Přejít na obsah

Adolf.Shitler

Uživatel
  • Příspěvky

    2 937
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    50

Příspěvky od uživatele Adolf.Shitler

  1. Ale Mlho (vlastně Medvěde) - o té "chybě" se dávno ví a opakovaně se i zde probíralo, že je to sice špatně, ale také, že se s tím nic dělat nedá. Pak je zase nějaký měsíc klid, aby někdo vylezl s tím stejným dotazem a ptal se už po milióntéprvní, proč to tak je a proč by to mělo být jinak. Takže zbytečnost vlákna je u tvého dotazu zcela evidentní.

  2. U mě je to jednoduché - když nejsem se službou spokojený, tak jdu jinam a určitě nebudu týdny, měsíce a roky vypisovat jak mamlas někde po fórech, jak je u poskytovatele něco špatně, když zjevně se na tom stejně nic nezmění :P

    • Souhlasím 2
    • To se mi líbí 1
  3. @thornung Takže je to jak jsem psal - máš VF DVB-C, protože je to jiný level, než nějaká netová patlanice a rozhodně bys neměnil. Já jsem na tom stejně, akorát k VF TV mám ještě DVB-S2 Skylink SK (kde je jako bonus i Skylink Live SK).
    K té první polovině příspěvku se mám vyjadřovat jak? Za TV se platí dle počtu dní, takže je úplně jedno, jestli z měsíce zaplatím těch dní 30 nebo 1 (poměrnou část), to je akorát otázka účtování, což ale dělá VF a mně dojde pouze faktura na zaplacení. A STB se vrací až po skončení smluvního vztahu, pokud vím (takže ani v tom snad není problém).
  4. @r2d2 Naprostý nesmysl jsi leda ty sám, protože žádný operátor nikde na světě nemá všechno a nikdy ani mít nebude. A zrovna u sportů je to tak, že co má jeden operátor letos, to příští rok mít nemusí a opačně. Kromě toho uživatelé netu od VF mají obvykle TV za dost zvýhodněnou cenu, takže i když si ještě k tomu budou platit službu od někoho jiného, tak je to v celkovém součtu pořád dobrá cena. Samozřejmě jedinci, co si myslí, jak ušetří tím, že budou operátory střídat jak ponožky, nakonec prodělají gatě, ale kdo chce kam... :D
    @thornung Platit několikrát holt proto, že chceš mít jak VF, tak NS 5 (a pokud VF nechceš a stačí ti NS 5, tak skutečně nechápu, na co ještě čekáš a nepřejdeš jinam - ono je ale spíš tak, že VF máš z nějakého důvodu a přecházet jinam se ti moc nechce). A že se programová nabídka u více operátorů protíná, nemá vůbec na nic vliv. Vařit také můžu na plynovém sporáku i v remosce, ale jenom kvůli tomu si plyn nebo elektriku nepřestanu platit, že totéž umí i druhá služba. Tak prosté to je :-)
  5. Finančně gramotné řešení je vyhodit TV. Co ale není řešení, je pendlovat jak kyvadlo u hodin mezi operátory jenom proto, že jeden něco vyřadí a něco zařadí, druhý pak totéž atd. I když samozřejmě to je každého věc, jestli chce ztrácet čas s měsíční částkou, která se rovná cca 5 Plzním v hospodě nebo 2 krabičkám cigaret.
  6. @Green93 Proč hned přecházet jinam? Stačí si zaplatit třeba netovou TV Skylink Live s nabídkou KOMBI+ za 298 Kč měsíčně, kde je NS 1 - 5. A vzhledem k tomu, že dneska je to prakticky bez závazku, tak není problém využívání kdykoliv ukončit, pokud by VF ten program NS 5 nakonec zařadil do nabídky.
    @thornung Ukončit smlouvu může zákazník kdykoliv on sám uzná za vhodné, k tomu opravdu nepotřebuje na nic čekat :-)
    • Děkuji 1
  7. Potíž je v tom, že ten zájem asi nebude ani na 2%. Ostatně Vodafone teď zavádí nové balíčky TV, kde je sport vyčleněný a ukáže se tak, jaký (ne)zájem o sportovní programy je.

    PPF chce ze všeho vytřískat co nejvíc a operátoři zase dobře vědí, že čím déle se jednání potáhnou, tím je větší pravděpodobnost, že cena půjde dolů a PPF "změkne", aby také něco vydělala. Ale obecně jsou taková jednání dost složitá. Už s ohledem na to, že nejde jenom o samotnou TV stanici, ale také o garanci, co ta stanice bude dlouhodobě vysílat (aby se nestalo co kdysi UPC s tuším Arena Sport, kdy se koupila práva na vysílání a pak z té stanice zmizela PL a UPC tak jenom prodělala gatě).
    • Souhlasím 1
  8. U části populace navíc panuje nějaká mylná idea, že musí být něco zadarmo a jak není, tak je hned zle. Přitom je velmi pravděpodobné, že dotyční sami zadarmo sotva něco dělají...


    @retron Nevešlo, stačí se podívat na obsah muxů pořádně, např. ten 24
  9. HD programy by se do DVB-T2 stejně nevešly, takže i kdyby si to TV stanice nakrásně rozmyslely, že HD nechají volně, tak v muxech pro HD není kapacita. I ta ČT s tím má problém, když se vysílají regiony, natož pak komerční muxy, kde je těch programů mnohem víc.

  10. A v Rakousku je HD dokonce u veřejnoprávní televize v kódu i v pozemáku. Prostě každý stát, resp. každá TV stanice to má nastaveno jinak.

    @Zdeněk57 "zahanbit konkurencí" - NS 5 má kromě O2 (což je jedna skupina PPF spolu s Novou) akorát Skylink a Telly. NS 6 pak kromě O2 jenom Telly. Takže žádná extra konkurence se nekoná a v podstatě všichni větší poskytovatelé (T-Mobile, Vodafone a další) se na celou NS 5+6 vybodli. A vzhledem ke sledovanosti těchto dvou programů - v podstatě na úrovni statistické chyby - se tomu z obchodního hlediska ani nelze divit.
  11. Chtěl jsem změnit stávající tarif Komfort nově na Základ+Family (kvůli možnosti automaticky získat VOYO) a bylo mně operátorkou řečeno, že vzhledem k tomu, že mám vlastní CA moduly, tak změna možná není. Jedině bych ty moduly odepsal, pak ano. Takže Komfort zůstává i nadále.
    • To se mi líbí 1
  12. @ Jenda Už se o tom tady psalo, že je vždycky levnější vyvíjet a provozovat co nejméně zařízení. A pokud každý kabelový modem navíc umí i režim bridge, tak není moc co řešit. I s ohledem na to, že když člověku náhodou klekne jeho vlastní router, tak si lehce může modem od VF přepnout do režimu routování a fungovat aspoň takto.

    • Souhlasím 1
  13. SD není vůbec nijak složité, výstup z odbavovacího pracoviště to umožňuje. A řešení v podobě Markízy by znamenalo, že se napřed musí najít nějaký operátor, jenž bude ochoten šířit kódovaný terestriální signál, což zatím nikdo ochoten není a tudíž se ani komerčním stanicím nechce úplně odcházet z pozemní platformy, takže tam zůstávají aspoň v SD.

    • Nesouhlasím 1
  14. Co je tak těžkého k pochopení, že když si komerční stanice nechávají za HD verze platit od operátorů, tak je nemohou jen tak volně šířit v DVB-T2 (neboli házet operátorům klacky pod nohy a riskovat, že operátoři platit přestanou)? V případě ČT je to úplně jiná situace, ta od operátorů nedostává vůbec nic (také ani žádné platby od operátorů samozřejmě nevyžaduje). A ještě jedna věc v tom hraje roli, že DVB-T2 není nafukovací a HD verze komerčních stanic by se do současných muxů jednoduše všechny nevešly.
    • Souhlasím 2
    • Nesouhlasím 2
×
×
  • Vytvořit...