Přejít na obsah

Neo_Moucha

Uživatel
  • Příspěvky

    156
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    2

Příspěvky od uživatele Neo_Moucha

  1. V 5. 1. 2023 v 13:20, tomus napsal:

    Já si tyhle podezřelé telefonní čísla vždycky lustruji na internetu, stačí do vyhledávače zadat příslušné číslo a většinou vypadne několik internetových služeb, kde lidé tyto čísla recenzuji,

    bohužel ani na toto telefonní číslo nejsou úplně kladné recenze:

    https://www.google.com/search?q=546607700

     

    Já si ta čísla právě takhle také lustruji a vzhledem k tomu, co jsem tam našel za "ohlasy" na toto konkrétní číslo, radši jsem napsal sem... Jsem rád, že jsem se díky tomu dověděl, že existuje ten seznam (to mne přiznávám se vůbec nenapadlo).

    Trochu lituji tu pracovnici, zřejmě nebyla dostatečně zaškolená, protože když jsem jí řekl, že ve mne nevzbuzuje důvěru, že skutečně volá jménem VF, mohla mne odkázat přesně na tenhle seznam, což neudělala.

    • Souhlasím 2
  2. Pravda, to admin heslo jsem si nevzpomněl, že to tak u VF je, protože už jsem s nikým dlouho nemluvil, ale rozhodně to bylo celé podivné.

    Díky za ten odkaz, netušil jsem, že je někde seznam.👍

  3. Měl jsem velmi podivný hovor z tohoto čísla (546 607 700), s tím, že volali jménem Vodafonu. Aniž by paní nějak ověřila pomocí pár čísel např. z RČ apod. (jak se to dělá třeba u hovoru z banky), že jsem to já, tak po mne chtěla nějaká ID čísla ze smlouvy, tak jsem jí velmi slušně sdělil, že v ní nemám důvěru a pravděpodobně mne chce jen zdržovat. Koktala, že volá, aby se ujistila, že mi všechno funguje, a pak že má speciální nabídky. Tak jsem jí už docela se smíchem řekl, že mi všechno funguje a nashledanou.

    Kdyby to někoho z VF zajímalo, mám nahrávku hovoru. 😉

  4. Tak u mne s druhou Teslou vyřešeno - odesláno do servisu na reklamaci,  vyjádření:

    Citovat

    Vyjádření technika:
    propájení studeného kontaktu, test OK

    Dnes se MediaBox vrátil ze servisu a vše funguje jak má - systém běží od prvního zapojení ve 4K a aplikace Vodafone TV funguje bez problémů. 🤩

    • Souhlasím 1
    • To se mi líbí 2
  5. před 3 hodinami, beepee napsal:

    @Neo_Moucha To má fakt natvrdo přidělaný HDMI kabel? To jsem ještě neviděl. A upřímně řečeno - takový box bych si nekoupil.

    On je to takový minipřístrojek:

    image.png.f17f4c9c9e684a55ac1c783481f0dcf2.png

    před 11 hodinami, tomus napsal:

    Možná je to blbost, ale pokud si to ještě nezkoušel, tak zkus vymazat v Můj Vodafone obě zařízení a pak připojit jen ten druhý box se kterým jsou problémy.

    Ale už to že má ten druhý box problémy s rozlišením obrazu je známka toho, že může být vadný a Vodafone TV aplikace je kvůli vysokým zabezpečením na jakékoliv nestandardní situace mnohem citlivější.

    Teď jsem to chtěl vyzkoušet a k mému údivu je v samoobsluze nula zařízení - trochu divné, ne?

    image.png.3ede69065e2df0e6808dfcc96ed3ad1f.png

     

    • Děkuji 1
  6. V 20. 6. 2022 v 9:58, Martin - Vodafone napsal:

    @Neo_Moucha Hezké ráno, posílal jsem to k prověření kolegům, aby mi k tomu napsali víc. Převodem vašich služeb ze systémů bývalého UPC k nám to ale nebude -  změnil se jen zákaznický systém, technické pozadí vašich služeb ale zůstalo stejné. Změna musela proběhnout jinde... Napište mi sem prosím konkrétní programy, o které se jedná, abychom se na to s kolegy mohli podívat dál detailněji. Díky za spolupráci 🙂 

     

    V 20. 6. 2022 v 11:40, Martin - Vodafone napsal:

    @Neo_Moucha Díky za doplnění, kolegům jsem to předal. Ozvu se tady s vyjádřením, nebo případně pokud bude potřeba ještě něco doplnit 🙂 

    Asi jsme se nic nedověděli? A ke změně také nedošlo. 😞

  7. Zakoupil jsem dva kusy certifikovaného AndroidTV MediaBoxu Tesla XA300 pro provozování aplikace VodafoneTV, zatímco v prvním funguje vše jak má a jak jsem očekával,
    druhý po zapnutí vždy přejde do nižšího rozlišení (z původně nastaveného 1080p na 480p) a jediná aplikace, která nefunguje, je právě VodafoneTV - při pokusu o puštění TV či přehrání nějakého pořadu píše chybová hlášení (TAV1860 & TAV1835). Softwarově jsem mezi oběma MediaBoxy nenalezl rozdíl (oba rovněž hlásí, že je sw aktualizovaný na nejnovější verzi). Nemáte s tímto nějakou zkušenost, či radu, co bych mohl vyzkoušet?
    - Počet dostupných přípojení aplikace mám 10, používám 2 (plus jsem ověřil v samoobsluze Vodafone, že mám skutečně jen 2 zařízení registrována)
    - HDMI kabel je v Mediaboxu XA300 integrovaný, a ten je zastrčený přímo do TV (rozebírat nelze)
    - Tovární nastavení zařízení jsem již provedl 2x, bez žádné změny
    - Zkoušel jsem měnit DNS, beze změny, zkoušel jsem kromě Vodafone Internetu i jiného poskytovatele, nefunguje ani u jednoho

  8. Dřív jsem používal Technotrend USB tuner, teď už dlouhá léta Digital Devices Octopus NET, obojí mohu vřele doporučit, samozřejmě podle účelu je k tomu ale buď potřeba PC, nebo třeba NAS jako TV server...

  9. Dobrý den Martine, Díky za odpověď - například právě teď - kanál Epic Drama HD - originální anglický zvuk je tu uveden jako (org), čeština jako (cze), čili po přepnutí na tento kanál se program spustí v češtině:

    image.thumb.png.00f701eca6c85bf77f9c499c31e7f164.png

    Oproti tomu například nyní na HBO 3 HD jsou jazyky tři, z nichž dva jsou anglicky, ale kód nemají, čeština standardně (cze), takže tam se pustí zvuk v angličtině automaticky:image.png

     

    Takhle bych mohl projít asi všechny kanály s více než jednou zvukovou stopou, pokud by tyto příklady nestačily.

    Díky za snahu a budu doufat, že se s tím třeba dá něco dělat.

     

     

     

  10. Dovolím si trochu nesouhlasit s tím, že je to "čistě věc samotného přijímacího zařízení", vždyť jsem psal, že před přechodem pod Vodafone to fungovalo jinak, aniž by se na mých přijímacích zařízeních cokoliv změnilo. Pořady, které byly jiným jazykem, než anglicky a ne česky, automaticky naběhly česky... viz. jak jsem popisoval.  Dobře, ještě bych to pochopil řekněme u té ČT (ale i tam to dřív fungovalo jinak), ale u kanálů jako Discovery apod. kde je skutečně druhá zvuková stopa tuším snad 100% anglická? Nebo TS nově neumožňuje toto pro různé pořady měnit, to snad ne?

  11. Vysvětlím problém:

    V TV mám nastavený jako primární jazyk zvuku angličtinu a sekundární češtinu, což mi dříve zajišťovalo to, že jakýkoliv program, který vysílal duální zvuk se přepnul automaticky na originální stopu (pokud to tedy byla angličtina)  - od přechodu z UPC na Vodafone se stalo to, že kanály vysílající více jazykových stop se přepínají bohužel na češtinu a musím lovit v menu přepnutí na angličtinu, protože anglická zvuková stopa není kódovaná jako "angličtina", ale jako "primární zvuk".

    V nastavení jazyků zvukových stop v TV ale samozřejmě možnost "primární zvuk" chybí, jsou tam pouze "angličtina, čeština, ..." atd. a když jsem například zkoušel vybrat oba jazyky jako "angličtinu", stejně se po přepnutí kanálu hodila česká zvuková stopa.

    To samé se děje samozřejmě i na síťovém tuneru s CA modulem, kde mám také nastavenou angličtinu jako primární, protože angličtina má kód qaa:

    image.png.6199e9177280cdb2ba6f2012dfc1b8a2.png

    Dost a už dlouho mne to otravuje, neexistuje na to nějaké řešení? Hledal jsem, ale kde nic, tu nic.... třeba, že by to bylo kódováno jako dřív?

    TV je Samsung QE49Q70RATXXH, sw verze 1392

  12. Netušíte někdo, proč by mi nefungovaly kanály na 770 MHz? Síla signálu 0... takže kanály to samozřejmě na této FQ nenajde...

    Lokalita Praha 5

  13. Opravdu výborné podmínky pro stávající zákazníky opět...

    Takže protože teď platím 459,- za Internet 150+, tak mám prostě smůlu a na nabídku nedosáhnu, protože bych jim platil za 1 gbit o 9,- méně a je úplně jedno, že bych jim byl ochoten dávat o 30,- měsíčně více za nový modem...

    😬

    • Souhlasím 2
  14. Můžu potvrdit, že se mi toto také děje, přijde mi, že se to děje hlavně ve "večerní špičce", jestli to dává smysl... Prostě když jsem ležel nemocný a celý den sledoval Discovery, tak večer najednou problémy se zvukem. Televize Samsung řady "Q" s CA modulem a lokalita Praha 5.

  15. Hmm, tak jsem chtěl v kanceláři navýšit na 350/40, protože to teď vyjde levněji, než současný 240/24, ale samo po mne chtějí vyměnit modem, že prý Technicolor (který mám odkoupený) 350/40 nedá (je to pravda?).

    Citovat

    Pro využívání Internetu nad 300 Mbit je, ale již zapotřebí mít právě novější typ modemu tedy MODEM COMPAL, který je do budoucna připravený až na rychlost 1000 Mbit/sec.

    Opravdu Compal bude zvládat gbit?

  16. Kontrolní otázka, na kterou jsem nenašel odpověď a toto vlákno se mi jeví jako vhodné - když koupím modem, který byl používaný v síti UPC z druhé ruky, musím někam volat, aby mi fungoval, nebo prostě vyměním za stávající a jedu? Předem díky za odpověď!

×
×
  • Vytvořit...