Přejít na obsah

Trojka - nový kanál RTVS


Návštěvník

Doporučené příspěvky

V 21. 12. 2019 v 9:20 AM, jirkazdevitky napsal:

Malá rada pro Moraváky co přijímají i dvbt/dvbt2 - RTVS 3 se dá už teď chytit v SK multiplexu 3 sice jen jako SD ale signál je zachytitelný na celé jihovýchodní (Zlínský kraj nejvíc) jižní  (i Znojemsko) a střední Moravě (Olomoucko a Přerovsko) když se dívám na mapu pokrytí z přesahu vysílačů Kamzík, Velká Javorina a Križava. 

Já si počkám na překlopení SK multiplexu 1 do dvbt2 (bude použitý starší kodek h. 264) který bude sice až v květnu 2020 na vysílačích Velká Javorina a Trenčín - Nad Oborou (ten mám 10km od baráku) a automaticky půjde naladit v muxu 1 už i Dvojka HD (kterou teď v muxu 3 vyřadili kvůli SD trojce) a Trojka HD a Lux HD

Muzu potvrdit (Krizava) prijem v Ostrave -panelak. 

Dobry antenar se nam stara o prijem vseho dostupneho co doleti/cca.125 tv stanic SK,PL/ az k nasi antene...

Zaznamenal jsem nekdy koncem minuleho tydne promo smycku, kdyz jsem poustel stb kvuli TV JOJ nebo JOJ Plus uz nevim.

To mne v podstate zavedlo az sem do vlakna, chtel jsem vedet zda ma smysl hledat nove rozlozeni stanic. -abych doplnil Trojku ...

Aha takze neni a jen se vede divna debata. Proc?

Slovenska verejnopravni se konecne rozhoupala k pridani stanice a zde misto aby se toho vyuzilo se zjistuje (nezjistuje -hleda se vymluva) sledovanost.

Tak nic, casem "se to" snad doplni. Do te doby budu castejs zapinat stb (do tv jde upc CI/CA modul  -tzn. pozemne externe...).

-a diky za info v zavorce o h.264 je videt, ze si musim doplnit info. -toto jsem netusil.

 

  • -
  • -
  • -
  • CI
  • O-va
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník notizia

Na webu toto: 

Čeští operátoři podle očekávání nabízí svým divákům slovenskou Trojku

Nový veřejnoprávní kanál slovenské veřejnoprávní instituce RTVS je od zahájení svého vysílání k dispozici i českým divákům. Zařadila jej většina operátorů, kteří doposud šířili Jednotku a Dvojku. Pro diváky jde o příjemnou zprávu, jelikož mají k dispozici nový program, který prakticky nevysílá reklamu. Slovenská televize tímto způsobem poskytuje českému publiku víc programů s dramatickým obsahem než Česká televize může poskytnout slovenským divákům.
ČT exportuje na Slovensko první dva své programy a k tomu přidává ještě zpravodajskou stanici ČT 24. Sportovní kanál ČT sport a dvojici ČT Déčko a ČT art z licenčních důvodů poskytovat nemůže. Naproti tomu slovenská RTVS nemá důvod omezovat dostupnost svého nového třetího programu, jelikož na něm vysílá v podstatě jen vlastní archivní obsah. Ten není nutné v České republice blokovat. RTVS by teoreticky mohla svůj třetí program nabídnout i operátorům v jiných zemích, například v Polsku.
Trojka bude mít do jisté míry atypickou programovou strukturu, která by se měla projevit právě v nynějším období po 1. lednu 2020. Vysílání budou tvořit dva šestihodinové programové bloky, které se budou jednou denně opakovat.

V praxi by to mělo vypadat tak, že první premiérový blok se bude vysílat od 6:00 do 12:00. Následovat by měla repríza večerního bloku z předešlého dne, který poběží od 12:00 do 18:00. Po šesté večerní se bude vysílat klíčový primetimový blok a v noci bude následovat repríza pořadů z předchozího rána.
Dopolední blok by měl být převážně oddechový, hlavní náplní bude vaření nebo hudba, večerní čas vyplní dramatická tvorba případně dokumenty. RTVS připraví i upravené sportovní zpravodajství a bude souběžně vysílat hlavní zpravodajskou relaci na prvním a třetím programu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...

Mi ta Zdarma TV prestala nabizet jakekoliv programy a vyzadovala registraci. A ani po registraci jsem nevidel programy, tak nebylo co pustit (Xiaomi redmi note 9 pro)... 

Upraveno uživatelem Tube
Preklepy
  • Super 500 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal CH7465 černý
  • Ostrava - Zábřeh
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...