastních uživatelsky vytvářených složek, možnost rychlé aktivace/deaktivace nahrávání atd. tak už mám v merku, že zruším TV od UPC a přejdu na Skylink a pořídím si k němu vlastní zařízení. Známý má Skylink s vlastním zařízením k tomu a chválí si to, že je to prakticky bezproblémové a taktéž to umožňuje nastavit dopředu nahrávání pořadů podle použitého zařízení i více souběžně vysílaných a kromě přehrávání pořadů na TV lze navíc nahrané pořady i stáhnout do PC a tam případně sestříhat/upravit o čemž si u UPC lze nechat tak akorát zdát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomu nevěřím. Určitě tam budou zas jiné další problémy. Stručně řečeno začínám kompletně ztrácet důvěru v UPC jako poskytovatele TV kanálů obecně a ať si říká kdo chce co chce tak počkám zhruba do konce tohoto roku s tím co mám tj. s HD DVR Mediaboxem a pokud se to nezlepší tak jdu ke SkyLinku a každému budu doporučovat totéž.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se tady z toho všichni máme POS*at, ze pujdete ke Skylinku? Když bude dest, bouřka, tak jste bez signálu. Navíc bez Axn kanálu, bez HD Novy. V podstatě nižší bitrate. Když ma někdo od UPC internet a TV, tak asi těžko půjde ke Skylinku.

 

Nikdo Vas nenutí používat cihlu, když Vám to nevyhovuje, tak proč nemáte CA modul případně když nemáte na něj slot, tak StB, které to bude umět. Bude to Vase.

Akorát nebudete mít TV archiv, který se připravuje a MyPrime (to by se dalo vyřešit do USB pres htpc)

 

Jestli si chcete přehrávat své nahrávky do PC, tak i to je možné. Je tady na fóru o tom nejedno vlákno.

 

Vas boj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když ma někdo od UPC internet a TV, tak asi těžko půjde ke Skylinku.

To je právě můj případ. Mám od UPC internet a TV. Internet, který je zatím bezproblémový si od UPC hodlám ponechat, ale TV pokud se to nezlepší prostě od UPC zruším. Pokud by s tím byl problém tak mohu změnit i poskytovatele internetu.

 

když Vám to nevyhovuje, tak proč nemáte CA modul...

Jednak UPC už nově CA moduly nenabízí a navíc i s tím jsou různé problémy jak jsem četl v jiném vlákně viz tento odkaz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...