Přejít na obsah

P2P IPv6 a DS-Lite


Návštěvník VORY95

Doporučené příspěvky

Návštěvník VORY95

Zdravím, už UPC potažmo Vodafone vyřešil problém kvůlu kterému nebylo možné komunikovat s IPv6 v rámci P2P s ostatními členy co měli IPv4? Někde jsem četl že za to může DS-lite...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ApacheSK

Ahoj, toto nebude nikdy opravené.

IPv4 môže komunikovať iba s IPv4

a IPv6 môže iba s IPv6.

 

Pre kvalitné spojenie potrebuješ verejnú IPv4 adresu.

u VF máš verejnú IPv6 a súkromnú IPv4 (takáto kombinácia -> DS-Lite)

A na 99,99% sa to nezmení.

 

AK už si u VF/UPC nejakú dobu,  dajme tomu 3-4 roky, skús na support napísať, že potrebuješ naspäť IPv4 verejnú, avšak neviem či je v CZ ešte možné vrátiť verejnú IPv4

 

edit: toto sa vyrieši až celý svet bude fungovať na IPv6

Upraveno uživatelem ApacheSK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On sice verejnu IPv4 adresu dostane na AFTR serveri Vodafone/UPC CZ (cez IPv4 tunel), ale port na nej sa mu bude kazdu chvilu menit (UPC/Vodafone nepouziva PCP).. bez urazky, rozpravky o tom, ze svet bude fungovat na IPv6 pocuvam uz 20 rokov, predsa pre kvalitne spojenie staci aj IPv6, to nema nic spolocne s IPv4 (a navyse ma vyhodu, ze nie je za NAT a kazdy majitel IPv6 adresy je dosiahnutelny z internetu - ak je samozrejme povoleny firewall etc.), nie?

Vodafone dokaze poskytovat aj full DS (dual stack, t.j. verejnu IPv4 aj IPv6 adresu), zial nie v nasich koncinach.. UPC/Liberty Group sa k takemu este nedostali.

Riesenie je spomenute vyssie - poziadat o verejnu IPv4 only adresu (vo Vodafone CZ to vraj este ide bez vacsich problemov).

Upraveno uživatelem quadra2030
  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ApacheSK

quadra: zatiaľ sú to rozprávky, ale verím, že raz tie rozprávky budú realitou,  ale najskôr verím tomu, že väčší rozmach výmeny mašín za IPv6 compatible nastane až príde nejaký skok v technológii čo dvihne rýchlosť, a keď už meniť kvôli rýchlostiam HW, tak prečo nie už rovno s IPv6 podporou, málo ktorý ISP bude meniť HW len Čisto kvôli IPv6, ale rozmach IPv6 stále sa šíri a bude šíriť, minimálne podľa mňa, bude to pomaly, ale raz sa tam určite dostaneme.

Obávam sa len jednoho, kedy UPC/VF všeobecne "vypne" verejné IPv4 na modem i zákazníkom ktorí to maju po požiadavke o zmenu, a nechajú to len Biznisákom, nie žeby sa nedalo existovať i na IPv6, ale pri mojom častom hostovaní serverov a ďalších záležitostí, riešiť u druhej strany nejaké tunelovacie Teredo, nie je boh vie aký komfort, kým nefičí na IPv6 väčšina použivateľov

Upraveno uživatelem ApacheSK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník VORY95

IPv4 jsem si nechal přiděli hned druhý den co jsem zjistil že IPv6 není uplně nejlepší řešení v zkostnatělém světě který z velké části funguje na IPv4. Hlavně ConnetcBox využívám v režimu modemu a za ním mám vlstní asus router s USB, VPN a lepší Wi-Fi včetně nějaké lepší ochrany.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ApacheSKV DE mam full DS na vlastnom DOCSIS 3.1 modeme (inak sa k verejnej IPv4 neda vo Vodafone dostat, tam zrusili verejnu IPv4 uzivatelom uz pred 6-7 rokmi, uz existujucich nutili prejst na nove programy, sice lacnejsie a rychlejsie, ale s DS Lite), aj to nikto nevie, ci to nenechaju iba pre business programy (s pevnou verejnou IPv4 a IPv6) - zatial je full DS sucastou tzv. power packu (dvojnasobny upload, ale ohraniceny 50 Mbit, takze pri gigabite, ktory uz taky upload ma, si uzivatelia platia power pack kvoli full DS) za mesacny priplatok.. a co som pozeral statistiky pripojenia, tak okrem velkych sitov (google/youtube/microsoft/etc.) vsetko ostatne ide po IPv4, cize to je realita IPv6 v praxi.

Kto (este) ma verejnu IPv4 adresu, nesmie velmi menit programy (ci akcie), lebo sa lahko moze stat, ze o nu pride a bude mat DS Lite.

  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...