Přejít na obsah

HD DVR Mediabox


Jirka007

Doporučené příspěvky

Návštěvník europoint

Díky za reakce, takže jen pro jistotu, než potvrdím svou objednávku - rekapitulace:

 

Zdířka DATA na zásuvce na zdi - coaxem do cihly, cihla přes HDMI do TV, síťový kábl z cihly do mého WiFi routeru.

 

Zdířka TV na zásuvce na zdi - coax s rozdvojkou, z rozdvojky jeden vede přímo do TV s modulem a kartou, druhý coax přes zesilovač s rozbočkou do druhé TV s modulem a kartou, třetí coax z rozbočky na zesilovači vede do HD Mediabox (bez internetového připojení) připojený Scartem ke staré TV.

 

Je to tak? Děkuji ještě jednou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník europoint

Děkuji za info, situace je však dána fyzickým rozvodem káblů v baráku, proto je zesilovač - druhá rozdvojka až o patro níže - zatím to fungovalo podle mých představ.

 

Ještě se vás přesto zeptám: Když "cihlu" nechám fungovat jen jako modem a Horizon pro jednu TV napojenou HDMI a připojím za ní můj nakonfigurovaný WiFi router, který má na starosti připojit káblem PC, dvě TV a přes WiFi další dva repeatery a několik mobilů - domácí síť a k tomu Guest WiFi síť bez přístupu na intranet na kterou jsou připojený dva nezávislé WiFi extendery se zmiňovanou samostatnou guest SSID, tak mi předpokládám "vnucená" SSID na cihle pro 2,4 a 5 pásmo fungovat nezávisle nebudou, že?

 

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník PavelP

Modemová část v Mediaboxu se mi spouštěla někdy až na popáté. Přišli mi ho vyměnit a já zjistil, že favoritní kanály a další nastavení zůstaly. Možná by UPC mohlo snadno dělat peoplemetrové průzkumy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snadno by to dělat mohli, ale co by z toho měl uživatel?

 

Pro uživatele je přínos nulový a budou vás sledovat jak pokusnou myš v kleci. Bohatě stačí, že si vás dokáží vyprofilovat podle každodenních návyků na internetu, tak proč jim dávat ještě další informace o tom co sleduji na TV? Do toho nikomu nic není.

 

I když podle těch podmínek co musíte odsouhlasit před aktivací Horizon Go, jejichž součástí jsou Zásady ochrany soukromí, zjistíte, že o vás mohou sbírat jakékoliv informace které dokáží používáním jejich služeb získat a poskytnout je mohou de facto komukoliv.

 

Je to bohužel absurdita dnešní doby, že dokument, ve kterém je jasně řečeno že žádné soukromí při využívání jejich služeb nemáte, se jmenuje Zásady ochrany soukromí. No asi už jsme tak daleko, že "válka je mír, svoboda je otroctví a nevědomost je síla".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pozor na zapojení ty cihly .Pořád vypadávala tak jsem jí vrátil. Ten technik co přišel ,se ptal kdo to zapojoval. Cihla byla zapojená do DATA . A když vyděl rozbočení na dvě TV zásuvky tak říkal kdo to dělal že je to špatně .Říkal že to muselo zlobit, že tahle se to nezapojují dvě zásuvky. Klasika hlavní přívod a dále rozbočení na dvě zásuvky. Zajímavý dělalo to UPC ale teď jsem koukal a mám napsáno vlastní rozvody zajímavý. Tak jsem se nakonec vrátil CA Modul + modem ten nevypadává .Holt ta cihla je nějaká náročná na signál? Ještě jeden for ,když jsem volal že cihlu vracím tak paní na UPC říkala že mě zlevní službu. Ted koukám a služba se naopak zdražila, hold UPC.

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den,

k STB Horizon nebyl nějaký obsáhlejší manuál a potřeboval bych se dostat do nastavení STB abych změnil heslo. Přes moji IP to nejde.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník europoint

Včera proběhla bezproblémová instalace, technik velmi vstřícný. Přkvapilo mně, jak je box velký, dost hřeje i v pohotovostním režimu, silně svítí a bliká, nechtěl bych to mít v ložnici. Co považuji za naprosto super je, že se dá nastavit tak, že funguje současně vestavěné WiFi na obou frekvencích, tak můj vlastní WiFi router s domácí sítí zapíchnutý do cihly. Takže až budu potřebovat druhé pásmo, stačí zapnout vestavěné WiFi a nemusím kupovat nový router. Kvalita přehrávání srovnatelná s modulem a kartou v TV. Prostředí z mého pohledu dost nepřehledné, navíc je to strašně pomalé při přechodu v menu z položky na položku. EPG také nepřehledné. Vestavěné aplikace jsou jak z minulého století, YouTube při vyhledávání vrací naprosto jiné výsledky než na PC, mobilu, atd.. Ovladač má na vzdálenost dvou metrů dost problémy s komunikací, někdy nereaguje na stisknutí tlačítek, navíc ruší obraz - při mačkání tlačítek.

 

Nevím k čemu je v menu položka zobrazit jako seznam nebo plakát, poradí někdo?

U programů pro dospělé to chce pokaždé zadat PIN i když je věkové omezení v menu vypnuto a programy nejsou na seznamu uzamknutých, na druhém HD boxu to po vypnutí věkového omezení PIN nechce. Je to vlastnost nebo chyba u mě?

Dá se někde koupit samostatný dálkový ovladač? Mám druhou TV o patro níž, tak ať ho nemusím pořád přenášet.

Děkuji.

Edit: To provedení připojení jde naprosto proti všem zvyklostem - proč tam proboha je jen klasický coaxový konektor a né šroubovací "satelitní". Během reorganizace kabelů jsem to dvakrát nechtěně odpojil, navíc ten konektor vyklá díky tvrdosti dodávaného kabelu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...