Přejít na obsah

Internet jde / nejde / zlobí


Návštěvník veru

Doporučené příspěvky

Návštěvník veru

Dobrý den, zhruba poslední týden máme problém s internetem. Hodně to zlobí.

Chvilku jde dobře potom hůř a někdy vůbec. Máme pouze modem UBEE EVW3226 s internetem tarif 150+ a je připojený kabelem se stolním PC.

Modem byl už několikrát resetován a také vrácen do tovarního nastavení. Pokud by někdo věděl co stím děkuji za radu.

ping 2.jpg

ping 3.jpg

ping 4.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník veru

Ty kabely můžu zkontrolovat vizuálně jestli nejsou poškozené víc bych z toho nepoznala. Zdroj k modemu myslíte tu nabíječku? Paní na podpoře upc povídala že u nich je všechno v pořádku a mám si kdyžtak objednat servis.

qwertz345 - nemám ale vyzkouším 🙂

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník TSY

Mám také poslední týden podobný problém, ale v menším rozsahu. Přesně to dělá od 20.8., kdy mi večer kolem 22h internet cca 3x po sobě vypadl na pár minut, kvůli chybě s DNS - DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET a podobně (bloklá ikonka ve Windows tray), někdy jsem sice byl jako připojen, ale vůbec to nenačítalo a na speedtestu download error, na podruhé okolo 1-1,5Mbits, pak po pár minutých to zas jelo plných 500Mbits. Začalo to tedy přesně tak nějak tou dobou, kdy Vodafone dal možnost objednat si gigabit. Od té doby to zlobí každý den. Některé dny potom to vypadlo třeba jen 1x, nebo 2x za večer. Poslední dny už nevypadává, ale pořád přetrvávají ztráty packetů, v jeden to bylo hrozné packet loss vyskakoval každou chvíli a i odezva, pravděpodobně kvůli tomu skála nahoru, takže to se nedalo skoro vůbec hrát a trvalo to asi 2 hodiny,  pak se to třeba na pár vteřin vrátilo do normálu a pak zas znovu. To bylo jen 1 den, pak se to zas zlepšilo, ale packet loss je tam nějaký pořád, nikdy to nevrátí odpověď na všechny požadavky, většinou to bylo kolem 5%, teď to sice už je třeba jen 0-1%, protože to sice stihne někdy odpovědět v čase, ale se zpožděním a je tam prodleva a odezva proto vyskočí, když se to stane z 7ms, třeba na 100-1000ms, ve hře mám graf a po několika vteřinách tam vždy sem tam vylítne packet loss, což je dost blbý, když třeba zrovna střílíte, nebo pilotíte helikoptéru, tak pak třeba kvůli tomu havarujete.

Sem tam jsem taky zkusím speedtest, zpočátku zlobil víc, teď okolo těch 500Mbits sice většinou dosáhnu, ale trvá to většinou delší dobu, než to dosáhne vyšší rychlosti, což je normálně skoro ihned. Upload drží pořád na max.

Jinak internet mám stále zatím 500 Mbits s Compalem, v bridge módu, jsem připojen přímo z něj. Zkoušel jsem ho před pár dny restartovat, ale nic se tím prakticky nezměnilo.

Ve vláknu o spuštění 1Gb/s jsem četl, že mají lidé úplně ten stejný problém, takže to asi nebude chyba u Vás, ale Vodafone nejspíš něco nevychytal na síti s tím gigabitem. Sledoval jsem na UPC stránce status s výpadky pro moji adresu a nic tam nejdříve nebylo a asi po 3 dnech, co to začalo, se tam objevila plánovaná údržba na 31.8-1.9 23h-6h a další 2.9-3.9 taky 23h-6h. Tato druhá mi přišla i do emailu a to asi většině lidí, co jsem mu na fóru četl. Přišla Vám také?

Doufám, že se to po té údržbě zas vrátí plně do normálu. Jinak mi internet vždy běží tak, jak má, za posledních x let. Ještě známý, co má taky internet od Vodafonu, (i když na FFTH technoogii) z Portugalska, tak má poslední dny také podobné problémy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To může být nějaký problém se signálem, nejlepší je zavolat na technickou podporu a zeptat se jestli to není nějaký problém, pokud by byl ,tak by to měli vidět.

Můžeš taky kouknout do modemu, na stav signálu na downstreamu, měl bys tam vidět jednotlivé kanály, jejich úrovně a jejich kvalitu signálu.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...