Přejít na obsah

Pomalý internet


Návštěvník Bigi

Doporučené příspěvky

Návštěvník Bigi

Ahoj,

potřeboval bych poradit s pomalým internetem. Mám od UPC internet 500/30 a už několik týdnů pozoruji rychlost přes den v rozsahu mezi 30-70 Mbity na downloadu přes den, ve večerních hodinách je to o něco lepší a vyleze to třeba i na 110, ale také někdy jede jen 10. Mám podezření na rušení - viz přiložené snímky z routeru, ale po zavolání na UPC linku mi operátor tvrdil, že na mojí lince nic nevidí a že to není možné. Pán slíbil, že se na to ještě zkusí nějak podívat a zavolá během 15min zpět, což bylo minulý týden a nikdo už se neozval. Internet fungoval předcházejících 13 měsíců naprosto v pohodě, bez výpadků, víceméně plnou rychlostí, jak přes den tak večer. Poradí mi prosím někdo jak to mám řešit, když od UPC tam prý není nic vidět? 

Rychlosti měřeny přímo přes kabel do PC s gigabitovou síťovkou. Konfigurace ničeho v bytě se od doby co to běželo normálně nijak neměnila. UPC router je v režimu ipv6. Jinak ping je celkem v normálu, ani to nijak neskáče a upload je normální. Z obrázků mi přijde že kanály 2-7 a možná trochu kanál 23 takhle vypadat nemají, alespoň co jsem tedy pochopil z hledání zde na fóru. Lokalita Praha 4 Michle.

Díky za každou radu.

downstream.png

downstream1.png

spbrno.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Bigi

Ahoj,

tak sice i po druhé jsem na lince musel operátorku přesvědčovat, že to zlobí, protože nic neviděla, ale objednala mi technika na kontrolu. Na základě výjezdu techniků objeveno rušení v celém domě, takže chyba není u nás v bytě, ale někde na přívodu - objednán velký servis.

Díky moc za radu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

@marek-81 Nejdriv definuj svoji predstavu o "bezne domacnosti" a hlavne o zpusobu pouzivani Internetu...

Jestli jsi sam, popr. s nejakou pritelkyni a jediny, co umite s Internetem, je prohlizet Facebook, tak ti mozna tech tvych 50 Mb/s staci.

Ta moje domacnost čítá 4 lidi, kteri chteji pouzivat pripojeni k Internetu soucasne a zaroven necekat celej den na zobrazeni/stazeni kdeceho.
A to nemluvim o faktu, ze jsem napr. nekolik let pracoval z domu a samozrejme jsem potreboval mit poradnou konektivitu pro prenos souboru nejruznejsich velikosti, treba i behem videohovoru, atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...