Přejít na obsah

Digitální videorekordéry PVR zavede UPC později.


Návštěvník Katoda

Doporučené příspěvky

Návštěvník Katoda

Digitální videorekordéry PVR zavede UPC později. Nezdařily se testy

Předplatitelé kabelové nebo satelitní televize od UPC se zřejmě letos nedočkají digitálních videorekordérů PVR, které operátor sliboval nabízet ještě do konce letošního roku. Přijímače s pevným diskem umožňují nahrávat televizní pořady v době, kdy divák nemůže sledovat televizi, nebo sleduje jiný program. Testy PVR přijímačů u satelitní služby UPC Direct ale provázely technické potíže.

 

"Zátěžový test se nepovedl, jsou tam problémy v komunikaci midllewaru s aplikacemi, které UPC Direct nabízí. Nechci dávat do komerčního užívání produkt, se kterým nejsme stoprocentně spokojeni," vysvětlil v rozhovoru pro DigiZone.cz generální ředitel české pobočky UPC Václav Bartoň. U digitální kabelové televize operátor obtíže nezaznamenal, PVR chce ale zavést pro zákazníky obou služeb najednou.

Autor: Jan Potůček

Zdroj: Digizone

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda

Taky mi to hlava nebere. :? Přitom v podmínkách fúze od ÚOHS bylo něco takového, že rozvoj jedné služby nesmí být na úkor jiné služby. Nevím, proč by za každou cenu musel být pro digitální kabelovku a satelitní televizi stejný set-top box. Původně stejně chtěli nejdříve ten STB nabízet zákazníkům UPC Direct a kabelovka měla čekat, tak proč by to nemohlo být obráceně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda
Asi je jednodušší používat jeden přístroj, než mít kvůli každý nabídce jinej... Určitě existuje takovej, kterej je schopen fungovat jak pro kabelovou, tak pro satelitní televizi... :) Jinak by se o to nesnažili...

A tobě jako zákazníkovi to bude k čemu? Ty si možná pořídíš i UPC Direct a budeš si přepínat mazi kabelový a satelitním digitálem, ale takových bude okolo promile.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda

Potom je otázkou, zda jsou služby UPC pro co nejlepší služby zákazníkům nebo pro techniky, aby měli co nejméně práce. Do budoucna je tohle navíc stejně slepá cesta, zákazník by měl mít možnost pořídit si takový stb, který mu bude co nejlépe vyhovovat a operátor mu distribuoval jen přístupové karty a programy, které si objedná. Tak, jako je to například už dnes u satelitního vysílání. Vysvětlování pana Maliny o tom, že zákazník nemůže vlastnit svůj set-top box, protože pak by mu operátor např. nemohl upgradovat firmware, protože by šlo o zásah do cizího majetku, jsou jen alibismem. Jednak to lze ošetřit vhodně postavenou smlouvou, druhák se tak děje i u jiných platforem (např. prostřednictvím DVB-T, provedla nedávno upgrade firmware Sony). Nic nebrání UPC, aby provedla testy několika set-top boxů, vydala seznam těch doporučených pro jejich sítě a zákazník by si vybral.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...