Přejít na obsah

Technicolor TC 7200 zkušenosti


Návštěvník ThomasM

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kema

Ahoj.

 

Tento modem-router mám už asi 3 měsíce.

Mám na něj napojen Dreambox 800 HD, pak své stolní PC a gigovej switch na kterém je druhé PC + další dvě zařízení.

Na Technicoloru jsem tedy využil 3 LAN porty.

Včera mi se mi během práce najednou odpojil můj PC od sítě. Vše ostatní fungovalo, takže jsem nevěděl co se děje.

Myslel jsem že nastal nějaký problém ve Windows, takže jsem si stáhl USB Linux, nastartoval PC z flešky a dostal jsem hlášení že Ethernet 0 se nemůže připojit. Prý by to mohl být vadný UTP kabel, takže jsem připojil nový ale diody na integrovaném síťovém portu (na desce ASUS) ani neblikli.

Moc jsem to neřešil a druhý den jsem si koupil novou PCI síťovku v domnění, že ta na základní desce odešla do křemíkového nebe.

Jenže nešla ani ta nová, takže jsem bádal a bádal až jsem přišel na to, že na Technicoloru jsou nefunkční LAN porty 2 a 4. Liché 1 a 3 jsou OK.

Takže asi reklamace - ještě že ho mám v pronájmu.

Nevím co se mu stalo, ale internet vypadl během práce, takže nemohlo dojít k nějakému napěťovému šoku při zapnutí či vypnutí.

Jsem s ním tedy nespokojen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ahoj, už tu jednou ta otázka proběhla, ale třeba se od té doby něco změnilo. Rád bych se zeptal jestli tento modem může běžet v režimu Dual Band. Tedy obě rádia 2.4GHz a 5GHz aktivní současně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl mi nedavno vymenen stary modem za tento a od te doby mam problem s wifi. Jakakoliv vetsi/trvalejsi zatez (napr video stream) vede k okamzitemu odpojeni od wifi, a nasledne nefunknosti internetu (neco ze nemuze nalezt dns servery, nezalezi jestli necham dhcp, nebo nastavim google dns (jak v systemu tak v modemu)). Toto trva dokud se rucne neodpojim od wifi a znovu nepripojim. Zatim resim vlastnim starym wifi routerem, ale pride me zbytecny mit oboje. Pripojeni kabelem funguje bez problemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak po 3měsících spokojenosti s TC, se jaksi nestačím divit. Hraju mulŤák BF3 a soupeři tam lítají a mizí jak na steroidech. Tak testnu rychlost netu, která byla vždy okolo deklarovaných 120/12 a ejhle :))..rychlost skáče jak posedlá od pár kb do max 10mega a přitom odesílání jede v poho. Ale ty numera pingu už v poho nejsou. A co dál...nejde Wi-Fi.., kterou když nepoužívám vypínám....jaksi zapnout. To jsem sice dal dohromady restartem modemu a nudným znovu nastavováním.. Ale stahování zůstalo na max 5ti mega..což je do 120 celkem daleko. Tak jsem volal podporu a uvidím co na to technik. Nikomu dalšímu rychlosti nepadaj? Že by za to mohla ta horizon Go či co to je.., tím že přetěžuje kabely :))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta Wi-Fi mne tlačítkem taky nesla sepnout a udelal sem to taky restartem modemu do továrního nastaveni přes tu IP Adresu kde se modem nastavuje,a lokalita Brno rychlost mam celkem použitelnou i na online hrani. Ale platim jen 10/1 to mne staci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník MartinNoga

Caute,

 

chtel jsem se zeptat jaka je spotreba modemu TC 7200 v rezimu bridge (model jen priposila komunikaci do vlastniho routetu). Myslim, jesli uz to nekdo meril nejakym Wattmetrem, apod... Nezajima mne co je na stitku napajeciho adapteru.

 

Dikes Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník warman

Někde se to tu psalo. Každopádně nepočítej se zázraky, klasické routery mají spotřebu okolo 3w, takže tam ta úspora bude spíš menší. TC7200 má spotřebu cca 10W, jestli vypneš vnitřní router a wifi, tak by spotřeba mohla být okolo 8-9W ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...