Přejít na obsah

CI rozhraní a CA moduly


Návštěvník Retiree

Doporučené příspěvky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník LuckyM4n

LE32C650 - v manualu neni prima odpoved, ale podle vseho nativne podporuje CI, ale poradi si i s CI+. Bohuzel to vypada, ze si s CI+ poradi jen castecne. Daji se ocekavat problemy s obrazem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kvalita obrazu není ovlivněna tím, zda je modul s + nebo nez něj a to samé slot v TV. CI+ přináší navíc více možností a práv pro vysílatele kanálů na různá omezení a blokace vysílaných kanálů. Zatím nikdo nepsal, že by UPC nějakou takovou funkci využívalo. CI+ by měl být zpětně kompatibilní s CI bez plus, ale už i zde na fóru se uváděla nefunkčnost některých STB, při použití novějších modulů CI+.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník Rebkos

Mam problém s CA modulem v TV Samsung UE32F5000. Ze začátku se vubec neparoval. Protoze jsem si nove služby včetně CA modulu zarizoval na zacatku prosince, ale CA modul jsem do TV daval poprve az vcera, volal jsem do UPC, zda by nemohli provest refresh. Pan klasicky rika ze to poslal a at to necham zapnuty ze mi za dve hodiny zavola znovu jestli to jede. Vola, nejelo, prepojil me na technickou podporu přímo dig. televize a dalsi pan rika at to necham zapnute do pulnoci a kdyztak zavolam zítra.

 

Dnes jsem zkoušel opet nejelo. V servisnim menu jsem zapnul debugging CI+ slotu a nahral novy firmware, od te doby uz to jde.

 

Akorat nemam 10 dni plnou nabídku, ale jenom to co je v komfort :( (i kdyz jsem aktivoval teprv vcera).

 

Co je ale horsi, po každém zapnuti tv se objevi tabulka zacit parovani, za sekundu zmizi objevi se parovani úspěšně to je nutné potvrdit. Pokud se tv zapne na nekodovanem kanale, obraz a zvuk běží hned. Pokud na kodovanem, tak zhruba 20 sekund bezi napis kódovaný kanal, pak uz vše funguje normálně do dalsiho zapnuti tv.

 

Od te doby zacal CA modul fungovat jsem nechal tv na CT1 asi 45 minut, stale ale vyskakuje po každém zapnuti ta tabulka.

 

Jinde mam Beckovy Samsung kde modul funguje vpohode uz dva roky, bez tabulky a pokud se tv vypne na kodovanem kanale, bezi obraz hned bez te prodlevy co je na novem miste u toho Fkoveho samsungu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

V prvé řadě bych zkusil vzájemně zaměnit oba moduly. Při tom zkontroluj, zda je na starší tv modul CA nebo CA+. Moduly se starším rozhraním CI se chovají "slušně", nové CAM s rozhraním CI+ jsou právě těmito hláškami otravné. Já jsem to neřešil a do tv vložil starý CAM.

No a pokud jde o 10 denní plnou nabídku, zbývá jedině přesvědčit někoho na Zákaznickém centru (viz Pravá a levá ruka..., resp. bordel ve firmě UPC)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Rebkos

Na Béčkovém "funkčním" Samsungu je starší CA. Ale ten modul je k jiné smlouvě na jiné adrese. Myslel jsem že modul je vždy svázaný s kartou ke konkrétní smlouvě?

 

Jinak u toho nového Fkového Samsungu už celkem funguje vše. Až na tu otravnou hlášku při každém zapnutí... A už jsem objevil téma kde se to řeší..

 

 

EDIT: Béčkový Samsung na té další adrese se bude časem stěhovat na novou adresu k novému Fkovému Samsungu. Můžu si nějak převést tu starou CA kartu na novou adresu nebo musím koupit novou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Mám velmi mlhovou představu o funkčnosti, nicméně bych řekl, že každá smlouva obsahuje (mj.) jméno, číslo a typ předplatného. CA modul, respektive smart karta se kterou je spárovaný, je svázaný právě s číslem smlouvy, bez ohledu na konkrétní adresu (minimálně v jedné oblasti). Čili konkrétní CA modul se svou spárovanou kartou by měl být plně funkční kdekoli v dané oblasti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Rebkos

Jde nějak přenést ten starý CA modul na jinou smlouvu na jiné adrese? Například jenom zažádat o novou smart kartu...

 

Tam kde je ten starší modul bez pluska je zárověň i STB kvůli nahrávání a sledování jiného programu. Cca do půl roku bych ten Samsung chtěl vzít na novou adresu, a tam budu potřebovat další modul. Na té staré adrese se rušit ale smlouva ještě nebude, ale budu tam málo, tak mi tam bude stačit ten STB. A ten první modul mám koupený, doufám že to půjde, protože jinak mi pak bude vlastně k ničemu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...