Přejít na obsah

CI rozhraní a CA moduly


Návštěvník Retiree

Doporučené příspěvky

for tomus:Nic proti tvému návrhu, ale není to zbytečné ? K čemu je dobré vědět nějaké info o HW nebo SW, to není podstané ne ? nebo ano ? Podstatná je dle mého jen ta informace o tom, kdo CAM modul prodává ( UPC, LICA) a z toho je pak zřejmé v jakých tv tyto moduly hrají ne ? nebo tím sleduješ neco jiného ?

Znate to porekadlo, duveruj , ale proveruj ?

Ona je totiz otazka zda vubec Lica mluvi pravdu, precejen je v jejich zajmu aby dal prodavaly CA moduly, ktere oni nabizeji,

pokud se zjisti ze jsou stejne jako ma UPC, tak proc by pak lidi nakupovali u Lici kdyz jsou o tri stovky drazi, nez od UPC.

 

Navic me zarazi ze v Lice ani nevi, ze je mozne prevest jiz koupeny modul, jineho uzivatele UPC, kdyz uz to funguje minimalne rok.

 

Zatim bych o tom zbytecne nespekuloval, za par tydnu praxe ukaze jak to ve skutecnosti je.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ski1961

jo, jo, i tomuhle vyjádření rozumím. Na druhou stranu, pak můžeme zpochybňovat úplně všechno a nevěřit nikomu a ničemu.

 

Já zatím, co jsem zjistil, tak věřím Lice. I zkušenosti zdejších přispivatelů tomu zatím odpovídají. Zatím věřím i tomu, že ty softy v těch modulech jsou rozdílné. I z těch informací, co jsem dostal od technika Licy a operátora na Upc. Přece jen, UPC si dodává jen sama pro sebe, kdežto Lica dodává pro více operátorů, proto mně zatím dává smysl to, co říká Lica, že jejich moduly hrají ve všech tv s CI sloty. Operátor na lince Upc na moji stejnou otázku sdělil, že pro jejich modul je nutné, aby tv měla CI+ slot a stejná informace je i na webové stránce Upc.

 

Takže na závěr ? pro mě osobně je zatím vyjádření technika Licy důvěryhodné a zatím do všeho zapadá. Myslím, že dokud sem nějaký uživatel Upc, který si ted jejich modul koupil a který ho zkusí v tv se starším CI slotem, tak nic nezjistíme a můžeme se jen dohadovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No každopádně je ten přechod - nepřechod na CI+ určitou komplikací a budou kolem toho různé nejasnosti a zmatky. Vysvětlit by to snad měli oba aktéři, tedy UPC a Lica oficiálně a ne jen někteří technici na dotazy. I když jim patří dík.

  • Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • Modem Technicolor, 2x CA modul
  • Teplice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ski1961

for Hawe:

 

Otázka je, co si představuješ pod pojmem, že by se k tomu měli oba aktéři (UPC a LICA) oficiálně vyjádřit. Oni na svých webových stránkách jasně popisují, s čím jsou jejich moduly kompaktibilní. Upc jasně uvádí, že jejich modul potřebuje tv s CI+ slotem viz. zde : http://www.upc.cz/televize/ca-modul/, kdežo Lica uvádí pouze CI slot viz. zde: http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-moduly.htm

 

Tohle jako oficiální sdělení nestačí ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník mipo

Ten seznam není úplný. Mám LG LH5000 (4900 pro OK) a sleduji všechny programy přes CI+ od UPC. Jen jsem v nastavení země musel místo ČR nastavit ----. Tato TV v seznamu není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, OK. Tak pokud bude fungovat modul od Licy i v těch CI+ slotech, je to v pořádku. Nemile by jinak byl překvapen ten kdo si ho tam pořídil na TV s CI a pak změnil televizor na takový s CI+

Šlo mi spíš o nějaké avízo předem, např. na UPC Express a podobně.

  • Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • Modem Technicolor, 2x CA modul
  • Teplice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník natasss
Ten seznam není úplný. Mám LG LH5000 (4900 pro OK) a sleduji všechny programy přes CI+ od UPC. Jen jsem v nastavení země musel místo ČR nastavit ----. Tato TV v seznamu není.

 

Je to pravda, ani 42" Samsung PS42C430 a ani LG 22LH2000 v seznamu nejsou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To povídání s technikem od LICA poněkud zavání reklamou... Kupujte naše produkty, protože ty (levnější) od konkurence vám nebudou fungovat! Když si trochu zagůglíte, zjistíte třeba, že:

 

CI Plus or Common Interface Plus implements a form of copy protection between a Conditional Access Module (CAM) and the television receiver (Host). CI+ is backward compatible with CIv1. Old television receivers, which have CIv1 CI-slot, can be used with CI+ CAM, but for viewing only those of TV programs which aren't marked as CI+ protected.

 

Neboli:

CI Plus neboli rozhraní Common Interface Plus realizuje formu ochrany proti kopírování mezi modulem podmíněného přístupu (CAM) a televizním přijímačem (Host). CI+ je zpětně kompatibilní s CI v1. Staré televizní přijímače, které mají CIv1 CI slot, lze použít s CI+ CAM, ale pouze pro prohlížení televizních programů, které nejsou označeny jako CI+ chráněné.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/CI%2B

 

Z čehož mi vyplývá, že:

1. To, že LICA nabízí moduly pro různé operátory NEMÁ žádný význam.

2. V TV se starým CI vám modul s CI+ musí normálně fungovat. Jediné, co by vám nešlo, jsou programy už poskytovatelem označené jako "chráněné". Takové v síti UPC pravděpodobně nejsou - logicky by je totiž nedokázaly rozkódovat starší moduly CI. Je to něco jako u Skylinku programy určené pro nové karty Irdeto.

3. Pokud opravdu LICA své moduly nějak softwarově upravuje... no nevím. Nějaký vlastní firmware ty moduly určitě mají, ale že by LICA v těch svých nějak obcházela nahrávací ochranu - vlastně by je hackovala :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ski1961

no, takže další názor viz. návštěvník :-)

 

Takže Lica říká to a UPC zas ono, nevím tedy, proč UPC sděluje na infolince, že pro jejich modul musím mít tv s novějším CI+ rozhraním.

 

Takže všechno zde jsou jen spekulace, jak tak na to koukám. Takže můj závěr je ten, že modul od Licy funguje všude, což je pravda a CI+ modul od UPC nevíme, protože zatím to zde nikdo nemůže prakticky potvrdit (pouze teoreticky).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...