Přejít na obsah

Jak funguje připojení přes optiku a dostupnost


Návštěvník Roman88

Doporučené příspěvky

Návštěvník Roman88

Zdravím, mám několik dotazu na fungování internetu přes optický kabel. Začnu tím, že bydlíme v Ostravě, v našem domě jsem vždy chtěl službu UPC připojit ale dle dostupnosti přes vyhledávač na oficiální stránce UPC už několik let vidím hlášku na tomto místě nejsou služby UPC dostupné. Až dva týdny zpátky u našich sousedů zapojoval technik UPC internet a televizi, mají totožnou kabeláž jako my a na jejich adrese také nebylo k dispozici připojení a najednou vidím ,že je technik připojuje čemu nerozumím proč teda ten vyhledávač dostupnosti uvádí špatné informace a přichází pak UPC o potencionální zákazníky.

Na celé naší ulici je napojeno vedení kabelu od tehdejší firmy Kabel+, kterou následně přebral UPC, kabely můžou být staré x 10 let.
Zajímá mě, jestli je i na takto starších kabelech možné připojení (evidentně ano když u sousedů připojují).

Chci se zeptat jak technik provede zapojení, kabelem vyvede (asi koaxiálním) do nějakého UPC zařízení, které následně vyvede signál pro TV a Internet dál ? Jak technik dokáže ovlivnit to, že mu řeknu že budu chtít například 100 programu a 150 Mb/s internet, kde tyto parametry on nastaví ? Budu následně dále ještě potřebovat můj router nebo dostanu od UPC speciální ze kterého mohu zapojit i TV i Internet a vyvést Wifi ?

Budu moc rád za podrobnosti jak napojení internetu probíhá. Děkuji mockrát

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

UPC má internet a televizi přes optický kabel, ten většinou končí v rozvaděči Někde na ulici a od něj již vedou pouze koaxiální kabely až k vám do bytu, tam je kabel ukončen zásuvkou která má dva vývody,

jeden pro data a druhý pro televizi, z datové zdířky jde kabel od zásuvky k kabelovému modemu, který má v sobě zároveň integrovaný router s wi-fi ke kterému si můžeš připojit počítač a další zařízení. Takže vlastní router již není nutný.

Z druhého vývodů na zásuvce UPC se připojí další koaxiální kabel pro televizi, nebo setobox, přes anténní rozbočovač tam můžeš připojit v podstatě kolik zařízení chceš.

Rychlost internetu se nastavuje přímo na modemu, UPC na něj pošle konfigurační soubor v kterém je informace o tom jaký rychlostní tarif máš zaplacený.

u televize je to stejné, na setobox nebo CA modul v televizoru se taktéž odešle informace o objednané programové nabídce a ta ti potom podle toho pojede.

Staršího koaxiálního kabelu bych se zase tolik neobával, u nás dělali rozvody v roce 1995 a je to úplně v pohodě, ale samozřejmě můžou být lokality se staršími rozvody kde s tím může být problém.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Slamb změnil název na Jak funguje připojení přes optiku a dostupnost

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...