Přejít na obsah

STB Dreambox


Návštěvník Miroslav Holicky

Doporučené příspěvky

Návštěvník Dic

Ahoj Kodl,

 

zkusil jsem tvé 3 pokusy a na všechny je odpověď s 1 DVB-C tunerem a jedním CAM modulem: ANO, viz následovní obrázky. Je to docela vymakané, nakolik když dáš něco nahrávat, tak se ti omezí seznam TV tak, že jen to co svítí bíle, můžeš koukat. Ostatní zašedlé položky nejedou spustit. A je fuk zda je to šifrované nebo ne (jedno, druhé, oboje, žádné).

vbx9gt7d5lu7qgcrpt3_thumb.jpg

3dq4xigvkd8z2l8e9mx_thumb.jpg

u3w3emnovwfvjjerh70o_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...
Návštěvník Or-Horo

Ahoj všem,

po letech opět otevírám toto téma, protože mě také zajímá.

Mám připojku od JůPíCí a také bych rád nahrával pořady.

Dnes už existuje tuner, který podporuje funkci FBC. Jde o tuner, který teoreticky umožňuje v normě DVB-C sledovat nebo nahrávat 6 nezávislých programů z různých multiplexů (frekvencí). Zatím, co vím, ho nabízí k přístrojům VU+ 4K. Např. VU+ Uno 4K SE. Potíž je, jak už zde v minulosti bylo psáno, že zakódované pořady lze nahrávat pouze tak, že na jeden buď koukáte, nebo ho nahráváte. Přístroje VU+ 4K umožňují u satelitního vysílání (pokud je použit CA modul) filmy nahrávat zakódované na harddisk. A jakmile přístroj máte ve stand-by režimu, všechny zakódované pořady se v reálném čase dekódují. Operátor ale po čase kód změní, takže film už ani nepřehrajete, ani nedekódujete. Takže, pokud je filmů moc, nestihnete to. Hlavně nesmíte zapomenout přijímač třeba na noc vypínat. Zapnutý totiž nic nedekóduje. Předpokládá, že sledujete vysílání.

Rád bych si pořídil dvou tunerový přijímač. Jeden tuner DVB-S2X a jeden právě DVB-C. A tímto bych se chtěl právě zeptat na zkušenosti s příjmem přes DVB-C FBC tuner. Dokonce ani prodejce mi není schopen nic říct, protože přípojku na UPC nemají. Jen to, že tyto přijímače se běžně (v menším množství) prodávají.

Vím jen, že teoreticky by byl tímto vyřešen problém jak sledování a nahrávání současně, tak i nahrávání více pořadů najednou a to dokonce jen na jednu kartu.

 

Jinak zpětně k používání více než jen jednoho dekodéru. Před cca 9 lety jsem řešil podobný problém. Měl jsem dva přístroje Dreambox a každý měl jen jednu čtečku. Do každého jsem dal kartu od jiného operátora a nasdílel jsem je tak, aby oba přístroje mohly dekódovat obě nabídky. Obě karty se navzájem hádaly. Vím, že v OSCAMu šlo někde nastavit, který program se bude dekódovat kterou kartou. Ovšem, každá z karet měla jiné ID. Zatímco, pokud by byly od stejného poskytovatele, tak by to asi nešlo. V OSCAMu lze např. dvěma různým uživatelským účtům přiřazovat jinou kartu (nebo všechny). Každá karta má své označení. Ale zatím jsem nikde nenašel, jestli tohle jde nastavit např. pro každý tuner zvlášť nebo alespoň pro každý TV program (např. History HD pro kartu č.1 a Discovery pro kartu č.2).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
Návštěvník fps

pročetl jsem si to tady i když je to staré téma, a mám dotaz, máte někdo ozkoušeno zda funguje v Dreamboxu DM 920 1x Triple MultiStream DVB-S2X/DVB-T2/DVB-C UPC (Vodafone) kabelovka s CA modulem CONAX a přístupovou kartou UPC? Nebo snad funguje UPC (Vodafone) karta na kabelovku v interní čtečce karet?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník fps

- moc díky za odpověď, takže se k tarifu třeba TV Komfort+ ještě musí platit každý měsíc 70 kč za modul?

- jak vůbec probíhá spárování karta+modul, není to ňáké komplikované?

Upraveno uživatelem fps
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...