Přejít na obsah

Adolf.Shitler

Uživatel
  • Příspěvky

    2 945
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    50

Vše od uživatele Adolf.Shitler

  1. Facebook, Microsoft 365 (Office), Microsoft Outlook a LinkedIn má sice Samsung z výroby, ale všechny tyto aplikace jdou v pohodě odinstalovat. Kupodivu ale třeba Samsung E-mail v základu nainstalovaný není a musí se v případě potřeby instalovat ručně.
  2. "Každopádně po Arrisu, který by mi tu akorát zbytečně žral elektřinu, opravdu netoužím." Pokud je připojení po kabelu od VF jako záložní, tak ten modem snad trvale být v provozu nemusí. Navíc tedy cena za el. energii je - vzhledem k ceně za službu jako takovou - už pakatel.
  3. A kromě slevy na kabelovku může být ještě i sleva na mobilní tarif, což mám třeba já :-)
  4. "protože to by se klidně část uživatelů mohla naštvat a odejít ke konkurenci" Ale houbeles, kdo má adekvátní konkurenci, tak už dávno odešel a kdo ji nemá, resp. komu VF vyhovuje, ten prostě neodejde kvůli nějakému modemu za pár desetikaček. To jenom na webu v diskuzi se z toho dělá drama obřích rozměrů a pomalu horor jak od Hitchcocka, ale v reálném světě to prakticky nikoho nezajímá (ostatně konkurence také nezřídka odstřelí zařízení, jenž mají uživatelé odkoupené, např. O2 TV boxy, lidi si vezmou od poskytovatele nové za pár tisícovek a život jde dál).
  5. Měl jsem zato, že když někdo testuje rychlost přes kabel, tak přímo propojí modem s koncovým zařízením (NB) a nikoliv, že mezi to ještě strčí nějaký pofidérní router...
  6. @retron I Skylink - který byl v tomto směru dost výjimkou - už možnost à la carte (tedy obchodně Flexi 10, dříve Flexi 7) zrušil. A i v době této možnosti zdaleka nešlo vybírat ze všech programů, jenž jsou celkově v nabídce Skylinku, protože zkrátka dodavatelé programů to ne vždy umožnili. Logicky každý dodavatel programů má zájem na tom, aby všechny jeho programy byly v nabídce a nikoliv, aby z nich šlo individuálně vypichovat co se hodí a zbytek zůstal na ocet.
  7. Za pronájem telefonních čísel se tuším odvádí poplatky i státu, který je vlastní, takže nějaké náklady má operátor vždy.
  8. Rychlost max. 100 Mbps není chybou modemu, ale s největší pravděpodobností má tvůj noťas jenom 100 Mbps RJ45 rozhraní, takže proto z toho víc nedostaneš. A jelikož se taková rozhraní dávala naposledy snad před 10 roky, tak ten noťas asi bude poněkud obstarožní kousek, čímž se pak vysvětluje i relativně nízká rychlost přes WiFi. Pokud by ovšem byl noťas novější a měl 1 Gbps rozhraní, a přesto je rychlost max. těch uvedených 100 Mbps, tak kromě výměny UTP kabelu se podívat na ovladače k síťová kartě v NB.
  9. Adolf.Shitler

    Chyby Vodafone TV

    Ale Mlho (vlastně Medvěde) - o té "chybě" se dávno ví a opakovaně se i zde probíralo, že je to sice špatně, ale také, že se s tím nic dělat nedá. Pak je zase nějaký měsíc klid, aby někdo vylezl s tím stejným dotazem a ptal se už po milióntéprvní, proč to tak je a proč by to mělo být jinak. Takže zbytečnost vlákna je u tvého dotazu zcela evidentní.
  10. Adolf.Shitler

    Chyby Vodafone TV

    U mě je to jednoduché - když nejsem se službou spokojený, tak jdu jinam a určitě nebudu týdny, měsíce a roky vypisovat jak mamlas někde po fórech, jak je u poskytovatele něco špatně, když zjevně se na tom stejně nic nezmění :P
  11. Adolf.Shitler

    Chyby Vodafone TV

    Tak to klidně řeš, hodně štěstí :D
  12. Adolf.Shitler

    Chyby Vodafone TV

    Toto dělá VF TV od samého počátku. Prostě dmnc a nemá smysl to řešit, resp. kdo se nechce přizpůsobit, tak ať tu netovou TV od VF nepoužívá a má klid.
  13. To je zajímavá informace, příležitostně si ještě srovnám aktuální nabídku Komfort a tu novou, co bych vlastně získal (ztratil). Popravdě mě na tom ale zaujala hlavně ta možnost VOYO u nové nabídky.
  14. @thornung Takže je to jak jsem psal - máš VF DVB-C, protože je to jiný level, než nějaká netová patlanice a rozhodně bys neměnil. Já jsem na tom stejně, akorát k VF TV mám ještě DVB-S2 Skylink SK (kde je jako bonus i Skylink Live SK). K té první polovině příspěvku se mám vyjadřovat jak? Za TV se platí dle počtu dní, takže je úplně jedno, jestli z měsíce zaplatím těch dní 30 nebo 1 (poměrnou část), to je akorát otázka účtování, což ale dělá VF a mně dojde pouze faktura na zaplacení. A STB se vrací až po skončení smluvního vztahu, pokud vím (takže ani v tom snad není problém).
  15. @r2d2 Naprostý nesmysl jsi leda ty sám, protože žádný operátor nikde na světě nemá všechno a nikdy ani mít nebude. A zrovna u sportů je to tak, že co má jeden operátor letos, to příští rok mít nemusí a opačně. Kromě toho uživatelé netu od VF mají obvykle TV za dost zvýhodněnou cenu, takže i když si ještě k tomu budou platit službu od někoho jiného, tak je to v celkovém součtu pořád dobrá cena. Samozřejmě jedinci, co si myslí, jak ušetří tím, že budou operátory střídat jak ponožky, nakonec prodělají gatě, ale kdo chce kam... :D @thornung Platit několikrát holt proto, že chceš mít jak VF, tak NS 5 (a pokud VF nechceš a stačí ti NS 5, tak skutečně nechápu, na co ještě čekáš a nepřejdeš jinam - ono je ale spíš tak, že VF máš z nějakého důvodu a přecházet jinam se ti moc nechce). A že se programová nabídka u více operátorů protíná, nemá vůbec na nic vliv. Vařit také můžu na plynovém sporáku i v remosce, ale jenom kvůli tomu si plyn nebo elektriku nepřestanu platit, že totéž umí i druhá služba. Tak prosté to je :-)
  16. Finančně gramotné řešení je vyhodit TV. Co ale není řešení, je pendlovat jak kyvadlo u hodin mezi operátory jenom proto, že jeden něco vyřadí a něco zařadí, druhý pak totéž atd. I když samozřejmě to je každého věc, jestli chce ztrácet čas s měsíční částkou, která se rovná cca 5 Plzním v hospodě nebo 2 krabičkám cigaret.
  17. @Green93 Proč hned přecházet jinam? Stačí si zaplatit třeba netovou TV Skylink Live s nabídkou KOMBI+ za 298 Kč měsíčně, kde je NS 1 - 5. A vzhledem k tomu, že dneska je to prakticky bez závazku, tak není problém využívání kdykoliv ukončit, pokud by VF ten program NS 5 nakonec zařadil do nabídky. @thornung Ukončit smlouvu může zákazník kdykoliv on sám uzná za vhodné, k tomu opravdu nepotřebuje na nic čekat :-)
  18. Ono je to nepochybně dáno také tím, že dost lidí "vyfasuje" netovou TV jako bonus k jiné službě (od jiného operátora), takže pak si ani nemusí platit TV u VF a prostě využívají co dostali gratis.
  19. Potíž je v tom, že ten zájem asi nebude ani na 2%. Ostatně Vodafone teď zavádí nové balíčky TV, kde je sport vyčleněný a ukáže se tak, jaký (ne)zájem o sportovní programy je. PPF chce ze všeho vytřískat co nejvíc a operátoři zase dobře vědí, že čím déle se jednání potáhnou, tím je větší pravděpodobnost, že cena půjde dolů a PPF "změkne", aby také něco vydělala. Ale obecně jsou taková jednání dost složitá. Už s ohledem na to, že nejde jenom o samotnou TV stanici, ale také o garanci, co ta stanice bude dlouhodobě vysílat (aby se nestalo co kdysi UPC s tuším Arena Sport, kdy se koupila práva na vysílání a pak z té stanice zmizela PL a UPC tak jenom prodělala gatě).
  20. U části populace navíc panuje nějaká mylná idea, že musí být něco zadarmo a jak není, tak je hned zle. Přitom je velmi pravděpodobné, že dotyční sami zadarmo sotva něco dělají... @retron Nevešlo, stačí se podívat na obsah muxů pořádně, např. ten 24
  21. HD programy by se do DVB-T2 stejně nevešly, takže i kdyby si to TV stanice nakrásně rozmyslely, že HD nechají volně, tak v muxech pro HD není kapacita. I ta ČT s tím má problém, když se vysílají regiony, natož pak komerční muxy, kde je těch programů mnohem víc.
  22. https://www.techforum.cz/topic/61370-musí-se-pronajímat-modem/page/32/
  23. A v Rakousku je HD dokonce u veřejnoprávní televize v kódu i v pozemáku. Prostě každý stát, resp. každá TV stanice to má nastaveno jinak. @Zdeněk57 "zahanbit konkurencí" - NS 5 má kromě O2 (což je jedna skupina PPF spolu s Novou) akorát Skylink a Telly. NS 6 pak kromě O2 jenom Telly. Takže žádná extra konkurence se nekoná a v podstatě všichni větší poskytovatelé (T-Mobile, Vodafone a další) se na celou NS 5+6 vybodli. A vzhledem ke sledovanosti těchto dvou programů - v podstatě na úrovni statistické chyby - se tomu z obchodního hlediska ani nelze divit.
  24. Adolf.Shitler

    Chyby Vodafone TV

    RTVS je v DVB-C problém, protože na shodném kmitočtu pracují BTS 5G od O2. Ale to s netovou TV žádnou souvislost samozřejmě nemá.
  25. Základ: 150 Kč Sport: +150 Kč Cinema: +220 Kč Family: + 220 Kč 18+: + 199 Kč AllinONE: +620 Kč https://www.vodafone.cz/televize/
×
×
  • Vytvořit...