Přejít na obsah

Router - pronájem vs odkoupení


Návštěvník hanička

Doporučené příspěvky

Návštěvník hanička

Zdravím, mám dotaz ohledně základního (ne premiového) routeru. Je zde možnost odkoupení - za jakou cenu? Poté se už neplatí 70Kč měsíčně za pronájem? Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ApacheSK

Po odkúpeni sa už neplatí, avšak treba tuším o tom oboznámiť UPC cez podporu, aby odrátali z platieb sumu za prenájom modemu, čo sa týka ceny si nie som istý, záleži o ktorý modem ide.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano,je možné si modem od UPC koupit, aktuálně se prodává modem značky Compal, Prodává se vždy nový, nepoužitý, cena je 2020 Kč. 

Váš stávající modem, který máte v pronájmu vrátíte zpět UPC. 

Měsíční Pronájem pak již nebudete platit. 

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník hanička

Prosím ještě upřesnění: Při tarifu 50+ se platí 70Kč pronájem za základní modem. Pokud si odkoupím za 2020,- modem Compal, nebudu již platit žádný měsíční pronájem? Chápu správně, že Compal je prémiový? Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ApacheSK

je Prémiovy, avšak, úprimne, Compaly technicky nestoja dosť možne za tú cenu čo stoja, neviem čo stáli Technicolory v minulosti, ale ak rovnako, tak myslím si že najlepšie by bolo nechať si starý modem (najlepśie nie s Intel Puma chipsetom), kým nevyužívate službu s rýchlosťou ktorú daný modem nevie uniesť.

Ak nepotrebujete z nejakých určených dôvodov odkúpiť modem, neviem či sa to oplatí, ak stojí modem 2020Kč, mesačne 70Kč, za rok cca 840Kč, tak by som asi ostal u prenájmu, hlavne je dosť možné, že ak príde gigabit, a budete chcieť vyššie rýchlosti, tak budete musieť modem opäť meniť.

 

edit: z dlhodobého hľadiska je to výhodné, ale ak plánujete meniť službu, či meniť poskytovateľa, tak nie. (resp. ak sa stretávate s problémami so službami, mám na mysli časté výpadky)

Upraveno uživatelem ApacheSK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nove UPC modemy su iba s Intel chipsetom - Compal (Puma 6) a gigabit Arris (Puma 7).. Broadcom bol Technicolor 7200 a Cisco 3208/3212 a tie uz UPC vyraduje kvoli malemu poctu kanalov (8x4), ani nie kvoli rychlosti (do 300 Mbit stacia) ako kvoli vytazeniu siete - je lepsie rozlozit zataz na vacsi pocet kanalov.

Na druhej strane ma Arris milo prekvapil - Puma 7 nema zdaleka take problemy s vypadkami ci latenciou ako Puma 6, zatial sa mi nestalo, ze by som mal problem s latenciou alebo vypadkami a rychlost je vzdy 900+ Mbit, skor kolise upload (40-47 Mbit), 50 Mbit som este nikdy nevidel - ale to je asi dane malym poctom upload kanalov (4). WiFi ma 4x4 MU-MIMO AC a stabilne.. toto je meranie cez WiFi AC (2x2) cez dve izby (tehla).

8554949875.png.11f501c2520d30a0e80c35a9a6de5898.png

Arris sa da kupit (139 EUR je cena v UPC SK), ale ci sa to oplati (rocny najom je cca 36 EUR).. a iny DOCSIS 3.1 modem UPC nepripoji do svojej siete.

Upraveno uživatelem quadra2030
  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...