Přejít na obsah

xtonda

Uživatel
  • Příspěvky

    502
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    2

Příspěvky od uživatele xtonda

  1. 18 hours ago, Adolf.Shitler said:

    Autor dotazu zjevně netuší, že i s rootnutým zařízením nemusí mít vůbec žádný problém a vychází jenom z dezinformace, že "Aplikace potom nefunguje, banka nepovolí její provoz na rootnutém zařízení."

    To, že některé aplikace odmítají fungovat na rootnutém zařízení, je prostě fakt, který sem si i osobně vyzkoušel, opětovně meleš nesmysly.

  2. On 3/18/2022 at 4:34 PM, pkoci said:

    Zeptám se, jak je řešeno kabelové připojení v bytových domech? Je optika dovedena až do domu, případně někde před vchod, a následně do jednotlivých jednotek je připojení distribuováno koaxiálním kabelem? Nebo je to úplně jinak?

    Mě teď zavedli T-Mobile, natáhl optické vlákno krky připravenými v domě při předchozí rekonstrukci elektriky, udělal zásuvku, v bytě mám ONT Huawei EG8145V5 připojený optickým propojovacím kablíkem do té zásuvky. Kudy to tahali nevím, ale ulice rozkopané nebyly, ale to záleží na lokalitě a typu výstavby, jestli je tam použitelný kolektor.

    On 3/18/2022 at 8:30 AM, Daviddvbc said:

    Minulý rok na chatě kamaráda jsem měl sim datamanie. Chalupa se nachází na dobrém 4g signálu, poblíž kempovací oblasti. Tuto kempovací oblast, i chatu mého kamaráda obsluhuje jedninná sdílená BTS o2 a T-M. Vodafone zde má pouze edge. Mimo sezonu jsou rychlosti na chatě častokrát i třeba 30/5 Mbps. Když byl ale kemp plný lidí (dle mého mnozí využívali letní akci T-M na neomez. data),rychlost jak na 4g modemu, tak na mobilu o2 i na mobilu s T-M klesla, a zůstávala celé týdny na 0.2 Mbps. Řešením problému tedy skutečně bylo, že lidé odjeli.

     

    Nevím, jestli to bylo způsobeno nedostatkem frekvencí v éteru, nebo páteřním vedením, každopádně to byla celkem bolest.

     

    Pokud je to lokalita, kde dochází o prázdninách k výraznému navýšení osob, tak to spolu s letní akcí T-Mobile patrně způsobilo naprosté přetížení pásma 800 MHz. Měl jsem loni na chalupě podobný problém, vyřešil to nákup venkovní antény a vynucení pásma 1800 MHz na modemu.

    • Souhlasím 2
    • Nesouhlasím 1
  3. Taky sem zaregistroval nějakou změnu v RSS, přestalo to chodit 3.3. večer a i když zadám nová URL, tak to blbne. Ve feedu je jen první komentář z každého vlákna, před tím tam bylo všechno.

  4. @Adolf.Shitler A co to tedy je, když ne záměrné znepříjemňování, pokud to takhle uměle filtrují na základě User agenta a po změně na identifikaci jako Chrome to chodí bez problémů, čili to není technický důvod?

    Sledování TV chodí ve všech prohlížečích co sem zkoušel a ani nemá problém s monitorem připojeným přes VGA.

  5. S tím se taky setkávám, že výrobci podporují Tizen až od verze 3.0, tedy modelový rok 2017. Mám 2015 s Tizenem 2.3, Eurosport Player na to není, Sledování TV jen stará aplikace kde nepůjde na Primě zpětné sledování. A teď nebude ani HBO, čas uvažovat o nákupu Android TV boxu.

  6. Ve VOP pro exUPC služby zde

    https://www.vodafone.cz/_sys_/FileStorage/download/2/1572/mk19854_vop_upc_res_upd_07_21_hr.pdf

    mají uvedeno:

     

    2.7 Jak ukončit Smlouvu nebo jednotlivou Službu

    Na ukončení Smlouvy nebo jednotlivé Služby se můžeme buď dohodnout, nebo je možné Smlouvu nebo jednotlivou Službu písemně vypovědět, anebo je možné od Smlouvy odstoupit.
    2.7.1 Výpověď Smlouvy
    Smlouvu můžete písemně vypovědět bez udání důvodu ve 30denní výpovědní době. Výpovědní doba začne běžet následující den po tom, co nám doručíte svou výpověď Smlouvy.

    2.8 Kontaktujte nás
    Pro komunikaci s námi využívejte, prosím, výhradně naše klientské centrum. Na klientské centrum můžete zavolat na číslo 241 005 100 (v naší síti zdarma) nebo ho kontaktovat elektronicky prostřednictvím kontaktního formuláře na www.vodafone.cz anebo zaslat dopis na adresu
    Vodafone Czech Republic a. s., nám. Junkových 2808/2, 155 00 Praha 5. Pokud v textu Smlouvy nebo Všeobecných podmínek uvádíme, že pro dané jednání je třeba dodržet písemnou formu, vždy tím myslíme vlastnoručně podepsaný dopis zaslaný prostřednictvím poskytovatele poštovních služeb, případně e-mail opatřený zaručeným a uznávaným elektronickým podpisem zaslaný na adresu poradime@vodafone.com.

     

    Já uznávám, že DS tam nezmiňují, na druhou stranu trvat v případě mailu na zaručeném elektronickém podpisu když na papíře podpis nemusí být ověřený mi přijde jako buzerace.

    Asi jim tam zkusím zavolat a pak případně dojít na pobočku, to mě nenapadlo, nějak sem se zasekl na tom, že UPC pobočky nemá, otázka jestli se na pobočce mobilního operátora budou ochotni bavit o nepřevedené exUPC službě. Povídat sem si chtěl s retenčním po telefonu.

    • To se mi líbí 2
  7. Ještě ten den naskočila v Datovce informace

    17.02.2022 13:40:34: EV12: Přihlásila se pověřená osoba s právem přístupu ke zprávě ve smyslu § 8, odst. 6 zákona č. 300/2008 Sb., v platném znění.

    Netvrdím, že má povinnost, jen se ptám jaké je praxe. Mívali ve zvyku volat z retenčního, tak mě to překvapilo. Ve VOP mají uvedeno, že výpověď má být písemně, což znamená na papíře nebo se zaručeným elektronickým podpisem mailem, čili by se jim to přes DS, nemuselo líbit, pak bych ale čekal nějaké upozornění

    Poštovní datové zprávy mají povoleny, a do schránky lezou - zpráva byla doručena.

    • Děkuji 2
  8. Ahoj,

    17.2. jsem poslal výpověď služeb exUPC Internet + telefon (ještě nejsem převeden) datovou schránkou a do teď nemám žádnou odezvu, ať už potvrzení přijetí výpovědi nebo informaci, že to není v pořádku a musím to poslat jinak. Je tohle normální? Jak si ověřit, že výpověď byla přijata a běží výpovědní lhůta?

  9. Vtipný na tom je, že Vodafone nabízí přes Galerii balíček Sledování TV Pro všechny za 89 Kč, který je až na nepodstatné detaily (je tam o 20 vesměs nezajímavých stanic méně, převážně regiony a Slováci) stejný jako Sledování TV Základ za 199 Kč.

    https://galerie.vodafone.cz/detail/services_56792_Pro_vsechny

    https://sledovanitv.cz/services/detail?specificationId=264-sledovanitv-cz-pro-vsechny

    https://sledovanitv.cz/services/detail/13052-zaklad

     

  10. No vida, SledovaniTV připravilo celkem rozumné řešení, možnost začít sledovat pořad od prostředka, zkrácení reklamních pauz na 3 minuty. Ukázka jak to může vypadat když se někdo zamyslí a není mu líto trochu té práce s implementací, dost kontrast s tím jen tupě zakázat jakýkoliv dopředný posun.

    • Souhlasím 1
  11. @marek-81 neměj strach, já se nějak zařídím.

    Zatím sem si do prohlížeče nainstaloval tento doplněk

    https://chrome.google.com/webstore/detail/video-speed-controller/nffaoalbilbmmfgbnbgppjihopabppdk

    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/videospeed/

    Přidává do přehrávače nezávislý ovládací prvek pro přeskakování ve videu a změnu rychlosti přehrávání. Uvidíme jak moc chytrá ta řešení pro zamezení přetočení reklamy u jednotlivých poskytovatelů budou.

  12. Platím za UPC tarif Internet 300+ 496 Kč včetně modemu. Dneska tady byl agent T-Mobile, zavedli nám tu nedávno optiku, nabídl mi tarif 250 Mbit symetrický za 200 Kč (50 % sleva) + 99 Kč za IP adresu, modem v režimu bridge se u TM neplatí, tak sem to podepsal. Ale AFAIK smlouva se dá do 14 dnů zrušit, tak mě napadá, jestli reálné srazit cenu u exUPC Internet 300+ na cenu kolem 300 Kč nebo to nemám ani zkoušet.

  13. Mám IP telefon Gigaset, na službu UPC telefon je zapojen klasicky analogově přes RJ11 a zároveň ho mám připojen do sítě a zaregistrován u Odorika. I přes ten analog funguje identifikace volajícího, takže vlastně ani nevidím důvod snažit se to připojit přes IP a pokud si pamatuji že se to kdysi kdesi řešilo, tak to ani nelze.

  14. 2 hours ago, Ondra - Vodafone said:

    Přesně na to jsem ale reagoval - VTV má funkci Pokračovat ve sledování. Pokud něco rozkoukáte, druhý den si to můžete pustit a pokračovat tam, kde jste skončili 🙂

    Ale to bude fungovat jen pokud to cíleně pozastavím. Pokud prostě odejdu nebo usnu , tak pořad běží dál, ale já ho nevidím a potřebuju ho pustit znovu.

×
×
  • Vytvořit...