Přejít na obsah

Compal CH7465VF Port Forwarding s vlastnim rozsahem DHCP


Návštěvník Termitt

Doporučené příspěvky

Návštěvník Jenda

@Adolf.Shitler  Tak já už jsem půl roku pryč než se dohadovat na podpoře s nějakým outsiderem a vysvětlovat mu, že za své peníze mám právo požadovat to co chci já ( v mém případě full dual stack) a ne co mi kdo naservíruje( DS-Lite). A teď dokonce můžu použít i vlatní Turris.  Ještě totiž jsou ISP kterým slovo zákazník něco říká.1387836360_Poznmka2020-07-11110714.thumb.png.a12af60f416f9318d6bf9c3ab365bd50.png2010588699_Poznmka2020-07-11110549.png.5c341650b459bd86ae67c69f75ad9e0a.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jenda

@Adolf.Shitler   No televize v DVB-C nám zůstala proto nevidím důvod proč nebýt registrován. Navíc u UPC jsem byl cca 12 let a je trapné, že za tu dobu jsem nebyl schopen z UPC vydolovat Dual stack a protože vlastně UPC zavádělo IPV6 dost pozdě a vlastně se vědělo, že všechno právě kromě dual stacku je špatně nebo méně dobře tap přesto se mě ho snažilo nacpat. Jediné na co se zmohli mi dávat slevu tušim že ted se ten tarif jmenuje profi stál cca 1700kč no a sleva -40%. Každý ale nestojí o slevy. Jinak pokud nevíte k čemu je IPV6 dobrá tak asi vám to ani nevysvětlím, ale rozhodně to není na honění trička.😁😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, Jenda napsal:

Navíc u UPC jsem byl cca 12 let a je trapné, že za tu dobu jsem nebyl schopen z UPC vydolovat Dual stack a protože vlastně UPC zavádělo IPV6 dost pozdě a vlastně se vědělo, že všechno právě kromě dual stacku je špatně nebo méně dobře

Takze cela zapadna Europa s DS-Lite to nevie, vsak 🙂 Mas trosku naivne nazory, cela komedia o IPv6 bola/je o tom, ze posledne roky (hlavne na zapad od nas) zacali dochadzat verejne IPv4 adresy.. v DE si nedostal verejnu IPv4 adresu na rezidentny program uz v 2013 (Unitymedia, Kabel Deutschland - teraz Vodafone West a Ost), vynimkou boli ti, co mali este stare zmluvy.. a ani teraz nedostanes (ak nie si business zakaznik), dual stack zacal Vodafone v DE zavadzat iba posledne roky, a aj to bez nejakeho naroku - je to neoficialne sucast tzv. Power Upload balika (ktory ti zdvojnasobi upload, ale max do 50 Mbit), za ktory platis nejake eura mesacne navyse! Taka Liberty Global (UPC SK, CH, PL) ci exUPC AT (Tmobile) neponuka dual stack vobec ani to neslubuju.. a novym uzivatelom uz nejaky ten rok davaju DS-Lite bez milosti.

Beznemu Frantovi ci Otto Normalbenutzerovi bohate staci DS-Lite - na facebook, youtube ci google sa dostane po IPv6, na ostatne stranky cez CGNAT server providera, kde je problem?  A provideri to velmi dobre vedia a maju spocitane!! 

Pri vsetkej ucte, podpora IPv6 je rozbita v skoro vsetkych SOHO routeroch (ano, aj v takej akoze lepsej spolocnosti, ako je Unify Dream Machine.. mal som ten kram na stole, rychlo putoval spat, za 300+ EUR kopa bugov, o Asus/Netgear/TPlink ani nehovorim), kolko ludi si vie nastavit OpenWRT (ci nejaky klon akoze Turris) alebo pfSense? Rovnako je rozbita v CPE od providerov (vid pripad Compalu, kde VF verzia podla zajdeeho nefunguje PD).. who cares?

 

  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"On to přece nikdo nepoužívá" je jeden z nejčastějších omylů. Rozbité je to nejvíc v zemích, kde "to nikdo netestuje". A UPC v tomhle má opakovaně spoustu másla na hlavě (nefunkční konektivita k Horizon Go CDN, reálně nefunkční routování na delegované prefixy, prefixy přidělované zákazníkům ale filtrované na straně UPC [o tom jsem zatím skoro nikde nepsal, ale je to opakovaný průšvih], nízká rychlost IPv6 tunelů skrze Compal...).

"IPv6 je dobrá leda v případě, že není veřejná IPv4, ale jinak je prakticky k ničemu."

Tak k tomu IPv6 není dobrá vůbec, protože globální IPv6 adresa (prefix) nenahrazuje veřejnou IPv4 adresu. A platí to i naopak, IPv4 konektivita nenahrazuje IPv6. Ke zdrojům s IPv6 adresou, ale bez IPv4 adresy se z připojení bez IPv6 adresy nedostanu.

"Takze cela zapadna Europa s DS-Lite to nevie, vsak" -- nevie. DS-Lite je z přechodových mechanismů ten skoro nejhorší a proto ho kromě Liberty Global a pár nasazení u Orange prakticky nikdo nepoužívá, existuje řada vhodnějších (MAP-E, lw4o6), které dokážou zařídit i tu veřejnou IPv4 adresu až k zákazníkovi (!) a to bez nutnosti provozování dual-stacku na přístupové síti. Jenže Liberty Global usnula v době před 10 lety a od DS-Lite se nepohnula dál.

Dost jsme utekli od původního tématu (že Compal je křáp), tak pokud admin uzná za vhodné příspěvky oddělit do samostatného vlákna, nebudu se zlobit.

Upraveno uživatelem zajdee
  • -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Místo matlání omáčky okolo stačí vysvětlit, k čemu je ta IPv6 dobrá. A výmluvy typu, že se nedostanu k nějakým zdrojům s IPv6 je samozřejmě o ničem, protože vyjma testovacích věcí s only IPv6 prakticky neexistuje nic jiného, kde by nebyla souběžně podpora IPv4.

Veřejná IPv4 mně umožní si udělat tunel s IPv6, pokud bych měl potřebu se nějak k IPv6 dostat. Takže IPv4 sice nenahrazuje IPv6, ale je to pořád nejlepší možné řešení za dané situace.

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, zajdee napsal:

proto ho kromě Liberty Global a pár nasazení u Orange prakticky nikdo nepoužívá

Kdeze, iba taky Deutsche Telekom/T-Mobile v DE na DSL i mobilnej sieti (a pripravovane IPv6 v mobilnej sieti Vodafone DE je tiez DS-Lite, momentalne v skusobnej prevadzke).. v ostrej prevadzke od 2018.. a mnohi dalsi velki operatori v EU.. znova opakujem, az teraz sa veci rozhybali, ked uz je naozaj nedostatok IPv4 adries (hlavne mimo USA) a kseftuje sa so zvyskom vo velkom (vratane tzv. akademickych ustanovizni, ako su americke univerzity, ktore si nahrabali obrovske rozsahy IPv4 pred 30-40 rokmi), inak o IPv6 nezajem.. ale to sme off-topic.

  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...