Přejít na obsah

UPC zacalo blokovat a omezovat provoz na nekterych portech


Návštěvník malina

Doporučené příspěvky

Zkusil jsem torrent se 600 seedy a vůbec se nechytám.. rychlost max. 60Kb/s .. o bývalé šestistovkové rychlosti si můžu nechat jen zdát.. Tak že Nymburk stále v prd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to moskyt:

 

timdle zjistis aktualni stav:

cat /proc/net/ip_conntrack | wc -l

 

timdle ho zvysis na 32K (nedoporucuju zvysovat nad 200K)

echo "32768" > /proc/sys/net/ipv4/ip_conntrack_max

 

Tak jsme jen ze srandy zkusil pustit a stejne blokovane jako doposud.

Dale jsem se tu docetl o nejakych blokovanych portech, ano jsou nejake default ale po analyze paketu se jim muze stat kterykoliv, v tom je kouzlo analyzy - paket/protokol inspekce. Dle meho nazoru UPS koupilo masinu/cluster za ne malo milionu, takove ty masinky od Juniper, co jsou schopny analyzovat pakety v realnem case tak obrovskeho poctu klientu co UPC ma. Tyhle masiny si porizujou vlady ci opravdu velke spolecnosti a maly poskytovatel na toto proste nema.... pripadne nejake podobne, velice drahe reseni co analyzuje "zavadne" protokoly, hleda vytipovane potize tvorici retezce "torrentleech,... " Mou teorii co pak toto zarizeni udela s rozpoznanym jsem jiz tady nekde popsal. Toto samozrejme nemuzou priznat, nebot je to "Big brother" v praxi. Rikejte mi paranoidni, ale bohuzel/dik tusim co se da a ze to neni az tak slozite...

 

Toto me vede k myslence na novy test, pokud mi nekdo rozumi, tak muze zkusit za me:

 

Vytvorit VPN do neomezovaneho internetu, timto sifrovanym tunelem posilat pouze tracker/DC server komunikaci, peer2peer vynutit sifrovani. Pokud zde neni limit na pocet nove otevrenych spojeni za jednotku casu, jakoze byl, tak by to mohlo fungovat. Trafik posilany na trackery ci DCservery je v porovnani se zbytkem zanedbatelny, takze dira do realneho internetu nemusi byt o velke rychlosti.

 

Verim tomu, ze jsou schopni hledat konkretni retezce v celem trafiku UPC, neverim, ze jsou schopni(maji dost penez) na desifrovani trafiku vsech svych zakazniku.

 

my 2 cents

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník hh

No ja teda mam Brno 78.102.atd, na DC lze ted lepe pripojit k hubum, jinak stahovani a torrenty jedou mizerne, tez mi to vcera pri stahovani z rapidu a megauploadu jelo 50kbajt/s s prerusovanym zastavenim apod. :lol:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale je zase fakt, že od té doby, co blokujou p2p už mi moje 20 Mbps přípojka jede kolikrát i okolo 10... poslední týdny byl problém naměřit 2 megabity...

 

A k čemu ti to je kromě stahování třeba z rapidshare? Že se ti načte stránka za 0.10 vteřiny místo 0.30

 

Tak si zkus na lince, která ti jede 1.7 Mbps koukat na nějaký on-line video, zprávy nebo stream. Se prostě nepodíváš, protože to jede 20 sekund a pak to 5 sekund kešuje, aby to zase jelo 20 sekund a zase 5 sekund kešovalo. Aby to jelo plynule musí být aspon 3 Mbps a ty jsou na mojem 20 Mbps alá UPC dostupné až od doby, kdy to začli blokovat. Apropos, ted ráno, když p2p funguje mám zase jen 2 megabity, večer když to blokujou naměřím i 10.

Nicméně tato opatření musí dělat kvuli tobě, protože neumíš uplatnit rychlost linky na nic jiného než na p2p stahování, když se tak blbě ptáš.

 

nový rychlosti platěj až od ledna...

 

Starý tarif Extreme má 20 Mbps už od nevím kdy... od ledna by "MĚL BÝT" 30Mbps. Ikdyž tohle mi už teď připadá jako sci-fi, když se za normálních okolností dostanu stěží na dvacetinu této rychlosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník blackskull

Teď v Chomutově jedou torrenty na max. rychlost. Pozoruju že výpadek nastane vždy kolem 16.00 a pak známé červené šipky a timeout. Takže určitě traffic shaping.

 

2Piposek: Teď jsi mi to teda nandal. Strašně se stydím. Takže od teď slibuji jako jiskra jasná, že už nebudu nikdy stahovat, dokonce ani z http, aby piposek mohl koukat na online video.

Upraveno uživatelem blackskull
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...