Přejít na obsah

UPC nabizi nový set-top-box Kaon KCF-SA700


Pavel m

Doporučené příspěvky

Minulý týden mi volal operátor z UPC. Sám od sebe. Oznámil mi, že mám jeden Kaon_B3000 (kupodivu mi nenabízel výměnu za ten staronový Kaon_4003), a pak že mám ještě Handan_5000. A tak mi nabízel okamžitou výměnu za ten Kaon_SA700 (to je ten, který bude údajně k dispozici až v dubnu., který teď nemají). Já jsem to z díky odmítl. Na hlavní TV používám ten B3000 (měnit tento za 4003 rozhodně neplánuji - naopak, plánuji ho vyměnit za svůj vlastní TechniSat)., a na druhou TV v dětském pokoji mám ten Handan. Nemá sice HD (zase to tak nevadí u druhé TV), ale mám ho ještě od Karnevalu (jako jeden z prvních), takže už hodně a hodně dlouho a on, a to musím zaklepat, funguje. Prakticky si ho nemusím za celou tu dobu všímat. A když tady čtu ten pláč nad tím novým zázrakem z Kaonu, tak fakt nemám zájem přijít večer z práce domů a místo pozdravu si poslechnout stížnosti ve smyslu, že ten krám zase nejde.

Byla velká škoda, že UPC zrušil frončaft s Handanem, a přeorientoval se na Kaon. On asi Handan odmítl vyrábět na zakázku levné nepodarky z podřadných součástek., a Kaon se holt zachoval jako "profesionál" a malá domů nesmrdí.

uz se jim zrejme ani nevyplati pujcovat STB na testovani, zrejme nahore usoudili ze lepsi bude radeji nic netestovat,...

Dneska je, bohužel, taková globální doba, kdy alfa a beta testeři už nejsou v módě. Levnější je to hodit za peníze zákazníkům, vytvořit firemní facebook, nebo oficialní forum, a tam si ,milí zákazníci, co jste si za své peníze koupili produkt, stěžujte, pište postřehy a my, když se nám bude chtít, vymyslíme co s tím.

  • Super 500 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • STB Vodafone, modem Compal CH7465
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ja mel ten Handan 5000 předtím a tedy obraz to se neda srovnávat, jasně že to je dáno HD technologií ale i v SD je značný rozdíl.

krom nesmyslně dlouhé doby náběhu (upozorňuji že bez HDD), lehkých nesmyslů v menu (prehled programu nezmizi z obrazovky po zvoleni kanalu, musi se jeste zmacknou EXIT, složitosti PVR) a pitomeho DO s dlouhymi drahami tlačítek a nutnosti mířit na přístroj jsem s ním do včerejška kdy 2x zamrzl obraz a bylo nutné vyp/zap neměl problém, ale jinak tedy opravdu zpracování a display ala začátek 90. let.

  • 150 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Compal bridge, 4x CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naprosto nedoporučuji pořízení Kaon SA700. Ve srovnání s B3000 nemá jedinou výhodu (externí disk - na co, pokud z něj nelze nic přehrát mimo přístroj, snad aby byl pěkně na očích a zkrášloval okolí ?).

Namátkou: naprosto katastrofální "levný" design s kartou trčící z černého předního panelu ven, externí trafo integrované do vidlice, takže na rozbočce 220V už vedle něj nic nezapojíte, nesmysly a nelogičnosti v ovládání (jednou se v info o programu roluje zeleným, jindy modrým tlačítkem, někdy se z nabídky odchází opětovným stlačením, jindy tlačítkem Exit), DO s nesmyslně rozloženými tlačítky, jeden tuner a tedy nutnost sledovat to, co se nahrává a nemožnost nahrávat dva programy, o potížích s trháním, vypadáváním obrazu či zvuku při přehrávání nahraných pořadů ani nemluvě. Mně se navíc ani nepodařilo nic nahrát, pokud je "přístroj" v režimu Standby. "Přístroj" se sice podle časového nastavení nahrávaní zapne, něco dělá, nakonec se vypne ale nahrané není nic...

 

Toto rozhodně není PVR, to je krám! Po UPC budu chtít vrátit původní B3000.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník mipo

Zajímalo by mne, jestli se podaří dostat zpět ten Kaon B3000. Měl jsem ho a musím přiznat, že přes počáteční obtíže, zaviněné spíše srovnáváním s Handanem DVR (mimochodem asi nejlepším z toho, co dosud UPC nabídlo) mě nikdy nezklamal. Posléze jsem ho vyměnil za CAM, což mne dosud mrzí, měl jsem si CAM raději koupit a Kaona si nechat. Naštěstí jsem při rozhodování, který přístroj si nechat zvolil Handana, který má pouze jedinou nevýhodu v tom, že neumí HD.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Srovnává je bohužel UPC. Mně výměnu nabídli v rámci nějaké "výhodné" akce jako "lepší a modernější s výhodou odstranění bariéry s omezenou velikostí disku". Moje chyba je, že jsem na to, bez předchozího seznámení se s touto novinkou, přistoupil. Každopádně o tom, že se jedná o nějaký základní, jednoduchý model pro občasné nahrávání se nikde nic neříká, viz např. na stránkách UPC: "HD box nabízí nekompromisní divácký prožitek.... Snadné připojení externí paměti pomocí USB poskytuje takřka neomezený prostor pro záznam vašich oblíbených pořadů.". :lol:

Mimochodem, měsíční pronájem vyšší o 2,50,-Kč (bez DPH) oproti B3000 také nesvědčí o horším či jednodušším zařízení...

Jen jsem chtěl ostatní případné zájemce seznámit s vlastními zkušenostmi, protože vlastnosti, kterými SA700tka oplývá, jsem opravdu nečekal a její pořízení považuji za dlouhý krok zpět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník mipo

Mé pochybnosti o možnosti návratu se týkají hlavně toho typu Kaona. Měl jsem dojem, že už UPC nabící pouze model 4003, o kterém čtu jen stížnosti. Pokud by byla možnost výběru bral bych raději model 3000, který jsem měl a problémy s nahráváním, nebo programováním jsem u něj nezaznamenal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud by byla možnost výběru bral bych raději model 3000,

Model B3000 (který si zatím hýčkám a nehodlám ho měnit za jiný kaoňácký produkt) už nenabízí ani Lica (a ta ho, pokud si dobře vzpomínám, nabízela za nekřesťanských zhruba 8000.-Kč). Mají pouze v nabídce už jenom dálkové ovladače. UPC ho také oficielně nenabízí (už pouze jenom model 4003).

  • Super 500 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • STB Vodafone, modem Compal CH7465
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...