Přejít na obsah

Vodafone spustil 1 Gb/s internet


Marek-26

Doporučené příspěvky

Návštěvník starej Brůna

Tak ten pocit radosti z rychlosti připojení je brutálně relativní. Já například nezapomenu na ten moment před 21 lety kdy jsem stáhl svou první mp3 od Black Sabbath a byl jsem u vytržení jak rychle mi to můj 0,5MB net stáhl. Dnes jsou placená úložiště a třeba Rapidgator nebo Turbobit mne nelimitují, takže rip 80GB full speed. A ten Steam, Ubisoft, Origin a další, jednou za čas taky nejni vůbec vod věci. Takže za mne coby BFU Lopata, proč nechtít Giga za půl , když nepřiplatím oproti 0,5GB?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen
před 1 hodinou, Adolf.Shitler napsal:

všechno další placené, to je přesně to, co se home userů příliš netýká

Nekterych ne - to jsou ti, kterym staci ten nejnizsi tarif.
Jinych se to tyka a to jsou prave ti, kteri vyuziji rychlejsi tarify.

Furt nechapu, co resime... Jeden ma rad holky, jinej zase vdolky nebo pivo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník KejPi
před 3 hodinami, quadra2030 napsal:

Da sa to provizorne riesit LTE/4G filtrom (dolna priepust), ktory prepusta iba pasmo do cca 750 MHz.. modem vtedy nevidi OFDM kanal a ide v DOCSIS 3.0 mode.

O tehle moznosti vim, ale z meho pohledu to neni preferovana moznost, protoze tenhle modem mi prijde horsi nez Compal uz proto, ze nema bridge. Taky nekolikrat denne resim, ze se pres nej router neni schopny dostat na net a musim to cele restartovat, takze nez to zase nabehne, tak jsem 15 minut bez internetu. V pracovni dobe to dost zamrzi, kdyz potrebuju byt pripojeny 😞 S Compalem, ktery jsem vratil, jsem nikdy tyhle problemy nemel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, marek-81 napsal:

... Jasný. 1gb/s buď potřebuje ten, kdo tráví u počítače 20hod z 24 (a to je na léčení).... Protože já mám 150 mb/s a v klidu sleduji filmy ve 4K bez sekání. A do toho kolikrát i používám mobil (ve stejné síti).

Tak tohle je hodně subjektivní. Taky jsem se někdy před časem ptal, k čemu je někomu 300 a víc.

Že máš počítač a mobil a jsi v pohodě ještě nic neznamená. Možná bys mohl přestat posuzovat ostatní jen podle svých potřeb. Neber to zle, ale možná bys mohl nakouknout za práh vlastní domácnosti. Další věc je, žes tady na fóru moc nepochytil - některým lidem jde primárně o upload, což ti možná uniklo. Ten dostanou pouze s vyšším tarifem, přičemž nějaké giga down je jim vcelku u zadele (tady s tebou plně souhlasím, určitě spousta lidí nepotřebuje stahovat gigem, protože nejsou chroničtí stahovači a s netem dělají jen nejnutnější věci, co musí). Třeba u kolegy jsem byl nadšený z připojení 100/100.

Možná nejsme úplně typická domácnoct. Pochopili to i moji dospělci, že download dávno nepotřebují v megarychlostech. Ale když vezmu, že občas (v poslední době relativně často) se doma sejdeme čtyři, mobily jsou tady čtyři. Já třeba moc nemobiluju, protože si s telefonem moc nerozumím a jsem stará škola, nebo mi to z nějakého jiného důvodu nevyhovuje. K tomu nám jedou minimálně 4 počítače, k nim se nezřídka přidají klidně tři až čtyři další, raspberry, 3D tiskárna se vzdáleným přístupem, sem tam potřebujeme něco otestovat na více routerech, připojíme nějaké další věcičky, dospělci jsou fandové do elektroniky, robotiky, 3D tisku, občas chystají věci pro cizí dorostence v nějakých technických kroužcích, no zkrátka provoz narůstá. Kdyby dnes spolehlivě fungovalo gigo a nemuseli jsme čekat na bridge, možná bychom se nechali přesvědčit. Rozhodně ne kvůli mediálnímu obsahu a sjíždění televizí. Ale kvůli našemu specifickému provozu a kvůli uploadu. Takhle jsme oželeli odkoupený Technicolor a mírně povýšili na Compal v pronájmu a půlgigo, protože čekáme, že nám to v něčem pomůže.

No stress😉

  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Průběžné info: 

Dnes dorazil technik i s měřícím přístrojem, jakmile bylo doměřeno tak jen řekl "to je hodně špatný". Byl tam hodně velký útlum a nejen v nejvyšším pásmu 800 Mhz.  Pak už jsem jen viděl, jak mu na měřáku naskakují červené a oranžové čtverce se špatnými hodnotami. (Pár zelených tam taky bylo :)).  Vyměnil účastnickou zásuvku, nepomohlo, měření v rozvodné skříní bylo v pořádku. Tudíž je chyba někde po trase .. poškozený koax asi. Příští týden se ozvou a domluví se na termínu výměny celého koaxu od rozvodné skříně. (což jim nezávidím, rozvodna je v druhém vchodě a já jsem navíc poslední přípojka = nejdelší kabel).

Technika musím pochválit, vše proběhlo rychle a dle mého názoru i profesionálně.

 

  • 1000 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA Modul, TG3442DE
  • Teplice-Trnovany
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník KejPi

Tak jsem postoupil do dalšího levelu, ale nejsem si jistý, že se posouváme kupředu. Jen pro rekapitulaci, potom, co technik zjistil zarušený OFDM kanál a konstatoval, že 1Gbps nepojede, že jediné 500Mbps, tak jsem volal na linku, žádal přechod na 500Mbps a bylo mi řečeno, že se mi někdo ozve. Samozřejmě se nikdo neozval, tak jsem včera opět volal na linku. Tentokrát to vypadalo, ze jsem měl štěstí, protože slečna hned pochopila o co jde, dohodli jsme se, že chci přejít na 500Mbps s 50% slevou za 500 a že chci Compal modem. Naplánovali jsme návštěvu technika s novým modemem na úterý. Večer mi ale přišel mail s potvrzením objednávky. Na něm stojí, že se mi aktivuje televize s 50% slevou a internet za plnou cenu. To si že mě dělají legraci, nebo tam vážně pracují jen sami retardove? 🤬 Takže v pondělí mě čeká další půlhodinový telefonát na call centrum 🤦🏼‍♂️

IMG_0653.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník petrkuznik

Mám také 1 Gb/s, ale reálně jsem na 200 Mb. Připojení mi vytěžuje procesor na 100%. Údajně by mohla pomoct čistá instalace win 10.  Neexistuje nějaké méně invazivní řešení? Nebo nemůžete poradit konfiguraci PC či notebooku? Má HP EliteBook 8460p s procesorem i7, 16 GB ram. 

Děkuji 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestlis několik let čistou instalaci nedělal, tak tim určitě nic nezkazíš 🙂 ale komp je to hodně historickej, ten pamatuje ještě šemíka jako hříbě 😮 na druhou stranu někomu ten internet valí, někomu ještě stejně nevalí a než se situace stabilizuje, bude rok 2022 a kompy s ddr5, pcie5, možná i usb4, tak bych to ještě doklepal, neni kam spěchat 🤔

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...