Přejít na obsah

nove rychlosti UPC internetu


homberg

Doporučené příspěvky

Teplice - drive UPC Easy, nyni slibovana rychlost 10/1.5 Mb

Uz cca mesic jsem si dopisoval (a volal) s UPC ohledne rychlosti uploadu. Download byl v poradku - rychlost se pohybovala od 13 Mb vys, ale upload neprekrocil 1.1 Mb (ve vetsine pripadu 1 Mb).

Zkousel jsem pripojit PC primo k modemu (bez routeru), pro zkouseni rychlosti jsem pouzival nekolik meraku (vcetne UPC - schema.upc.cz/speed) i rucni FTP prenos, behem testu jsem zakazal firewall i antivirus, pro jistotu jsem zkusil i testy z Live CD Linuxu (Ubuntu a jeste neco), testy jsem zkousel brzy rano (mezi 06:30 a 07:00), odpoledne (17:00 - 18:00) i v noci (22:00 - 01:00).

Kdyz jsem mel na drate behem testu na drate UPC, tak jsem se dozvedel, ze opravdu vidi kolisani rychlosti prenosu. Rychlost FTP prenosu (na ftp.upc.cz) se pohybovala od 0.8 do 1.2 Mb, takze prumernou rychlost mi to u souboru o velikosti 3 MB ukazovalo 125 kb/s = 1 Mb. Hodnoty modemu pry byly v norme, takze nakonec jsem se domluvil na navsteve technika u mne doma.

Technik prijel, zkontroloval kabely a jejich pripojeni, pripojil se s vlasnim notebookem primo na modem, na strance dsl.cz zkontroloval rychlost (14 Mb) a ping (< 20 ms) a prohlasil, ze je to v poradku.

Trochu jsem ho zaskocil tim, ze mam problem s uploadem a ne s downloadem. Ukazal jsem mu tedy, jak to zkontrolovat (dsl.cz meri jenom download) a ze stejny problem je i z jeho PC (a ze se tedy nejedna o problem meho PC).

Zavolal tedy na jejich podporu a dozvedel se, ze rychlost 1 Mb je v poradku a v norme a ze rychlost negarantuji, ale rikaji pouze maximalni rychlost. Pro jistotu jsem ho premluvil i k vymene modemu, aby se overilo, ze neni problem v nem - jak se dalo predpokladat, tak nebyl (problem pretrvava). Zkusil i zmenit nastaveni na nejakem jejich zarizeni (ve vedlejsim vchode), ale taky nic. Nacez prohlasil, ze vic nic udelat nemuze a odjel (do vykazu opravdu napsal, ze k zadne zmene nedoslo).

Celkove jsem mel z technika pocit, ze toho vi mene nez clovek se kterym jsem mluvil po telefonu - navic mu z centra evidentne neposlali presny popis problemu.

Napadlo me podivat se na stranky UPC a s uzasem jsem zjistil, ze udaje o Internetu jsou jine nez na zacatku dubna. Nyni je totiz u rychlosti uvedeno kouzelne sluvko "az" - "az 10 Mb", "az 1.5 Mb". Navic jsem zjistil, ze v jejcih detailnich podminkach (http://www.upc.cz/pdf/detailni_popis_sluzeb.pdf) se pise o garanci rychlosti pouze smerem k uzivateli (66% rychlosti po dobu 98% zuctovaciho obdobi).

Trochu me tim UPC zklamalo, protoze tarif Easy jsem si nechal hlavne kvuli uploadu - 10 Mb download staci, ale upload se hodi, kdy se pripojuji do prace.

Myslite, ze ma cenu argumentovat jejich e-mailem z lonskeho roku, kdy slibovali navyseni rychlosti vetou "Od 1. ledna 2009 Vam automaticky zacneme navysovat rychlost pripojeni az na konecnych 13Mb/1,5Mb"?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak sem to jen tak zběžně prolítnul a co se týká rychlostí, ty sou dlouhodobě různý a to všude... já mám původní tarif classic, kterej by měl jet 25 / 1,5 a odpoledne neni problém naměřit rychlosti i 1,2/1,2...

 

když sem psal panu malinovi, že ani po třech tejdnech se nic nezměnilo - prve mi potvrdil, že do dvou tejdnů bude moje lokalita rozdělená, ten to už asi bezradnej předal technikům... zavolali, že to ještě takový dva tejdny trvat bude... síť je přetížená a neni to zdaleka jenom moje lokalita, podle ohlasů nejen na upczone, ale třeba i na gameparku, se náhodným měřením zjistilo, že se skutečný rychlosti hlavně ve špičce pohybujou hluboko pod těma udávanejma v ceníku... řek bych, že v celým česku se teď najde málokdo, kdo by měl dlouhodobě a stabilně to, za co platí :( můžeme jenom doufat, že to souvisí s upgradem a testama EuroDOCSIS 3 a že výsledky koncem léta budou stát za to... :wink:

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník piposek

Jestli to nebude tím, že mají fakt špatnou konektivitu. Při tomto množství zákazníků nemohou tvrdit, že UPC agregaci nepoužívá - do NIXu má 2x 10 GB - kdybychom brali v potaz, že nejpomalejší tarif od UPC je 10 mbps (jako že plno lidí má vyšší tarif), tak mají 2000 - slovy DVATISÍCE zákazníků ??? Tam nějakou přetíženou linku do rakouska (aorta) nelze ani počítat.

Pokud pojede kabelová síť na DocSIS 3.0, tak to nemění vůbec nic na tom, že mají hlavní uzly a konektivitu do internetu přetíženou - ty jedou na optice a s DC3 nemají nic společného... (když už ani teď na DC2 neumí dodržet prodávanou rychlost - vlivem přetížených ulzů na optice a konektivitě do internetu)...

Pak se nedivme, že plno lidí měří jen desetinovou rychlost, oproti zakoupené. No ale holt český zákazník je to poslední a média dávají od výzmaného zadavatele reklamy ruce pryč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se taky podivej jak jsou ve skutecnosti linky v Nixu vytizene.

U O2 kteri maji urcite vic zakazniku jsem napocital jen 4 x 10G. Nikdo nebude kupovat zbytecne linky, ktere nejsou vytizene.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Hal

Spis dojde k primym peerum nez k zvyseni kapacity v NIX, je to efektnejsi reseni.

K primym peerum dochazi cim dal vice, staci natahnout jeden kabel a neni potreba kupovat dalsi port v NIX. Jasnym takovym prikladem je posledni primy peer mezi Sloane a Dial Telecomem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník piposek

No a grafy vytížení hlavních uzlů v síti UPC? :-) Tam je to taky vytížené maximálně na 80%, když ve špičce padá rychlost z 25 mbps na 1,5 mbps? :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...