Přejít na obsah

Rychlost uploadu na TC7200


Návštěvník Vlada007

Doporučené příspěvky

Návštěvník Vlada007

Jakou maximální rychlost dosahujete na uploadu s modemem TC7200?

Dle specifikací výrobce má být schopen až 131Mbps, ovšem UPC mi tvrdí, že zvládá max. 30Mbps. 

Provozujete někdo na něm vyšší odchozí rychlost?

Díky za info.

Vláďa

tc7200.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna věc jsou laboratorní podmínky (rychlost WiFi v 802.11g také není 54Mbps), tedy teoretické maximum, realita je jiná. Navíc je to závislé i na desítkách prvků po cestě.

Každopádně má 4 kanály pro upload a když budeme brát tedy tu teoretickou možnost, při šířce pásma 6,4MHz pro upload, je celková maximální teoretická propustnost 30.72 Mbit/s na jeden kanál, tedy pro upload jako takový to vychází na 27Mbps. To je teoretických 108Mbps, takže nevím, kde ve specifikaci vzali 131Mbps. Ale to jsme stále na laboratorních podmínkách, kdy je k CMTS připojen jen tento modem.

Není asi problém s tímto modemem dosáhnout, při určité konstelaci, i to maximum, které UPC nabízí, tedy 50Mbps resp. o těch 5% více, co UPC nastavuje. Ale prakticky toho půjde velmi těžko dosáhnout (nejste na síti sám, nějaké to rušení atd.). Ale nezkoušel jsem to, modem ani tak vysokou rychlost od UPC nemám. Například modemy Cisco EPC3925 měly problém, že díky NATování byly schopny dát v downloadu max. 150Mbps (spíše méně).

Každopádně si myslím, že součástí starosti o síť je i nenechat ji zbytečně přetěžovat a je zcela v pořádku si určit podmínky tarifu vs. zařízení. Dám teoretický příklad. Dejme tomu, že byste měl dva sousedy s ED2 modemy (umí využívat jen jeden kanál) s uploadem nastaveným na 25Mbps a vy byste měl ten TC7200 s uploadem nastaveným na 100Mbps. Každý ten soused by měl nalazený jiný kanál pro upload, ale byly by stejné jako ty, které máte nalazené vy (+dva jiné samozřejmě). Kdyby odesílali data, vy byste dosáhl max. 50Mbps, protože zbytek by vytížili oni.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Vlada007

Marku, děkuji Vám za vysvětlení. Je mi jasné, že "papírová" rychlost se vždy odlišuje od té skutečné. Jen mě trochu rozladil fakt, že ten rozdíl je v tomto případě tak velký. Mám business tarif,  kde jsou podmínky garance dostupnosti trochu jiné, než je tomu u home segmentu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není zač. Rozdíl mezi SoHo (Small Office, Home Office) tarifem tedy pro živnostníky a podnikatele je v tom, že SoHo má minimální nabízenou a zaručenou úroveň kvality stejnou. A samozřejmě jsou i rozdílné tarify co se týče rychlostí (a další věci k tarifu jako je FixIP, emaily, web ...). Když budeme konkrétní, tak aktuálně nabízí UPC pro SoHo segment tarif 350/40 a tam bych se s Technicolorem bál, že nebudu dosahovat maximální rychlosti jak v u downloadu, tak v případě uploadu. Pro download má tento modem 8 kanálů, což při šířce 8MHz (EuroDOCSIS) dělá teoretických 50Mbps. Celkem tedy 400Mbps.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...