Přejít na obsah

Kradený modem Compal CH7465LG


Návštěvník lipo

Doporučené příspěvky

Návštěvník lipo

Dobrý den,

koupil jsem si starší nepoužívaný modem Compal CH7465LG od někoho kdo se přestěhoval mimo dosah UPC. Ale při zařizování nové přípojky mi bylo řečeno že dané sériové číslo modemu nelze do sítě připojit, protože byl vedený jako pronájmový a předchozí zákazník ho měl vrátit a zároveň mi bylo řečeno že předchozí zákazník nemá žádné pohledávky. Doma mám tedy zařízení, o kterém si UPC myslí že je jeho a nedovolí ho znovu připojit do sítě. Místo toho mi nabízí za 70Kč měsíčně uplně tu stejnou bílou krabičku, kterou do sítě připojí. Co s modemem můžu dělat, krom vyhodit funkční zařízení do kontejneru? Nechce se mi platit pronájem, mobil a televizi přece taky nemám v pronájmu. Přijde mi to na hlavu postavené! S UPC byl od jaktěživa problém a přechodem na Vodafone se to nezlepšilo :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

tohle bylo vždy, že do sítě připojili jen jimi odprodaná zařízení. Pronájmová zařízení jsou jejím majetkem a vy doma tak máte kradenou věc. Měl byste ho vrátit majiteli (Vodafone) nebo odevzdat na policii (dle zákonů), popřípadě vrátit prodávajícímu a vzít si od něj zpět peníze. UPC Vám ho na smlouvu nedá a i kdyby vám ho ke smlouvě přiřadilo, tak by byl účtován pronájem, jelikož je vedeno jako pronájmové zařízení. Mobil i televize jsou koncová zařízení jako je počítač, NTB atp. Modem berte jako součást služby. Vezměte si pronájem a buď vyčkejte, až Vodafone začne modemy prodávat nebo kupte opravdu odproaný Compal (před koupí si ověřte SN).

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lipo

Pokud by to byla kradená věc, tak to samozřejmě přes policii vrátím. Ale paní na infolince tvrdila že předchozí zákazník nemá žádný závazek a že modem je již vyřazen a nelze ho znovu použít. Kdyby byl modem součástí služby, tak UPC neumožní připojit ani odkoupená zařízení. Je to přesně jako mobilní telefon před 20 lety, kdy byl vázaný na síť operátora.

Každopádně co s pořízeným modemem. Zbytečně to komplikuje připojení, hází na UPC špatné světlo, protože jsem si v dobré víře pořídil starší modem, který podle webových stránek UPC lze připojit a teď to najednou nejde. Snaha o získání zákazníka je v tomto ohledu nulová až záporná. Nemluvím o stávajícím zákazníkovi, na ty se kašle rovnou ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každé zařízení od UPC má sériové číslo, které se nachází na štítku ze spodní části zařízení, před koupí zařízení z druhé ruky je potřeba si nejprve zjistit toto číslo, zavolat na UPC a ověřit si podle něj, zda bylo zařízení skutečně prodáno a nebo je pouze v pronájmu, pokud bylo v pronájmu tak vám ho UPC nepřipojí.

Ještě malá rada na závěr, zařízení které byly  odprodány, mají na štítku nalepený většinou velký červený puntík, pokud tam puntík není, nebo je tam modrý puntík tak bylo zařízení v pronájmu.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

Musis si s pani na infolince nejdriv sjednotit terminologii - pojmem "nema zavazek" ona myslela, ze nema zadny financni dluh za sluzby (a to je vsechno)... zatimco ty si zrejme myslis, ze to znamena "uz od nej nic neocekavame, tzn. nedluzi nam penize a vratil nam vsechna pronajata zarizeni".

Kazdopadne bych to asi zkusil nejprv po dobrem u prodavajiciho - je mozne, ze nevedel, ze mel modem pronajaty a ze ho musi vratit (lidi jsou vselijaka zviratka...) a prodal ho z nevedomosti.
No ale pokud se bude vytacet, tak slo nejspis o zamer, tj. o podvod a melo by to jit pres policii.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Slamb změnil název na Kradený modem Compal CH7465LG

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...