Přejít na obsah

Péče o zařízení


Návštěvník Roman88

Doporučené příspěvky

Návštěvník Roman88

Zdravím, jsem nový uživatel UPC/Vodafone, dostal jsem Modem a Mediabox. Chtěl bych se Vás zeptat musím tyto zařízení vypínat ?
Nebo jak se o ně správně starat, pročítal jsem si manuál a nic takového jsem tam nenašel. Myslím tim jestli ten media box stačí vypnout jen přes ovladač. To stejné jestli ten modem musím nějak vypnout nebo to může pořád svítit zeleně.

Druhá věc, je nutné ten mediabox používat ? Co kdybych ten koaxiální kabel zapojil přímo do televize ? Nebo je nutné to mít takto spojené.

Třetí věc ten modem kdybych si ho chtěl přesunout do jiné místnosti je to možné ? Nebo to je vzájemně na sobě navázáno s tím mediaboxem.

 

Děkuji vám

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Modem nevypínej, maximálně kdybys jel třeba na dovolenou tak ho vypni, ať zbytečně nespotřebovává elektrický proud a nebo aby nedošlo k nějaké nenadálé události.

Set-top box vypínej klasicky dálkovým ovladačem, případně pokud máš box nastavený do režimu rychlého spuštění, tak delším podržením vypínacího tlačítka na dálkovém ovladači dojde k úplnému vypnutí setoboxu, ten potom nespotřebovává téměř žádný proud, ale zase si počkáš než po zapnutí naběhne.

Mediabox nutně nemusíš používat, můžeš zapojit kabel přímo do televizoru, ale budeš moct sledovat pouze nekódované kanály, pokud bys chtěl sledovat i tykódované kanály na televizoru musíš si pořídit CA modul, ale zase přijdeš o zpětné zhlédnutí a videotéku, případně můžeš nechat kabel zapojení přímo do setoboxu a z něj vyvést ještě další kabel do televizoru, například kvůli HbbTV.

Modem přesunout do jiné místnosti teoreticky můžeš, pokud si seženeš delší koaxiální kabel od modemu k zásuvce.

Jestli máš modem propojení se set-top boxem, tak je to kvůli zpětnému zhlédnutí a videotéce, pokud to nebudeš mít propojené tak ti tyto dvě služby nepojedou, ale klasická televize hrát bude,samozřejmě lze propojit i delším kabelem.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Slamb změnil název na Péče o zařízení
Návštěvník Roman88

Děkuji za odpověď. A ještě se zeptám. Do toho Mediaboxu je z Modemu veden ethernetový kabel pro signál (jedná se asi pro to zpětné shlédnutí apod).

Kdybych přesunul modem do druhé místnosti protože nechci mít v obývacím pokoji tolik přístrojů.  Napadlo mě jestli ten Mediabox se umí připojit i na Wifi, že by tam pak ten ethernetový kabel být nemusel. Zeptám se jinak.. je nějak závislé spojení mediaboxu a modemu ? Nebo to lze řešit vše přes wifi.

Díky

A ještě jeden dotaz k UPC Wifi-Free, jak mi spustili internet tak mimo mé hlavní sítě se zde zobrazuje i UPC Wifi Free nevím jestli to je moje sít nebo ne, nebo od někoho jiného v okolí. Ale přihlašovací údaje k tomu neznám. Četl jsem si, že toto vysílají UPC modemy, chápu to správně, že se uživatele UPC mohou napojit na tu UPC  Wifi Free a mi se pak bude snižovat rychlost nebo to funguje nějak jinak.

Je možné to někde vypnout ? V administraci modemu jsem si toho nevšiml. Dík

Aha tak už jsem na to přišel, ten mediabox je zapojený ethernetovým kabelem k modemu a wifi neumí nenašel jsem nastavení wifi v mediaboxu.

Takže kdybych chtěl přesunout modem do jiného pokoje tak by to šlo jen bych si protáhnul koaxiál a jeden ethernet zapojím z modemu do PC a druhý delší který mám propojím s modem do mediaboxu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Wi-Free neřešte, ta nepůjde z Vašeho modemu. Minimálně od nového roku ji novým klientům již neaktivují, protože letos v létě končí. A i kdyby, tak měla vyhrazeno své pásmo, neměla tedy vliv na rychlost ani cokoliv jiného.
STB Wi-Fi nemá, můžete využít nějakého PLC adaptéru (přenos probíhá poté po elektrické síti). UPC (VF) má ve výprodeji PLC bez Wi-Fi za 199kč, což je úplně super cena. Dají se zakoupit i PLC, které šíří WiFi, kdybyste potřeboval rozšířit signál. Navíc při samoinstalaci Vám ho technik přiveze zdarma. Nebo pak tedy natáhnout ten Ethernetový kabel.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Roman88

Chápu, děkuji.

Mám ještě uplně poslední dotaz, z mediaboxu mám vyveden hdmi kabel do hlavní tv tam jsou všechny kanály tak jak mají být a do mediaboxu mám zapojený ještě jeden kabel, který veden přímo do TV v jiné mísnosti.

Ale nejsem si jistý jak to ladit na Samsung tv - jako Antena a vyhledávat kebely pres Antenu nebo hledat jako Kabel a Kabel.

Přes antenu mi to najde jen nějakých 39 kanálu, chybí tam plno HD a kdyz dam kabel tak jich tam je mraky ale spatne se to trídí. Technik mi ríkal ze ladit pres antenu tak nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Roman88

Jo takhle tak to už mi dává smysl, to mi ale bohužel technik už neřekl. Ano máte pravdu u většiny kanálu to píše že je nutné CA modul. Takže je nutné koupit CA modul a ten hodit vzadu do televize.

Ale tohle je vše v rámci tarifu ? Chápu dobře že si musím objednat od UPC/Vodafone CA modul u kterého bude nějaká karta kterou vložim do CA modulu a to celé vložím do TV. Nebude tedy nutné znovu platit nějaký tarif ale bude to stále u toho totožného jaký mám. Je tam jednorázová cena při zakoupení modulu ?

Můžete mi prsoím ještě říct kde aktuální CA modul objednat, našel jsem jen návod. https://www.upc.cz/pdf/pece-o-zakazniky/navody/digitalni-televize/CA_modul_instalacni_navod.pdf

a tohle https://www.upc.cz/pece-o-zakazniky/sluzby/poruchy-rady-a-tipy/televize/CA-Modul/

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Roman88

Aha tak potom nerozumím proč se dodává ještě mediabox, není tohle jednoduší ? Je to bez kabeláže a stačil by tak jen modem na internetu a na TV tento CA Modul.  Je pak možné za mediabox neplatit když řeknu že přejdu na CA modul.

Takže když si to objednám již to bude automaticky provázáno s mojím tarifem ano ?

Děkuji vám za odpovědi, moc mi pomohli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

Protoze nejakej marketingovej kokot v exUPC ma utkvelou predstavu, ze vsichni zakaznici straslive prahnou po nesmyslech jako videoteka nebo zpetne zhlednuti, ktere jsou funkcni pouze pres set-top-box... a tudiz vsem automaticky cpou pomaly a polofunkcni box misto pohodlneho a funkcniho CA modulu s kartou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...