Přejít na obsah

Uzavřené porty


Návštěvník radosto

Doporučené příspěvky

Návštěvník radosto

Zdravím,

Pořídil jsem si NAS a potřebuju se k němu připojit přes PPTP nebo openVPN. Mám modem COMPAL. 

NAS automaticky otevřel potřebné porty, což je vidět i v administraci Compalu, ale když se chci připojit, tak to nejde (potřeboval bych ideálně otevřený TCP port 1723). Zkoušel jsem si to ověřovat https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ (doufám, že správně) a ty porty jsou zavřené (všechny, které jsem zkoušel). A to i když  jsem je nastavoval (v compalu) manuálně. Naopak porty jako 80 jsou otevřené. 

Nevíte, co s tím? Jak ty porty otevřít nebo jak PPTP (primárně) nebo openVPN zprovoznit? Zkoušel jsem různá nastavení a zatím to vypadá, že je problém v portech na Compalu. 

 

Díky za postřehy a odpovědi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník radosto

Já nejsem žádný pseudoajťák ani ajťák. Mám službu za kterou platím a součástí té služby je modem, který souží i jako router. Měl by tedy takto fungovat. 

Pokud nechápete, že chci dostat to, za co si platím, tak je mi Vás líto, ale nemusíte tedy odpovídat k tomuto dotazu. Nic cenného jste nepřinesl. 

 

Při koupi NAS jsem ověřoval kompatibilitu a mělo to být kompatibilní. Stejně tak Compal má nastavení portů. Je to tedy spíše technická chyba, než vlastnost. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

Tak v tom pripade hodne stesti pri dovolavani se spravedlnosti u UPC a dozadovani se funkcionality, ktera proste neexistuje a existovat nebude... :D

Anebo se smiris s faktem, ze "router" v Compalu je urceny vyhradne pro BFU, pro nez je pojem 'Internet' synonymem pro Facebook, Instagram, Spotify, apod. a tedy jsou jeho technicke moznosti ocesane na minimum... a prestanes se snazit o nemozne, prepnes Compal do bridge mode a koupis si skutecny router s poradnymi moznostmi nastaveni, zapojis ho za Compal a budes mit po problemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník radosto

Díky za odpověď k věci. Manuální přesměrování jsem zkoušel, bohužel stále zavřeno. I ten firewall jsem různě nastavoval/vypínal.  Mám IPv4.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

Opravdu na to zapomen. Firmware pro lamy v Compalu proste stoji za h***o.
Prepni ho do bridge, zapoj za nej normalni poradny router a mas po starostech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník radosto

Rozumím. Pokusil jsme se tu zeptat na řešení. Pokud neexistuje, i když v návodu i v nastavení ta možnost je, tak se jedná o chybu. Víte, já si můžu koupit pořádný router, ale zase nechci mít zbytečně více zařízení. Není na to místo. 

Tak se to pokusím řešit přes podporu, pokud to nepůjde, tak to beru tak, že UPC neplní svou smlouvu a nedodal mi modem, který avizuje a který tu funkcionalitu mít má. Takže za mě je to asi spíše o změnu poskytovatele internetu. První se ale fakt pokusím, aby ta chyba (jakože pokud to je v návodu a nefunguje to, tak to bude chyba buď na mé straně nebo na straně poskytovatele) byla opravena a fungovalo to. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ApacheSK

Bohužiaľ UPC/VF robí toto kvôli tomu, že si myslí že 100% zákazníkov je lajk čo nevie ani čo je IP Adresa, a  veľa veci zbytočne orezáva.

Nevidel by som to hneď na zmenu providera, neviem ako v CZ a tvojej lokalite, ale napr. v Košiciach vážne niet optimálnejšieho ISP, a to sme 2. najväčšie mesto, sú tu veľké ISP ako Orange... Tcom, atď. Ale u Orange si zaplatím 100€ za verejnú IPv4(ak to ešte ponúkajú) , Telekom má prestrelené ceny(aspoň že zdvojnásobujú rýchlosť ale tá cena je strašne celkom zabitá oproti UPC/Vodafone) , a ďalej miestny "východný" ISP Antik ktorý ponúka síce 1Gbit/100Mbit, pripojenie Up/down, avšak jeho sieť nestojí za nič.

Treba sa skúsiť opýtať či by nebolo možné odblokovať port, ak sa nemýlim UPC zvykne blokovať "basic" porty ako 80 atď. kvôli ohrozeniu siete, či by ti náhodou neumožnili otvoriť tento port pre tvoje účely.

 

Riešenim na toto by sa zišlo mať 2 firmwary, resp. GUI pre zákazníkov... avšak samozrejme na to nemá nikto čas ani chuť robiť 2 FW pre modem len zato lebo niekto chce sa s tým "hrať" a nastaviť tam všetko čo by sa dalo nebyť orezaného FW to nikto naviac robiť nebude bohužiaľ.

Upraveno uživatelem ApacheSK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak je to teď ale v minulosti se ve výchozím nastavení blokovali přímo na modemu tyto porty TCP a UDP porty 135-139, 445, 593, 8080. A TCP 3128.

Na požádání vám je tuším UPC odblokuje.

Pak vám UPC ještě může z bezpečnostních důvodu zablokovat některé další porty, Pokud se na vašem počítači vyskytne nějaká virová nákaza která například hromadně rozesílá spam.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...