Přejít na obsah

thaischumi

Uživatel
  • Příspěvky

    312
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    4

Příspěvky od uživatele thaischumi

  1. U 2.4Ghz jde hlavně o rušení od sousedů, protože rozdíl ve vlnové délce kanálu 1 (2,41 GHz) a 13 (2,47 GHz) je hodně malý.

    U 5GHz ohledně vlnové délky je skoro stejné, jenže jsou tam DFS kanály (52 a výš) u kterých může občas dojít k přeladění kvůli radarům a v těchto chvílích může nastat krátké výpadky. 

    A nebo u těch kanálu 149 a výš je tady v Evropě je výkon omezený.

    U 5GHz je doporučeno použít kanály 36 až 48

    • Děkuji 1
  2. Podívej se na docsis stav jestli ti fungujou všechny kanály.

    Pokud si pamatuju dobře, když je nějaká závada na trase tak může modem fungovat "na půl", znamená pouze jeden download a jeden upload kanál, stav připojení není "online" ale něco jako tak, a LEDky v těchto případech taky jinak svítí. 

  3. Pokusil jsem ty adresy co mají 100Mbps upload, jaké jsou možnosti u business tarifů (Profi), jestli nemají alespoň 120-150Mbps, a výsledek je takový že je asi rozbitý/nedodělaný, když na těch adresách jsou dostupné jen 100/20 a 400/50, a navíc cena u 100/20 je zcela mimo.

    Jinak u mě proběhla modernizace už asi měsíc a pořád tam mám starou rychlost (max 60Mbps upload)

    Screenshot_20230608_150815_Opera.jpg

    Screenshot_20230608_150725_Opera.jpg

  4. Myslím si že momentálně má buď DHCP server Vodafonu nebo modem nějaký bug, včera mi nepřidělil adresu brány na první pokus po restartu.

     

    Mám Vodafone station teprve 2 měsíce, provozuje v režimu Bridge. Restartuju jednou za čas.  Tentokrát restart nějak trval tak jsem vypátral kde je chyba, pak mi překvapilo že adresu výchozí brány mám 0.0.0.0.

     

    Připojil jsem nb napřímo abych vyloučil problému se svým routerem a po třetím pokusu restartu se mi podařilo replikovat problém, jak router tak nb dostaly veřejnou ip a masku, ale bránu nikoli (na routeru 0.0.0.0, na nb prázdno), řešení v tuto chvíli je nějakým způsobem refreshovat wan rozhraní (např. vytápěním lan kabelu a znovu připojit,  deaktivaci a znovu aktivaci síťové karty, ipconfig /release pak renew, atd.) pak už dostaly stejnou ip ale už se bránou. 

    https://youtu.be/O6foeb679Cc

     

    Screenshot_20230519_003221_Opera.jpg

    Screenshot_20230519_003531_Opera.png

  5. Jako amatérský zvukař s trochu znalostí ohledně TV vysílání můžu ti odpovědět takto:

     

    Ohledně prostorovosti, je možné že české 5.1 stopy u daného filmu neexistujou (manipulace s 5.1 zvuku při dabingu je daleko složitější), tak museli "upmixovat" ze stereo. A proč to museli tohle delat? Je to více důvodů, jeden z nich je zabránit problémy které můžou vznikat při přepínání mezi 5.1 a stereo na některých IPTV a streamingových platformách, proto musí na pevno nastavit parametry zvukových streamu na 5.1. 

     

    Ohledně dynamického rozsahu, na rozdíl od originálního soundtracku na DVD/BD, zvukové stopy pro běžné TV vysílání jsou u mnoha případech mírně upravován nějakým filtrem k vyhlazování hlasitosti (např. kompresor, normalizér, limiter atd.)  a proto bude cítit že některé akční scény např. výbuchy jsou méně hlasité než u DVD/BD verzí.

     

    A nakonec s bitratem (datový tok), nemá s prostorovosti, ani s dynamickým rozsahem nic společného. U většině kodeku je to tak, že s nižším bitratem bude cítit trochu méně výšek, s ještě nižším bitratem kromě toho že výšky nejsou skoro vůbec, bude znít trochu divně, plechově, šumí atd. Jinak prostorovost a dynamický rozsah pořád odpovídá původnímu zdroji.

×
×
  • Vytvořit...