Přejít na obsah

Modem Compal CH7465LG


kotasek

Doporučené příspěvky

Toto je znamy problem vsetkych DOCSIS 3.0 modemov, ktore pouzivaju Puma 6 (Intel/ex Texas Instruments) chipset.. staci si pozriet fora velkych kablovych providerov (ComCast, Rogers, Virgin..) - po par hodinach ci dnoch sa stracaju pakety, zvysuju pingy, restart to zase na nejaky cas vyriesi. Intel na to s*rie ci velmi neochotne reaguje (co sa da pochopit, business s DOCSIS chipsetmi tvori zlomok percenta celeho obratu).. Compal musi cakat, kym Intel nieco vyriesi - a prednost maju velki US operatori (kde su najvacsie peniaze).

 

Modemy s Broadcom chipsetom (Technicolor 7200, Ubee EV/W32xx) funguju bez problemov.. ak by sme sa dozili toho, ze UPC povoli vlastne DOCSIS modemy (podobne ako bola donutena Unitymedia v Nemecku, ktora tiez patri UPC), tak by bol skvely Netgear CM600 - 24/8 DOCSIS 3.0 modem, bez Wifi paskvilu, Broadcom chipset.. velmi stabilny.

  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jobro

Měl jsem Technicolor a ten mi pravidelně každý měsíc "zrušil" WiFi. Po reklamaci mám Compal (údajně jiné UPC nedává).

Modem Compal nenechávám trvale zapnutý, díky tomu snad unikám problémům ze ztrátou paketů.

 

poznámka:

Při výměně modemu si technik dal tu práci a proměřil úrovně signálu od domovního rozvaděče až po koncovku kabelu vedoucího k modemu. Úroveň byla jen s malou rezervou necelé 3dB nad hodnotou, kdy údajně modemy vypovídají službu. Po jejím zvýšení o 6dB se dokonce zmátořil i Technicolor! Dostal jsem na rozmyšlenou, zda uplatnit či neuplatnit reklamaci a Technicolor si za nových okolností ponechat. Volil jsem Compal, i když to je ohromná almara...

 

Z toho vyvozuji, že nejen televizory, ale i modemy mohou jevit "vadu" následkem toho, že UPC (nevím proč) udržuje v domovním rozvodu nízkou úrověň signálu. První modem od UPC byla Motorola. I ta se někdy chovala podivně (výpadky spojení). Televizor s CA modulem kostičkoval na HD kanálech, než se dohadovat s UPC, tak jsem koupil předzesilovač (s rozbočovačem na tři televizory). Teď už předzesilovač nepotřebuji, ale používám jej dál jako rozbočovač.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 5 týdnech...
Návštěvník Stanley

Aky je hlavny rozdiel medzi timto NOVYM CH7465LG a Technicolorom TC7200 co davali naposledy ? Technicke rozdiely? Spotreba? Budem rad za kazde info :) A potom ake mate skusenosti s tim ak si zaziadate o Novy router? Daju ho bez problemov, vymenia za stavajuci? :scratch:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Technicolor je EuroDOCSIS 3.0 modem s podporou spojovani max. 8 kanalu na downstreamu a 4 na upstreamu.

Compal je EuroDOCSIS 3.0 modem s podporou 24 kanalu down a 8 up (UPC v Praze spojuje az 20 kanalu down, 6 up).

 

Prakticky je na Compalu pro UPC jednodussi dosahnout slibovane rychlosti, protoze ta se rozlozi mezi vic kanalu (u compalu 1200 Mbps, u Technicoloru 400 Mbps - platne pro jednu konkretni vetev zakazniku). Nektere zakaznicke tarify (400 Mbps a vys) na Technicoloru nabizet nejde vubec.

 

Hardware a software Compalu je ovsem tragedie - nestabilni, ztracejici pakety, se zbytecne vysokou latenci (3 ms pri pruchodu modemem v bridge rezimu, srovnej s mene nez milisekundou u Ubee modemu)...

  • -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Stanley

Vyplati sa teda prechod z Technicoloru na Compal do beznej domacnosti? Verim tomu zeby som ich k tomu ukecal zdarma. :jocolor: Co som cital tak hlavne nizsia spotreba + silnejsi wifi signal u Compalu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim, kolik bere Technicolor, ale u me Compal bere 12W i kdyz dela jen bridge. To je IMHO docela dost.

Prechod se vyplati od tarifu 100 Mbps, pokud mate s Technicolorem problem dosahovat rychlost tarifu (zatizena sit na osmi kanalech) a UPC ve vasem meste podporuje vic nez 8 downstream kanalu. Pokud se neprojevuji problemy jako zpomalovani linky napr. z 240 na 100 Mbps, tak se prechod nevyplati. Pokud chcete tarif 400 a rychlejsi, Compal je nutnosti.

Ad zdarma - vymena pronajateho je za 400 Kc; odkup je za 2020 Kc, takze hodne stesti pri vyjednavani.

  • -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jobro
Aky je hlavny rozdiel medzi timto NOVYM CH7465LG a Technicolorom TC7200 co davali naposledy ? ... Daju ho bez problemov, vymenia za stavajuci? :scratch:

Předpokládám, že když ti UPC zvýší rychlost nad možnosti dosavadního Technicoloru, tak ti automaticky vymění i modem. Tak aby poskytovanou rychlost zvládal.

Nechápu, proč se to tady stále omílá: to je záležitost mezi uživatelem a poskytovatelem - zde na fóru to nevyřešíte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...