Přejít na obsah

JanP

Uživatel
  • Příspěvky

    10
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    1

JanP naposledy vyhrál 26. dubna 2021

JanP má nejvíce líbivý obsah

Služby Vodafone

  • Vodafone pevný internet
    1000 Mb/s
  • Vodafone mobilní služby
    -
  • Vodafone televize
    Komfort
  • Vodafone zařízení
    2x CA Modul
    TG3442DE
  • Místo odběru služeb Vodafone
    Teplice-Trnovany

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

JanP's Achievements

Úroveň 2

Úroveň 2 (2/14)

  • Collaborator
  • Dedicated
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later

Nejnovější odznaky

4

Popularita

  1. JanP

    Modem Vodafone Station

    @MekliCZ mám také jinou IP adresu, ale z rozsahu UPC-BROADBAND-XXV. Ale tak za mě OK, jelikož nemám business tarif ani placenou pevnou IP.
  2. JanP

    Modem Vodafone Station

    Zdravím a musím se podělit o info, že už i mě dnes dorazil nový FW na Vodafone station 👍. Přepnutí do bridge modu je v sekci settings - Modem mode. Web GUI modemu je potom přístupné na ip 192.168.100.1. Po přepnutí funguje zatím vše jak má. Testy rychlosti "tunelů" jsem nezkoušel. Jsem v režimu IPv4 ještě z dob dávno minulých, tak nevím jak to bude u vypadat nových zákazníků. V příloze pro názornost zasílám pár foto.
  3. Zdravím všechny, už je to nějakou dobu od mého posledního příspěvku zde, ale dnes jsem konečně úspěšně podstoupil kompletní výměnu koaxiálního kabelu z rozvodné skříně exUPC až do bytu a také výměnu účastnické zásuvky. Akce trvala něco přes 3 hodiny. A musím říct, že problém je vyřešen. Hodnoty signálu nyní dostačující (teda podle mě - viz příloha) a rychlost stabilní bez kolísání cca. 940 Mb/s. Zajmavé je, že původní koax nebyl nikde viditelně poškozen ani zlomen. Za mě tedy pod dnešku spokojenost 🙂
  4. Průběžné info: Dnes dorazil technik i s měřícím přístrojem, jakmile bylo doměřeno tak jen řekl "to je hodně špatný". Byl tam hodně velký útlum a nejen v nejvyšším pásmu 800 Mhz. Pak už jsem jen viděl, jak mu na měřáku naskakují červené a oranžové čtverce se špatnými hodnotami. (Pár zelených tam taky bylo :)). Vyměnil účastnickou zásuvku, nepomohlo, měření v rozvodné skříní bylo v pořádku. Tudíž je chyba někde po trase .. poškozený koax asi. Příští týden se ozvou a domluví se na termínu výměny celého koaxu od rozvodné skříně. (což jim nezávidím, rozvodna je v druhém vchodě a já jsem navíc poslední přípojka = nejdelší kabel). Technika musím pochválit, vše proběhlo rychle a dle mého názoru i profesionálně.
  5. Domluveno. Ve čtvrtek odpoledne dorazí technik, tak uvidíme co zjistí. Každopádně budu informovat.
  6. Věc se má tak že se nikdo neozval ani smska, prostě nic ( a předpokládám že do 0:00 hod. už ani neozve). Ještě den počkám, ale mám tušení, že ve čtvrtek si to zopáknu na technické podpoře. Pro info jak vypadá 1Gb v praxi:
  7. Po dnešním hovoru na technické podpoře (kde se mi podařilo spojení až po 20 min. čekání) jsem toho moc nevyřešil. Pán na podpoře se nejdřív po mém podezření na zarušení pásma podíval dálkově na stav modemu. Se sdělením, že žádný problém nevidí, jsem zase nesouhlasil já. Na dotaz, jak je možné, že je rychlost tak netu tak nestabilní, se pak začal ohánět že tyto výkyvy rychlosti mezi cca. 500Mbit až 1Gbit jsou dle ČTÚ v normě. A protože já se vytočit nenechám, snažil jsem se mu vysvětlit, že problém by měl v jeho zájmu (i zájmu VDF) nejdřív řešit a ne se ohánět politikou ČTÚ. Nakonec jsme se dohodli, že u mého modemu (přípojky) spustí monitoring, který bude min 24hod. a pak se s výsledky ozve. ... takže už se těším na 2. dějství.
  8. U mě podobná situace jako u @KejPi viz. screenshot. Zítra budu volat na technickou podporu...
  9. @Pavel m 33 OFDM 791~852 256QAM -13.4/46.6 28 YES (ale vypadává) naměřená rychlost: 755 / 53
  10. Zdravím uživatele 1Gb a taktéž se podělím se zkušenostmi s tímto tarifem. Ve čtvrtek přinesl technik nový modem, starý odnesl, vše jsem zapojil a bez problému - modem natáhl nový FW a sám se restartoval a vše jelo. Protože jsem používal předtím svůj (ASUS AC88u) router a na modemu režim bridge, nyní jsem přepnul svuj router do AP režimu a na modemu vypnul Wifi. Ohledně rychlostí - bohužel rychlost blížící se gigabitu se mi naměřit zatím dodnes nepodařilo. Většinu času se pohybuji někde okolo 600 Mbit, jednou se zadařilo i na 790 Mbit. Upload běží stabilně 50 Mbit. (Vše měřeno po 1Gb LAN). Ve statusu DOCIS v modemu je signál i SNR u jednotlivých kanálu dostačující (SNR 36 až 37dB). Jediného čeho jsem si všiml je, že modem se není schopen naladit na OFDM kanál, a když už se naladí tak pouze chvilkově se SNR 29dB. (Také to tak někdo má a je to tak v pořádku? ). Koax mám vedený originální přímo od zásuvky exUPC. Tak se mi zdá, že Vodafone bohužel pro stabilní 1Gb net nemá dostatečně dimenzované rozvody bývalého exUPC, i přesto je to markantní změna k lepšímu oproti 150/10.
×
×
  • Vytvořit...