Přejít na obsah

Technicolor TC 7200 zkušenosti


Návštěvník ThomasM

Doporučené příspěvky

Návštěvník otrapa

Asi ano, ale slo by o dalsi komplikaci a dny bez netu :wink: Ale pro nenarocneho cloveka to je asi vyhovujici modem a kdyz uz musim tu starou Motorolu vymenit kvuli navyseni rychlosti za neco jineho, zrejme nic lepsiho nedostanu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Joel

- Jak zajistím abych měl veřejnou IP během připojení přes kabel?

 

- Je možný, že to má minimální dosah? 98m čtverečních ten krám sotva pokrývá a ke konci to vypadává. Je to vada mého kusu anebo to tak je? Jedu na 5Ghz pásmu a podle Wifi Analyzer jsem vybral dobrý kanál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Rebkos

Verejnou IP mas na modemu, ale protoze to mas v router modu, tak dal uz nejde. Musel by si to prepnout na switch mode, aby fungoval pouze jako modem, bez routeru a wifi. pak by si z lanu dostaval dal verejnou.

 

5GHz hur prochazi zdmi. A ani na 2,4GHz zadnou slavu s malou schovanou antenou necekej..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tento kombo modem som dostal a ja (predtym som mal iba cisto modem Scientific Atlanta EPC2203 a fungoval bezchybne, mal som ho od 2007 az doteraz). Na beznu prevadzku modem postacuje, ale pre narocnejsich urcite nie. Bezpochyb su najlepsie modemy od Cisco. Tento Technicolor ma priam detsky web manazment. Chyba mu rezervacia IP adries pre DHCP klientov, co je zakladna potreba pre riadenie presmerovania portov pre urcite IP adresy. Samotne presmerovanie portov tiez nie je bohvieco. Okrem ineho neumoznuje regulaciu datoveho toku pre pripojenych klientov, ale to umoznuje velmi malo smerovacov. Problem je aj s ovladanim firewallu, ktory sa nastavuje podla urovni, lenze neviete, co tie urovne znamenaju - v praxi sa povolia urcite typy portov, len neviete ktore. Ja si osobne potrpim na absolutnu kontrolu, nemam rad, ked neviem, co je vobec povolene a co nie.

 

UPC ma jednu podstatnu vyhodu oproti inym, prideluje vlastnu verejnu IP adresu pre kazdeho ucastnika na zaklade registrovanej MAC adresy. To umoznuje napr. pouzivat vlastny FTP ci web server. Aby toto spravne fungovalo na tomto modeme, treba nastavit v DMZ Host IP adresu, pre ktoru bude dostupne premostenie.

 

Prevadzkova teplota modemu na povrchu puzdra je niekedy aj 52°C, teda v mojom pripade.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naprosto souhlasím, WiFi modem je pro běžné uživatele snad ok, ale pro ty zkušenější, kteří chtějí mít kontrolu nad svou sítí je nepoužitelný, resp. je to samé rozčilování.

Také jsem si všiml, jak je horký a změřil jsem, že má spotřebu 9,3W i v režimu bridge, když "nic nedělá" (vypnutý router i wifi) a připojím za něj router! Takže skoro 400 Kč/rok stojí jen spotřeba, dnešní ekologické trendy ho evidentně minuly. Pro srovnání, můj router Netgear má spotřebu 4,1W při zapnuté dvoupásmové WiFi (navíc samozřejmě zvládá obě pásma současně).

Mám dojem, že UPC ušetřilo na značkových modemech, firmware si bastlí sami a podle toho to vypadá :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem ci je to iba u mna, ale akosi sa mi pomaly otvaraju web stranky cez tento zazrak, niekedy tak dlho, ze vyprsi casovy limit. Mam ho presne 4 dni. Avsak rychlost netu mam v norme (50/5 Mbps). Predtym som mal Scientific Atlanta EPC2203 + smerovac TP-LINK TL-WR543G a nemal som ziadne problemy. Skusil som aj vypnut firewall a vsetky blokovania a nic. Chyba v kompe urcite nie je. Asi malo UPC ostat pri cisto modemoch alebo nech poskytuju moderne a kvalitne zariadenia ako napr. Cisco alebo ine.

 

Necham si ho vymenit, ak mi ho teda vymenia za Cisco. Ze ma hned nenapadlo im to do tej poziadavky napisat, ze nechcem tento sit :?

 

Ak chce niekto mat kontrolu nad svojim pripojenim, treba pri objednavke ziadat iba Cisco modem, ten ma aspon elementarne funkcie, ktore by mal mat bezny smerovac a aj web manazment vyzera solidne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...