Přejít na obsah

HD DVR Mediabox


Jirka007

Doporučené příspěvky

Tak dlouho jsme čekali na Horizon od UPC, až přišla O2TV Go!Manažeři kabelové společnosti UPC se museli tento týden chytat za hlavy. Půldruhého roku uvažují o spuštění služby Horizon, která umožní sledovat kabelovou televizi na počítači, tabletu a smartphonu, až je předběhl největší konkurent v oblasti IPTV – česká Telefónika. Její služba O2TV Go má nabízet předplacené televizní balíčky k vysokorychlostnímu internetu na PC, v tabletech a chytrých telefonech. Jinými slovy, zákazníci, kteří už nyní mají doma O2TV, už nebudou muset kvůli placeným kanálům dřepět v obýváku u televize, ale pohodlně si je pustí kdekoli, kde je aspoň trochu slušné připojení k internetu.

 

Od Telefóniky je to chytrý tah. Nejen že nabízí mobilní příjem placených televizních kanálů, ale i kompletní nabídku základních českých televizí, včetně těch, které na internetu svoje živé vysílání nestreamují nebo ho přerušují ve chvíli, kdy nevlastní práva pro vysílání daného pořadu na internetu. Je to poprvé od prvních pokusů s dnes již mrtvým formátem DVB-H a snah společnosti LG s mobilními telefony přijímajícími televizní vysílání ve standardu DVB-T, co se na displeje smartphonů legálně dostává televizní vysílání všech tuzemských programů.Asi nebude náhoda, že tahle novinka přišla krátce před začátkem mistrovství světa v hokeji, které může k sledování televize na mobilu nebo tabletu přímo lákat (a ostatně i na PC, protože u streamů České televize člověk nikdy neví, zda mu ČT Sport a webu půjde nebo ne). A pro O2TV to může být vynikající způsob, jak získat větší množství zákazníků IPTV, aniž by tito klienti museli mít nutně tuhle chytrou kabelovku doma přes pevný drát. To je v době, kdy zájem o placené televizní služby klesá, věc k nezaplacení. Když se oklikou vrátíme k UPC, té počty zákazníků kabelové i satelitní televize kontinuálně klesají (na rozdíl od odběratelů internetového připojení).

 

Telefónica rozsekla mobilní příjem placené televize jako první, další operátoři na sebe ale zřejmě nenechají dlouho čekat. Neměli by. O2TV je nyní v takřka monopolním postavení a díky němu může získat tisíce nových klientů. Může diktovat ceny. Ten pravý rozmach mobilní televize ale nastane ve chvíli, kdy takovou službu nabídne více operátorů najednou a začnou mezi sebou válčit v cenících. Teprve potom z toho bude těžit koncový zákazník. UPC by tedy neměla sedět za bukem a opravdu pilně připravovat nasazení služby Horizon, kterou už od podzimu 2012 nabízí v Holandsku.

 

KDY UZ SE DOCKAME Horizonu konecne my-zakaznici UPC a i dalsich vecne slibovanych novinek HBO 2 HD,HBO Comedy HD,Cinemax+Cinemax 2 HD a HBO GO.To jsem fakt opravdu zvedav :-(

  • 1000 Mb/s
  • Jiná služba
  • Komplet
  • Vodafone TV, HD DVR Mediabox, HD mediabox.
  • Ústí nad Labem
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník radoslavcz
Tak dlouho jsme čekali na Horizon od UPC...................................

 

KDY UZ SE DOCKAME Horizonu konecne my-zakaznici UPC a i dalsich vecne slibovanych novinek HBO 2 HD,HBO Comedy HD,Cinemax+Cinemax 2 HD a HBO GO.

To jsem fakt opravdu zvedav :-(

 

Jirko, je minimálně slušné uvádět zdroj, odkud je celý ten text. Někdo by si mohl myslet, že je to tvůj článek.

 

http://www.digizone.cz/clanky/tak-dlouho-jsme-cekali-na-horizon-od-upc-az-prisla-o2tv-go/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je trba si uvedomit ze O2 ma sit zalozenou na IP prenosech, takze aplikace takove sluzby je relativne jednoducha,

kdezto UPC primarne nabizi televizi pres DVB-C, coz je uplne odlisna technologie a proto aplikace takove sluzby je mnohem narocnejsi, zvlast kdyz se musi vyvynout uplne novy box, ktery zatim jeste neni hotovy.

Predpokladam ze sluzby VoD s novym STB Horizon budou dostupne snad nekdy na prelomu roku 2014/2015.

Sluzba HBO GO ale bude snad do leta.

Cele uz se to resi v jinem vlakne zde: viewtopic.php?f=10&t=5121

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník david3434

Toho jsem si také vědom,stejně jako ostatní,že se jedná o jinou technoligii,akorát nechápu co u nás můžou tak dlouho testovat,když v jiných zemích evropy to už dávno běží i s novým STB.

Mě stačí když mi před 4 roky odpověděli že do podzima spustí HBO OD ,protože už testujou zařízení a po 4 letech stále nic.

To jejich slavný testování nestojí za nic.

Žil jsem několik let v německu a holadnsku a vím že Horizon spustily holandsku v roce 2012 a oznámení o spuštění i začítku testování zdělili asi 2 měsíce dopředu,než skutečně došlo k zařazení Horizonu.

I přesto že to z počátku stálo za nic a v holadsku byla velka nevole zákazníku tak vše bylo vychytané asi do 1 měsice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník Retiree

Anonyme, nic ve zlým, ale nejprve bych si přečetl články, na které odkazuješ . zjistil by's, že se jedná o placený obsah.

Pak bych četl i nové příspěvky na fóru, viz ...

A především bych ty odkazy necpal do mnoha dalších témat, viz...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...