Přejít na obsah

Porušený kabel


Návštěvník barta

Doporučené příspěvky

Návštěvník barta

Zdravím, objednal jsem si internet přes optiku. Technik bohužel zjistil, že koaxiál který je přivedený od skříně do domu(cca 20m) je na pár místech podle měřícího přístroje porušený tudíž nemůže zřídit připojení. Na infolinku vodafonu jsem volal- nikdo nic nezjistil a ani se mi nikdo neozývá. Ano vím že řešením je vyměnit kabel popř. zřídit spojky, problém je že jsem žádný podobný problém nikdy neřešil a nevim  jak mám postupovat. (Jestli to někdo bude mít v plánu opravit, kdy atd.) Díky za rady 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Dragokazov

No pokud jste si objednal opravdu internet přes optiku, tak jste se nechal napálit. To UPC až na pár velmi malých lokalit nemá a určitě nevede koaxialem.

Jinak pokud je kabel poškozen, tak by jej měl technik vyměnit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@bartaZdravím, Vodafone musí posoudit náklady, jestliže jde přes cizí pozemky, tak i případná povolení atd. Až to zhodnotí, jsou 3 možné výsledky.

1. Vodafone opraví na své náklady a Vy nic hradit nebudete.

2. Náklady přesáhnou maximální částku, kterou je Vodafone ochoten vydat za připojení a co je nad tu částku, to Vám předloží k úhradě jako podmínku k připojení.

3. Vodafone shledá připojení technicky, administrativně či jinak natolik náročné, že do něj nepůjdou ani s Vaší finanční spoluúčastí.

@DragokazovTaky si mohl objednat internet přes mobilní data nebo telefonicky. Není to jedno?

Nepíše ani zda si objednal službu pro rezidenty nebo B2B. UPC poskytoval na drtivé většině internet technologií FTTx, tak co je za problém? Někde FTTH, jinde FTTB, FTTN, FTTC ...

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník barta

@Marek-26Zdravím, díky za odpověď a pardon za špatné  informace (moc se v sítích bohužel nevyznám). Prostě jsem si objednal internet+tv přes kabelovku 🙂 .  Kabel má délku +- 22m a z toho 19m vede přes obecní pozemek (pod chodníkem). Info pomohlo, takže ještě jednou díky za  odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"V případě poruchy nebo přerušení provozu komunikačního vedení nebo elektronického komunikačního zařízení je Podnikatel oprávněn za účelem odstranění poruchy nebo přerušení provozu vstoupit na nemovitost, na níž je toto vedení nebo elektronické komunikační zařízení umístněno, bez souhlasu vlastníka, popřípadě správce nebo uživatele, nebylo-li ani při vynaložení přiměřeného úsilí možné vlastníkovi, popřípadě správci nebo uživateli dotčené nemovitosti vstup s dostatečným předstihem oznámit a takový souhlas získat. V takovém případě je tento Podnikatel povinen bezodkladně oznámit vlastníku, popřípadě správci nebo uživateli dotčené nemovitosti provedení prací, jejich místo zabezpečit a zajistit následně uvedení dotčené nemovitosti do předchozího, popřípadě náležitého stavu."

https://www.ctu.cz/vystavba-siti-elektronickych-komunikaci

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...