Přejít na obsah

honza265

Uživatel
  • Příspěvky

    35
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    2

Vše od uživatele honza265

  1. honza265

    Nové stanice

    Hezký korporátní slovník: "mírná změna" = 30% 🤦‍♂️😂
  2. Ach jo, tak minimálně v jednom případě to máte napsané přímo na fotce v rozvaděči - Ečerova 2. Existuje pouze jedna v republice, v Brně. Přes Panoramu prověřeno. Práce asi na 1 minutu... 🙂
  3. honza265

    Nové stanice

    Já už jsem si zvyknul, že všichni okolo přidávají a Vodafone jen stojí a čumí. Nějaké překlápění minoritních stanic do HD to nevytrhne, to je dobré tak pro marketingovou statistiku. Premier Sporty byly překvapení, ale bohužel jen světlá výjimka potvrzující pravidlo (navíc jen pro někoho). Vodafone má priority úplně jinde, než mělo UPC. Bohužel...
  4. Dobrý den, pozoroval jsem to samé už nějakou dobu. A pokud se nepletu, přes zpětné shlédnutí je vše v pořádku. A mám takový pocit, že i opakovaný pořad v lineárním vysílání, pokud byl, tak byl v pohodě. Dělo se tak jen v přímém přenosu. Připojení také přes Vodafone box.
  5. honza265

    Nové stanice

    Ta kvalita je příšerná už teď, kam se to hrabe na DVB-T2 😞 Na to, že přijímám před DVB-C, bych očekával tu kvalitu maximální možnou.
  6. honza265

    EPG ČT sport

    Ano, problém stále přetrvává na VF STB a to jak po restartu STB, tak i Vodafone Station. Ve Vodafone aplikaci na Androidu je již vše v pořádku. Spojím se tedy s podporou, jak píšete. Díky!
  7. Na ČT sport v DVB-C není už od včerejška k dispozici EPG. Na androidu v aplikaci je stejný problém, dokonce díky tomu ani nelze stanice spustit přímo z programu. Jediná možnost je spustit stanici před nebo za ČT sport a přepnout šipkami nahoře vlevo. Je to nějaký globální problém? Jak jste na tom ostatní? Nezdá se mi, že by to bylo navázané jen na můj účet. Děkuji.
  8. Pokud to už funguje, tak super. Už nejsem doma, tak nemůžu potvrdit. Ale věřím 🙂 Díky! Nicméně, co se komentáře týče, Slamb přímo doslova psal "nejspíš používáte nějakej podezřelej server pro překlad adres". Pochybuju, že to myslel na adresu Vodafonu 😉
  9. Ale prdlajs DNS. Na nic jsem nesahal, nic jsem neměnil, proč bych to dělal. Jen to prostě najednou přestali fungovat. Evidentně problém na straně Vodafonu. Bez diskuze.
  10. Potvrzuji, také mi to nefunguje. Ani URL přes browser, ani přihlášení nebo zobrazení kešek v aplikacích Locus, c:geo nebo oficiální Geocaching. Říkal jsem si, že jim to asi spadlo, občas se to stává. Připojení přes WiFi na internetu Vodafone 1Gbps. Po přepnutí na mobilní data O2 vše funguje bez sebemenšího problému.
  11. Já to nikde nenastavuju. Tak to má normálně být. To průhledné je špatně. Mně se to načte někdy nejdřív průhledně a pak se "donahraje" tmavé pozadí. Když to běhá jak má, tak za průhlednost ani není vidět a otevře se to rovnou s tmavým pozadím.
  12. OK, tak to se na to musím podívat, omlouvám se, pokud tomu tak opravdu je. Já jedním ovladačem a jedním stisknutím zapínám přes "makro" STB, TV a receiver a je tedy možné, že to tam je. Jen to neslyším, jak to nabíhá. Jak to jde postupně, tak v momentě, kdy se zapne receiver a tedy i repro, STB už chvíli běží, takže zněla je odehrána:)
  13. A co si nastavit to rychlé zapnutí? Teď nevím, jak se to v menu přesně jmenuje. Možná STB žere víc v režimu stanby, podle mě ale minimálně, ale zase se nespouští s logem a dlouho. Tak to mám já a zatím jsem si nevšimnul, že by mi to nějak hrálo. Jen pokud STB "bootuje" s logem Vodafonu, pak to tam něco hraje, to jo.
  14. Ano, mně se děje to samé. Nehledě na rychlost, respektive spíš pomalost, se kterou se samotné EPG zobrazí. Trvá to docela dlouho a často se načte nejdříve transparentní, bez tmavého pozadí, takže se téměř ani nedá číst. Až po chvíli se donačte i to tmavě pozadí. Už to pozoruji nějakou dobu, dříve se to nedělo. Je to, jako kdyby STB z nějakého důvodu nestíhal.
  15. Výborně, takže další "vylepšení". Nevím, kdy se tak událo, muselo to být teď někdy nedávno, ale už nejde přepnout ani na stereo... 😞 Obě jazykové stopy Čeština na ČT1 i ČT2 (jiné ČT stanice jsem raději ani nezkoušel) jsou natvrdo nastavené na DD 5.1 (možná i DD 2.0, nevím, v momentu testování tomu tak ale nebylo). Třetí jazyková stopa Původní znění je sice Stereo, ale je použitelná jen u českých pořadů. Jakmile je tam opravdu původní jazyková stopa (angličtina, němčina apod.), tak si jednoduše stereo a pro něj Dolby Pro Logic do všech repro prostě nepustíte. Hlavně kvůli centrálnímu repro a dialogům. Jedině jít do hlavního nastavení a tam zapnout Stereo natvrdo. Jenže pak zase nepojede Dolby Digital vůbec, ani u pořadů, které ho mají, pokud ho zase přes hlavní nastavení nezapnete. Ideální... 😞 Stačí pořad (film, dokument) s původní jazykovou stopou, který není vysílán v Dolby Digital, a to je valná většina, a hlas z centrálu neuslyšíme. To je fakt na palici. Jsem normálně tolerantní, ale kluci, když to neumíte, tak to snad raději nedělejte. Fakt jsem už nakrklý. Něco, co fungovalo u UPC, rozbijete, ale pořád tam bylo jakž takž nějaké řešení. Jenže i to se vám podařilo rozbít. Fakt tleskám... 😞
  16. Vodafone box mám zapojený přes HDMI normálně do receiveru Onkyo a z Onkya zase dalším HDMI do TV. V TV mám zakázaný zvuk a přehrávám ho úplně normálně přes Onkyo receiver. Není s tím žádný problém z funkčního hlediska. Jediný problém je, ale podle mě z pohledu fungování domácího kina docela zásadní, že se na rozdíl od předchozí UPC HD DVR mediaboxu (cihly) nedetekuje automaticky Dolby Digital zvuk, pokud je k dispozici (speciálně na stanicích ČT). Postě hraje jen to, co máte nastavené ve Vodafone boxu. Pokud chcete Dolby Digital, musíte si zjistit třeba na webu ČT, jestli je pořád opravdu v nativním DD vysílán, protože tato informace nikde v EPG ani jinde není, a potom vybrat metodou pokus omyl zvukovou stopu. Protože v nastavení jazyku pro daný pořad není DD nijak specifikovaný. Jen tam jen třeba 3x "Čeština", kde jedna stopa je třeba úplně hluchá, a potom "Výchozí jazyk", který ale může být třeba anglická stopa. Problém totiž je, že jedna z těch českých stop je totiž stále s příznakem Dolby Digital 2.0, i když nativně tomu tak vůbec není (o 5.1 ani nemluvě). To znamená, že zvuk hraje, ale centrál je hluchý. Vokály tak jdou z levého a pravého repra, takže nepřirozené, nepříjemné. S UPC boxem se toto nedělo, receiver mi automaticky přepnul zvuk do Dolby Digital, pokud tak byl pořad vysílán, aniž bych na cokoliv šahal. A pokud zvuková stopa dál už v DD nebyla, opět mi to přepnulo zpět na Stereo (resp. Dolby Pro Logic v receiveru). Takže pořád jsem měl vokály z centrálního repro. Ať už z nativního 5.1 nebo přes Prologic ze Sterea (pokud bylo nativně 2.0, tak pak samozřejmě ne). S Vodafone boxem se mi nic takového nastavit nepodařilo a upřímně, už jsem to vzdal...
  17. honza265

    Přechod na Vodafone TV

    Vždyť to píšu 😀 Jsem převedený z UPC na Vodafone TV loni v prosinci a TV přes web na PC funkční. Internetové připojení v rámci "západní Evropy", mimo EU, ČT Sport funguje bez omezení. Moc jsem to neprocházel, jsem v práci a nemám na to čas. Ale vypadá to celkem v pohodě, jen mi tam na první pohled chybí TV program. Je to rozdělené dlaždicemi na jednotlivé stanice, u kterých je napsaný právě vysílaný pořad, ale program stanice je vidět až po kliknutí, dole pod videem. Přehled programu všech stanic například na časové ose (něco jako webové EPG) jsem zatím neobjevil. Přihlašovací údaje jsou stejné jako do mobilní aplikace.
  18. Tak konečně jsme se po mnoha měsících slibů dočkali 😀 Ufff, byla to ale dřina... 😅 https://tv.vodafone.cz/ U mě funkční i mimo CZ internet a EU, ale stále v rámci Evropy.
  19. Neuvěřitelné se stalo skutkem! 😀 Ano, je to konečně po mnoha měsících TV pro PC prohlížeče. Tak konečně! Ufff... 😅
  20. honza265

    Modem Vodafone Station

    @Marek-26 To zní nadějně, tak snad... 🙂
  21. honza265

    Modem Vodafone Station

    jj, přesně jak s TV aplikací pro PC prohlížeče nebo Chromecast. Základní funkce IPTV, minimálně to první. Po migraci mi operátorka výslovně na lince řekla, že na jaře. Je červenec. Slibem nezarmoutíš...
  22. @tomus To není o nekompatibilitě, to je o STB. Popisoval jsem to na minulé stránce 🙂
  23. Já už jsem to tu kdysi o zvuku psal, ale jeden z místních adminů mě setřel a vymazal. Dál bylo pod mou úroveň se o to už handrkovat 🙂 Každopádně já mám propojený STB s receiverem Onkyo HDMI kabelem. Doma sestava repro 5.1. V STB Vodafone mám zvuk nastavený na Dolby Digital. A tady začíná zádrhel. Programy ČT 1,2, asi i Art nebo Déčko - stále nastavený příznak 5.1 ze signálu, ale 5.1 to většinou není, tzn. že dialogy, hlas, nehrají z centrálního reproduktoru, ale z pravého a levého (stereo). To lze vyřešit přepnutím zvukové stopy přes tlačítko OK na ovladači a položku Jazyk. Akorát je to metoda pokus-omyl. Jazyků na tam několik, třeba 4, všechny označené Čeština a jeden Původní znění. Některý nehraje vůbec, některý přepne z 5.1 na asi stereo, které mi receiver rozloží přes Dolby Pro Logic na všech 5 repro, takže to hraje i z centrálu. Problém je u ČT Sport, kde výběr jazykové stopy není, stále je zvuk s příznakem 5.1, takže tam s tím nic neudělám, hraje neustále stereo. A ne, DD 2.0 to není, příznak na receiveru ukazuje 5.1. Pokud pořad vysílá opravdu v 5.1, je vše OK. Některé filmy, seriály, možná i sport, ale na to jsem zatím neměl štěstí. Možná až nějaké ME ve fotbale, olympiáda. Jiné stanice, jako například Prima, hrají v pohodě "5.1", tzn. dialogy jdou i z centrálu. Stanice Novy raději ohledně zvuku nekomentuju, ale je to podobné. Varianta je přepnout zvuk v STB na Stereo, ale pak nebude hrát nikde Dolby Digital. Buď to bude jen stereo nebo možná někde rozložené přes Prologic. Nevím, proč se tak děje, je to naprdlajz. Cihla od UPC to uměla sama nějak přepínat, hrála podle mě to, co přišlo za signál od vysílatele. Vůbec jsem na to nemusel sahat. Vodafone STB přenáší asi pořád to, co je nastavené v Nastavení, bez ohledu na to, jaký je původní zdroj zvuku. Takže se musí pořád přepínat. Ale to je jen moje laická domněnka. Ale hlavně, nepamatuje si to nastavení. Takže přepnete z ČT 1 pryč a zpátky a zase musím ten už jednou přepnutý zvuk nastavovat znovu. Nepřišel jsem na to, jak to celé "rozchodit". EDIT: Po nedávné aktualizaci firmware v STB se v nastavení objevila vedle položek Dolby Audio a Stereo i položka Auto, která jsem si myslel, že toto řeší. Bohužel to nemá na zvuk vůbec žádný vliv. Podle mě to vůbec neuloží nebo je to nefunkční položka v menu nebo jsem nepochopil, jak to má fungovat 🙂
  24. No, on ten rámeček ve skutečnosti prázdný není. Ale protože pořad běží od 18:00 a na obrazovce vidíte pořady zhruba od 20:15, tak ten název pořadu se tam už nevešel. Je ještě mnohem víc vlevo. Což ale nic nemění na tom, že to takto ideální není a přinejmenším to vypadá blbě. Že je to nepraktické, je jasné.
  25. Pár mých zkušeností: EPG - mně funguje přímý přístup přes zelené tlačítko, takže toto je OK. Standardní nastavení z krabice Vodafone TV STB. Zvuk - do receiveru mám propojeno přes HDMI, tady žádný problém. Jako nevýhodu ale vnímám to, že např. u ČT musím manuálně měnit zvuk v STB. Pokud vysílá ČT v DD 5.1, tak je vše defaultně OK. Ale takových pořadů je málo. Většinou v nativním 5.1 nevysílají a já musím ručně přepnout zvuk pro danou stanici přes OK a změnit zvukovou stopu tak, aby mi šel hlavní hlas z centrálního reproduktoru. Vypnout vlastně Dolby Digital zvuk. Pokud to nepřepnu, centrální reproduktor je tichý a hlasy konverzaci jsou stereo, receiver mi hlásí DD zvuk, který ale ve skutečnosti DD zvukem není. Toto u HD DVR Mediaboxu nebylo, tam se vše přepnulo automaticky. Nebo netuším, jak to teď v STB nastavit, nepřišel jsem na to. Pokud hlavní nastavení zvuku přepnu na Stereo, tak je DD již nedostupné. Toto mi vadí. Kdyby bylo aspoň Audio tlačítko na jedno zmáčknutí a nemuselo se složitě přes OK a další podmenu stanice. Navíc informace o DD zvuku není ani v EPG nebo v infu o pořadu, tak to musím dohledávat buď na webu ČT nebo zkoušet na slepo. Fakt opruz. Řazení stanic - neřeším, stejně to bylo v UPC, nějak jsem si zvyknout a přepínám stejně přes EPG (zelené tlačítko) Posun v záznamu - lepší jak v UPC, vidím náhled z pořadu, kam se podívám, je to lepší pro orientaci. A mnohem spolehlivější než UPC. Zatím mi to ani jednou nespadlo, ani při přetáčení, posunu. U UPC to byl pravidelný problém. Ovladač je bohužel IR a pouze pro STB. 4K videa videotéku - nemůžu posoudit, 4K TV nevlastním, ale soudit podle skoro 30 let staré pohádky? Ano, může být 4K remasterovaná, ale pokud je výchozí formát pro remaster zjednodušeně řečeno 4:3, tak z toho přirozené nic jiného nevyleze. Ten obraz se nedovymyslí. Nebo by ho museli oříznout, což by bylo ještě horší. Lepší by bylo ověřit na současném 4K filmu. Netflix - vyzkoušel jsem krátce a funguje bez problémů. Internet 150 Mb/s Zásadní minus - aplikace pro zařízení. Není pro PC, používal jsem Horizon na chalupě, teď nevím, jak to řešit. Mobil nelze zrcadlit do PC, vyzkoušeno, pouze černá obrazovka. Budu řešit asi na podpoře, zákaznické lince, jak se k tomu postaví. To je veliké minus a zásadní minus pro bývalé uživatele UPC, kteří ale neměli volbu a přitom měli na tomto postavené řešení příjmu TV. Konkurence s tímto nemá problém a má vše pro PC funkční.
×
×
  • Vytvořit...