Přejít na obsah

TechniSat ISIO C -dva multimediální dvoutunerové HD PVR boxy


Návštěvník Kodl

Doporučené příspěvky

no a celý problém je v tom, že u mě se žádné varování nekoná, jinak by to bylo označeno v seznamu časovačů červeně, resp. u něčeho to konflikt zahlásí a u něčeho ne ... sice je fajn, že si v bodu 2. popsal standardní chování, ale jak to souvisí s tím, že jim to nefunguje na 100%, alespoň teda na Digicorderu

  • Basic
  • -
  • Základní, Sport, Cinema
  • Compal CH7465
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

měl bys vědět, že ten snímek obrazovky ještě nedokládá chybné chování. Budeš zřejmě muset natočit videosekvenci, ze které bude patrné, že při označení třetího (konfliktního) časovače se ti varování nezobrazuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

že ten snímek obrazovky ještě nedokládá chybné chování

 

No já bych tedy očekával, že pokud budou v jednom časovém úseku více jak dva pořady, tak se konflikty probarví červeně. Já osobně ten snímek považuji za důkaz, že označování konfliktů nefunguje správně.

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

OK, mezi sebou si tu můžeme říkat věci jako "bych očekával, že ..." , ale je skutečně někde v příručce napsáno, že pokud více než dva časovače kolidují v čase, budou v přehledu časovačů označeny červeně?

Nevím a ani teď nemám čas to v příručce hledat. Navíc, němčinou příliš nevládnu a takové věci by bylo nejlepší hledat přímo v podrobné německé příručce.

Pokud to tam někdo najdete, pak ten snímek obrazovky je doklad nesprávné funkčnosti.

Jak už jsem psal - mně se na mém Digit ISIO zobrazí varování o konfliktu při vkládání třetího časovače, takže pro mě to závažný problém nepředstavuje.´

Které z těch tří (a více) časovačů by vlastně měly být označeny červeně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Které z těch tří (a více) časovačů by vlastně měly být označeny červeně?

 

Všechny kolizní. V českém návodu jsem našel pouze upozornění:"Vlivem automatického generování časovačů DVR může dojít ke kolizi s jinými časovači, takže eventuelně ne všechny časovače mohou být vykonány". V přehrávači jsem pak zjistil, že detekovat konflikty umí viz obrázek, ale jen u časovačů, které nejsou sériové, což je dle mého pěkná píííííp. Když to umí u jednorázových, proč by to neměl umět u všeho? Funkci na to mají tak nechápu proč ty výjimky...

 

iUgMKCyIdQJEO.JPG

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl
V přehrávači jsem pak zjistil, že detekovat konflikty umí viz obrázek, ale jen u časovačů, které nejsou sériové, což je dle mého pěkná píííííp. Když to umí u jednorázových, proč by to neměl umět u všeho? Funkci na to mají tak nechápu proč ty výjimky...

Automaticky generované časovače jsou jinými slovy seriálové časovače, o nichž jsem psal o pár příspěvků výše.

Jedná se o unikátní funkci a buďme rádi, že právě v našem set-top boxu je!

Na základě vyhledávacího filtru set-top box při každé změně dat EPG (SFI) znovu provede vyhledávání a v případě shody s nastavenými parametry vyhledávacího filtru set-top box nastaví (nebo upraví) časovače. Není to standardní hloupý seriálový časovač u nějž by se musel nastavit pevný čas na několik měsíců dopředu a spoléhat na to, že se čas pořadu nezmění! Jde o chytrý způsob programování časovače na základě filtru vyhledávání. Díly seriálu se klidně mohou po pár měsících posunout v čase nebo i do jiných dnů a set-top box na to správně zareaguje (samozřejmě při správném nastavení filtru vyhledávání).

Varování v manuálu a další varování při samotném nastavení takového časovače vyplývá ze samotného principu této funkce. Logicky, i přesto, že hned po vytvoření vyhledávacího časovače žádný konflikt (zatím) nevznikne, může se stát, že hned příští den, po příjmu dat SFI na příští týden, konflikt s již nastavenými časovači vznikne. Set-top box s tím, i kdyby se rozkrájel, nemůže nic dělat.

Všechny časovače, ať už vzniklé ručně nebo automaticky (na základě vyhledávání) se objevují v seznamu časovačů, kde lze následně konflikty řešit. V seznamu časovačů se mi konflikt zobrazuje červeně, ať už časovač vznikl kterýmkoliv z uvedených způsobů. Teď jsem to otestoval.

randomfamber: mimochodem, mohl sis to stejně jako já prověřit než jsi začal kritizovat :wink:

Časovač "Velká fuška" (viz snímek z přílohy) je časovač vzniklý automaticky (díky filtru vyhledávání sériového časovače).

Ostatní jsem měl už předtím zadané ručně.

Konflikt detekován. Časy překrývajících se časovačů zobrazeny červeně.

Vše naprosto korektní, naprosto bez chyby! Alespoň na mém Digit ISIO C. Je samozřejmě možné, že Digicorder ISIO C má specifické chyby ve firmwaru, které popisuje novcze.

TechniSat-timer-konflikt.jpg.41574098bb8fe249d8caab0b32367f12.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mimochodem, mohl sis to stejně jako já prověřit než jsi začal kritizovat :wink:

 

Funkci časovačů jsem pochopil už s prvním zadáváním seriálu. Je cela zřejmý už ze způsobu, kterým se zadává. Popisovat jak časovač funguje neřeší problém. Než jsem začal kritizovat, samozřejmě jsem si ověřil, že to u mě nefunguje absolutně stejně jako to nefunguje u novcze. Je evidentní, že "specifická chyba" se projevuje nejen u novcze, ale i u mě. (V diskusi jsem našel, že s tímto má stejný problém i N.O.Vcz, ovšem zdá se, že je to ta samá osoba jako novcze). Takže minimálně dvou lidem to nefunguje a Tobě to funguje. Jsi šťastný člověk avšak zdá se, že funkční stav je spíš výjimkou :wink:

 

To, že je přístroj sám o sobě nejlepším co mohu na trhu v ČR získat neznamená, že ve jménu šikovných funkcí, kterými oplývá nebudu kritizovat jeho četné nedostatky. Ano, jak již jsem psal v předchozích příspěvcích, funkce programování seriálů je fajn a za toto uděluji "+", ale k čemu je tato funkce uživateli, který si přístroj nemůže (nebo nechce) připojit k internetu a tak mu tedy nefunguje automatická aktualizace SFI, což je nezbytné proto aby přístroj mohl seriál najít což zcela ruší původně udělené "+"...

 

Přístroj má další klady i zápory z pohledu funkčnosti, ale každý si musí vybrat, zda se mu tento rekordér vyplatí či nikoliv.

 

p.s.: Uvedu jednu vlastnost/zvláštnost, která není pro mě důležitá, ale kterou nechápu. Proč přístroj nedokáže provozovat PIP pro dva HD pořady, když je schopen dva (dokonce kódované) HD pořady zaznamenávat na disk?

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl
p.s.: Uvedu jednu vlastnost/zvláštnost, která není pro mě důležitá, ale kterou nechápu. Proč přístroj nedokáže provozovat PIP pro dva HD pořady, když je schopen dva (dokonce kódované) HD pořady zaznamenávat na disk?

Je to omezení HW pro dekódování video-streamu a úpravu obrazu. Přijímat a záznamenávat současně dva programy umí kdekdo (včetně "korejců") - na tom není nic náročného. Ovšem zpracování digitálního streamu pro zobrazení je náročná činnost. Všimni si, jak při dekódování HD streamu (zkus třeba HD záznam TS z TechniSatu) dostávají na frak procesory v tabletech a noteboocích. V dekódování (i dalším zpracování) videa, obzvlášť HD, jim nutně musí pomáhat HW akcelerace grafické karty. Tím náročným dekódováním myslím dekódování (dekompresi) video formátu nemyslím tím descrambling.

TechniSat do set-top boxu osadil čip, který zvládá PiP 1HD + 1SD. Dokáži si ze své praxe docela dobře představit, že čip, který by zvládl PiP dvou HD programů zároveň může stát i více než dvakrát tolik. Pak je to samozřejmě na rozhodnutí výrobce, jestli funkci PiP současných dvou HD programů považuje za tak podstatnou, že kvůli ní významně navýší ceny přístroje. (třeba já jsem taková konzerva :) , že jsem funkci PiP vyzkoušel jen v době úvodního testování přístroje, od té doby vůbec)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám negativní zkušenost. Nekódované programy (např. všechny ČT) se přehrávají zcela bez problémů, plynule, včetně HD programů. Pokud ale přijde na kódovaný program (SD i HD), např. zmíněné HBO/HBO HD, Jim Jam apod., tak sice naběhne obraz, ale zhruba po 1 s konec.

 

Vyzkoušená klientská prostředí (totožné chování): Windows 7 - XBMC, iOS7 (např. VLC).

Windows stanice: připojení LAN i WiFi - totožné chování.

Způsob připojení UPnP.

Router: standardní UPC s WiFi: TC7200 U.

Přijímací zařízení: DigiCorder ISIO C, hardware 37.4, software 2.57.0.1 (2595d) UL2.17-0 BL3 (385).

Nastavení / Speciální funkce /Různé / CI duální kódování: vyzkoušeny všechny varianty nastavení.

 

Budu velice vděčný za jakékoli posunutí v této věci.

 

Teď zrovna jsem zkoušel živé HBO přes uPnP z notebooku - funguje bez problémů.

To co popisuješ mi to dělalo na předchozí verzi firmwaru.

 

Nefunguje mi vzdálené přehrávání kódovaných programů přes UPnP. Programy nekódované, jako např. ČT24, fungují bez problémů. V minulosti se to zde již řešilo, existuje nějaké řešení na aktuálním FW?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Tak jsem napsal na Omko i na TechniSat. Na odpověď z Omko čekám. Odpovědi z TechniSat jsou absolutně nekompetentní. Navíc se mi zdá, že schválně. Podle TechniSat opravím chyby ve firmware tak, že provedu reset do továrního nastavení... a pokud se mi oprava tímto způsobem nepodaří, tak se mám obrátit na lokální zastoupení. Kdo ovšem zastupuje TechniSat v ČR není řečeno. Ano je tu Omko, ale to servis a prodejce o zastoupení ani slovo.

 

Opět se obracím do fóra s prosbou, zda byste mohli ověřit mnou již dříve popisované problémy u FW 2.57.0.1 (2594d):

 

1.) Automatická aktualizace SFI(EPG) nefunguje bez internetového připojení.

Mimo jiné jsem zjistil v tomto bodě, že je nutné aby konkrétně fungovalo spojení na SFI Kanál -> Zdroj 1 -> sfi.technibutler.de:42420 (Naleznete přes Hlavní menu->Nastavení->Programový deník). Tento zdroj není možné zakázat, ale je možné jej změnit na nesmysl např. x.y.z ...

Pokud tedy TechniSat zruší tento zdroj, pak nebude možné automaticky aktualizovat SFI(EPG), ani když bude přístroj přípojen k Internetu. Do budoucna to znamená potencionální znehodnocení přístroje, protože bez automatické aktualizace SFI(EPG) nebude fungovat automatické programování/vyhledávání TV seriálů...

 

2.) I když má přístroj přístup k Internetu a je nastaven tak, že automatická aktualizace SFI(EPG) funguje, pak při nastavení volby "Rychlé uvedení do provozu" na "vyp" (Naleznete přes Hlavní menu->Nastavení->Základní nastavení) dojde po úspěšné Automatické aktualizaci SFI(EPG) k "zaseknutí" přístroje v tom smyslu, že jej není možné ovládat dálkovým ovladačem ani tlačítky na samotném přístroji. K "odseknutí" došlo až po odpojení od napájení (vytažení el. zástrčky) a opětovném připojení.

 

 

Pokud se rozhodnete pomoci a testovat, pak čas provádění aktualizace lze měnit přes Hlavní menu->Nastavení->Programový deník->Čas stahování. Přístroj se probouzí 2 minuty před zahájením aktualizace, takže je pro správné testování dobré nastavovat čas tak na 5 minut od aktuálního času ( od toho co máte na hodinkách :-) ).

 

Úspěšnost aktualizace lze zjistit přes Hlavní menu->Nastavení->Konfigurace systému v řádku SFI aktualizace, kde je zobrazen datum a čas poslední aktualizace, které se (alespoň u mě) změní jen pokud aktualizace proběhne úspěšně...

 

Předem děkuji těm, kteří to otestují a napíší své pozorování.

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...