Přejít na obsah

Odesílání pošty, SPAM, bootnet


Návštěvník jobro

Doporučené příspěvky

Návštěvník jobro
před 2 hodinami, tomus napsal:

Opravdu nefunguje IMAP server imap.tiscali.cz ? 

Jinak zkusil bych zavolat na UPC a zeptat se, zda ti tam něco neblokli, protože Pokud přijde mail od UPC informující o virové nákaze, tak UPC často zablokuje některé porty služeb, aby například nedocházelo k hromadnému rozesílání emailů prostřednictvím viru.

Ano, Tiscali mi nenabízí IMAP. Ale to v tomto případě nehraje roli. Podstatné je, že po ujištění, že jsem učinil potřebná opatření mi technická podpora napsala, cituji:

" Berte předešlý email již za bezpředmětný a pouze informativní."

Nespojuji to z nějakým blokováním služeb ze strany UPC. To se mi stalo před mnoha lety, příšla mi  podobná zpráva o rozesílání SPAMu. Ale vysvětlilo se to jednoduše: podle protokolů Windows nebyl můj počítač v inkriminované době zapnut. Pokud se hledání viníka děje výhradně podle dynamicky přidělovaných IP adres, bude "podezřelým" každý, kdo tuto adresu v daný okamžik používal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 12/19/2019 v 5:15 PM, tomus napsal:

Hlavně není nutné používat SMTP server od UPC, ale klidně přímo od Tiscali, pokud ho má. 

Nejenže to není nutné, v dnešní době je to vyloženě špatně. Pokud mám mail u Tiscali, je potřeba používat SMTP server u Tiscali. Zkusil sem najít info jak nastavit mail u Tiscali, ale nenašel sem nic o tom, že by nějaký mail vůbec poskytovali, natož nějaké technické info. Předpokládám, že je to nějaký pozůstatek z doby kdy Tiscali poskytovalo dial-up internet a podle toho to bude vypadat, absence IMAP to celkem dokresluje. Asi bych zvažoval změnu poskytovatele.

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jobro
Před hodinou, Adolf.Shitler napsal:

Tiscali email nabízí a IMAP by měl umět, alespoň dle jejich podpory: http://home.tiscali.cz/autoell.cz/Tiscali podpora.htm

Uváděná stránka, která v tabulce uvádí možnost IMAP je snad "zapomenutá" z dávné historie. V nápovědě k účtu na Tiscali.cz nic takového není - jen POP3. Když vyplním v Thunderbirdu imap.tiscali.cz, tak to skončí chybovým hlášením.
Ale to odbočujeme od tématu: pro mne není rozhodující POP3 kontra IMAP. Řešil jsem neodeslání mailu s obrázky a přílohou, který byl smtp.upcmail.cz označen jako že obahuje SPAM - viz můj první příspěvek. (To znamená, že pošta je kontrolována na nevhodný obsah!)

Thunderbird umožní nastavení jediného smtp serveru, který je jako výchozí. V mém případě UPC. Pokud se připojuji k internetu pomocí sítě O2, musím v poště přestavit jako výchozí jejich server smtp. Jiní poštovní klienti umožňí nastavit pro každý účet "svůj" smtp server. Např. na Androidu mám klienta K9, který toto umí - na každém z mých tří poštovních účtů nastavím smtp příslušného poskytovatele.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady sem nakonec našel nějakou ofic. nápovědu  http://napoveda.tiscali.cz/index.php a tam se skutečně žádný IMAP nezmiňuje a imap.tiscali.cz má na příslušných portech zavřeno. V dnešní době nepodporovat IMAP je fail, ale je to tak.

Thunderbird samozřejmě umožňuje nastavit SMTP serverů více a k různým mail účtům přiřadit různé SMTP servery. Zde http://napoveda.tiscali.cz/index.php?title=SMTP je odkaz konkrétně na nastavení SMTP. Je potřeba nastavit podle této tabulky.

image.png.15544b492e3fb4f6f96419889cc607d6.png

Používat SMTP server poskytovatele internetu pokud mám mail někde jinde dneska není správně.

Upraveno uživatelem xtonda
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen
před 3 hodinami, Adolf.Shitler napsal:

já dal pouze odkaz na oficiální webový stránky Tiscali, kde je IMAP uvedený

Mno, to teda nijak oficialne nevypada... to je kus kdovijak starych informaci ke konkretni - a zase kdovijak stare - domene "autoell.cz", ktera tenkrat byla u Tiscali hostovana...
BTW, to je tvoje domena? Ze je tam i heslo... 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O IMAP je tam zmínka, takže u Tiscali prostě fungovat musel. Ono by asi bylo nejsnadnější jim napsat. A ne, není to můj účet :D

Dotaz pro admina - nestálo by za úvahu zrušit ten nesmysl se zápornými body? Na Digizone to udělali a je klid, takhle to jenom svádí, aby člověk "na revanš" začal sázet mínusy těm, co mu je sami dávají (já to ale dělat nebudu).

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak mi uteklo, proč se tady tak perete ohledně serverů příchozí pošty IMAP vs POP3, když jobro řeší hlavně problém s odchozí poštou.

Další věc je s těmi smtp servery odchozí pošty a antispamovými ochranami. To je a zřejmě bude běh na delší trať, kde se odesílatel nedokáže účinně bránit proti některým nevhodně nastaveným pravidlům na straně příjemce. Např. doména @outlook.cz (pravděpodobně i com) dlouhodobě nepřijímá maily, které chodí přes centrum.cz (volny.cz).  Není v silách odesílatele tyhle věci řešit.

Upraveno uživatelem sodekcz
  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...