Přejít na obsah

bnone

Uživatel
  • Příspěvky

    27
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele bnone

  1. Mám stejný CI modul také ze starého Panasonicu a funguje i v mé nové LG OLED. Zcela bez jakýchkoli problémů.
  2. Chtěl bych jen upozornit na takovou maličkost, na kterou nikdo asi při upgradu nemyslí. Spotřeba elektřiny nového modemu. Každý novější model má vyšší spotřebu než ten předchozí. Pokud je spotřeba vyšší jen o 10W, pak při provozu 24/7 a dnešních cenách si za ten rozdíl zaplatíte zatím zastropovaných 70-100Kč. měsíčně. Tak si to připočtěte k poplatkům. To byl důvod, proč jsem osobně na vyšší tarif nepřešel - nutná výměna za nový modem.
  3. bnone

    Nové stanice

    sweet.tv je nějaká podivná ukrajinská firma, těch 25 kč je jen na 1 měsíc, pak 239 kč,, nespolehlivý méně kvalitní obraz, platba je prý do zahraničí. Dalbych tady odkaz na tyto info, ale nejde to s odkazem odeslat. Tak Google a "sweet.tv netestoval jste to někdo"
  4. bnone

    Chyby Vodafone TV

    Nemyslím, polovinu tvoří polské DBVT programy, těch je fakt hodně, část programů se duplikuje v různých multiplexech, možná jich bude unikátních něco přes 60. A funguje už tak 15 let.
  5. bnone

    Chyby Vodafone TV

    Asi tak, od počátku mám koupený CI modul a nedovedu si představit používat ten settop box, sestra ho má a to je příšernost, to bych nedal, člověk degraduje třeba drahou tv s mnoha příjemnými funkcemi na pouhý monitor. Už mám jen Klasik za 80Kč, stejně se dívám už jen občas na ČT a někdy regionální televize. Ty totiž na našem STA nemáme, ale zato tam máme celkem kolem stovky programů zdarma vč. Spektrum, History apod. Kvalita v DBV-T je vyšší než DBV-C, méně komprimovaný obraz, EPG je plné a ne ta Vodafonní zkrácenina (z technického hlediska rozumím tomu, proč to dělají). Jen ty regiony mi tam chybí. Jo a EPG Cinemax je pro mne inspirace co si pustit na HBOMax, v té aplikaci na tyto filmy běžně člověk nenarazí, jsou umně schované. Takže těch 80Kč ještě zaplatím.
  6. bnone

    Chyby Vodafone TV

    Tak jsem se koukl na VF TV a její videotéku, když ji mám teď zdarma. Chyby VodafoneTV... špatný titulek.. Aplikace Vodafone TV je sama jako taková jedna velká chyba. Ta aplikace je to nejhorší, co jsem dosud viděl v oblasti nejen streamingu. A ne počtem chyb. Ty mne ani nezajímají. Celý UI design aplikace je špatně, kompletně špatně. Jak logicky, tak vizuálně. Pořad se při procházení něco objevuje a mizí, člověku se z toho motá mozek a neví kde je a co vlastně dělá, to musel navrhovat nějaký psychopat, psychicky narušený člověk. Používáním této "aplikace" si uživatel psychicky škodí. Potřebuje to kompletní redesign. Ne opravování chyb - znova od nuly a poučit se napřed od ostatních. Bez toho lituji lidi, kteří to dobrovolně používají.
  7. Ano, vzpomínám si, prý měl někdo zavolat a domluvit termín, kdy přijede technik. Jestli měl volat ten technik nebo operátor, to netuším a je mi celkem jedno a nezajímá mne to, jsem jen zákazník. Nejde o slovíčka, jde o princip. Měli volat a nevolali - to je to, co jsem chtěl sdělit, ne jestli to byl Pepa nebo Honza.
  8. @Marek-26 Jak jsem psal, nutná výměna modemu TC7200. Ten to nedá.
  9. @neo2fe Taky jsem se ptal před časem na gigabit, že prý jo, technik mi zavolá (nutnost výměny modemu), dva týdny nic, volal jsem znovu, prý to někde zamrzlo, tak to zadali znovu, že technik zavolá. Opět nikdo nevolal, tak jsem opět volal já potřetí, že už to nechci. 300Mbit mi nakonec stačí. Alespoň ušetřím, i za elektřinu. Ale kdybych měl jen 30Mbit, tak bych jim volal každý den. To už stojí za to.
  10. Jestli jste tak závažný a speciální případ, že na tom závisí váš život, tak si v bazaru kupte levný telefon za stovku, nechte si poslat kartu zdarma od T-mobile a nechte si notifikace přeposílat tam. Vyřešeno. Není třeba dále rozebírat, ledaže by jste si z nás dělal legraci. Začínám mít ten pocit.
  11. Bylo by dobré tuto teoretickou debatu ukončit, proto: Ano, máme to v rodině. Mnoho let. Znám další 2 lidi se stejným problémem, je to dost běžné. Umím přístroj nastavovat, umím stáhnout a prohlížet data stejným sw, který používají lékaři. Umím ty grafy interpretovat. Takže vím přesně, o čem mluvím. Máte zbytečný strach. Data se předávají lékaři dvěma způsoby. Pojišťovna požaduje kontrolu lékařem min. jednou ročně, ale může být častěji. Při té kontrole přinesete celý přístroj nebo jen SD kartu k lékaři a ten si data načte stejně jako to dělám já a vytiskne si statistický souhrn od poslední návštěvy. Druhý způsob je, že se data přenášejí jednou denně ráno na servery Resmed a při té kontrole si lékař data načte odtamtud a nic nosit nemusíte, ale je i tak lepší si kartu vzít sebou, kdyby jim nešel zrovna internet. V našem případě to dělá jen sestra, zkontroluje průměry hodnot za poslední ROK a pokud je to dle ní ok, tak k lékaři se ani nejde, protože je vytížený jinými případy. Započítávají se dny, kdy byl přístroj použit alespoň 4 hodiny, výpadků za celou dobu může být řádově 30%, to ale teď zpaměti nevím přesně. Pokud přístroj nepoužíváte (třeba jen 3 dny v týdnu), tak se vás lékař zeptá, v čem je problém, zhodnotí a upraví léčbu. S žádnými maily to nemá nic společného. Pokud dostáváte nějaké maily, tak asi proto, že jste se dobrovolně zaregistroval do systému MyAir a odtamtud vám chodí statistické maily, ty jsou ale jen pro vaši informaci, ne pro lékaře. Ten ty informace dostane z vaší SD karty či automaticky datovým připojením a přesnější. Přístroj používají milióny lidí na celém světě i bez datového připojení a mailů. Vše je zabezpečeno, není v tom problém. Buďte v klidu, nic vám nehrozí, jen choďte na předepsané kontroly. U nás se ještě nikdy lékař, vlastně jen sestra, nedíval na detailní data, jen na statistiku za rok. Asi jste si špatně vyložil některé informace. Pokud je vám to dosud nejasné či máte strach, obraťte se na svého lékaře nebo jeho sestru, ti vám to zkusí vysvětlit lépe. Tady na to opravdu není správná platforma.
  12. Taky jsem to zkoušel u čísla, které mi u VF zůstalo a opravdu to funguje dále. Možná se lekli a po zjištění reakce to nechali raději ještě být. Tím lépe. Nemám už přehled, tlačítkové jsem přestal používat před 12 lety. Přístroj znám a myslím, že takto nefunguje. S maily nemá nic společného. Data se ukládají na SD kartu, Odesílají se na servery Resmed v podstatě dávkově jako datový přenos, tipuji že ráno po vypnutí jako jedna dávka, případně po připojení k mobilní síti pokud byl mimo síť VF či roamingového partnera v rámci EU. Co se s těmi daty pak děje, vyhodnocování či informování kohokoli, to je už v režii firmy Resmed. VF s tím nic nemá.
  13. Jedno z možných řešení. Už jsem to tu jednou psal, ale trochu podrobněji: Mám telefon na 2 sim. Obě byly VF paušál. Nechal jsem si zdarma poslat simku T-mobile Twist ochutnátkovou kartu. Je zdarma s kreditem 10Kč. Na tuto kartu jsem si převedl po 23 letech číslo jednoho z těch dvou paušálů, který jsem používal už jenom hlavně na sms email a příjem hovorů. Nastavil jsem si oznamování na toto číslo/kartu. Nabil jsem kreditem 300Kč, dostal jsem 400Kč a na týden neomezená data. Za týden dobiji dalších 300Kč - další týden neomezená data. Za další týden koupím za tento kredit 700Kč na rok 2GB dat měsíčně (momentální akce TM) - vychází to na 50Kč za ty 2GB měsíčně. V telefonu jsem si zapnul ve Správci sim karet Automatické přepínání dat - mám data přístupná i tam, kde VF není ale TM ano. V telefonu jsem si zapnul přesměrování při nedostupnosti u čísla VF na číslo TM. Výsledek - ušetřil jsem, oznamování funguje spolehlivěji a rychleji (u VF to bylo poslední měsíc nějaké divně fungující, opožděné či duplicitní sms), lepší dostupnost signálu na horách apod., a k tomu všemu 2GB dat navíc (celkem tedy 6GB). Tímto děkuji VF, že mne donutil k této "transformaci", na které jsem nakonec vydělal. Pořád mám ta 2 stejná čísla, ale ve výhodnější konfiguraci. Majitelé tlačítkových telefonů mají ale bohužel smůlu. Dvousimkáč dává přece jen větší tržní svobodu.
  14. Já to mám vyřešeno, jen se mi nelíbí, když někdo, kdo věci evidentně nerozumí, ještě k tomu opakovaně lže. Uvítal bych, kdyby s tím lhaním konečně přestal. Jinde by už dostal ban. A když na to upozorním, dostal jsem od admina naopak já napomenutí.
  15. Ne, já měl zřízený mail u VF. Dokonce dva - na doméně ......@vodafonemail.cz. Pro příjem i odesílání mailů. To je ta služba, která je rušena. S žádným jiným mail providerem to nemá nic společného. To je ale evidentně nad tvými mentálními možnostmi, protože jsem to tu už psal a jak vidím zbytečně. A když tak trváš na svém lhaní že jsme s rendou jeden, co kdybychom to dovedli k soudu, tam bys to mohl "prokázat". Já bych si vzal tu nejdražší advokátní kancelář, ne proto, že bych ji potřeboval, ale ty bys ji pak zaplatil jako náklady řízení, teda jeden z mnoha nákladů, věz, že by ses nedoplatil. My nejsme jeden, my jsme zajedno. Máme podobný pohled na věc. Smiř se s tím.
  16. V korporátech se nešetří, v korporátech se vykazují úspory. To je velký rozdíl. Za vykázané úspory pak manažerstvo inkasuje odměny převyšující ty virtuální úspory. A o to tady většinou jde. 😉 Jsem z oboru, tak odhaduji, že tato služba stála pár megabajtů ram a disku jako maličký virtuální server, jeden z desítek, možná stovek. Mail server + malý prográmek, který má napojení na sms bránu, žádná databáze, vše v ram. Údržba v podstatě žádná, nejde o kritickou infrastrukturu, nejsou žádné změny, žádné backupy apod.. Možná 2 lidí (zastupitelnost) tak 2% pracovní doby. V podstatě by to zvládlo asi jedno Raspberry Pi za 1500Kč+nabíječka k mobilu+síťový kabel. Příští týden se začnou lidi divit, že jim přestanou chodit sms. On ten Adolf jede pořád tu svou. Evidentně v chápání dorazil na své limity. A navíc tady opakovaně i přes upozornění administrátora lže. Adolfe nelži!
  17. Adolf prostě dosud nic nepochopil. Vůbec nic. Nula. Ticho po pěšině. Totálně uzavřená bublina kutálející se z kopce. Dle něj když mám mail u 10 různých poskytovatelů vč. zahraničních, musím přemluvit všechny jejich vedení, aby si speciálně u českého Vodafonu kvůli mně zřídili všichni sms bránu a posílali mi přes ni notifikace. A u bank si to mám platit. Dosud jsem si posílal notifikace rovnou na xxxx@vodafonemail.cz. Mám sice zaplacené neomezené odeslané sms aniž bych jedinou poslal, ale to mne neopravňuje k jejich příjmu z mailu. Už jen ten nick Adolfe ... Kdeže zlaté Oskarovské časy jsou... tehdy byla filosofie zcela opačná - poskytnout maximum užitečných služeb pro zákazníka. Dnes je všude naopak Cancel Culture. Adolfe, podle vaší logiky vůbec, ale opravdu vůbec nechápu, proč VF poskytuje i službu kabelové televize, dokonce i kabelový internet, co s tím má co dělat mobilní operátor? Ať si to provozuje ten, kdo to potřebuje, ne? Navíc dokonce účtuje inkasem, proč? Ať si to každý platí sám ručně nebo přes trvalý příkaz. Atd., mohli bychom pokračovat. Ale je to marné, je to marné, je to marné.
  18. Můj vodafonní paušál, který jsem platil vlastně už jen kvůli sms emailu, se už převádí na předplacenku jiného operátora, já ušetřím nějaké peníze a Vodafone je ode mne "ušetří" taky. Ten paušál jsem tam platil 23 let. Jako bonus budu mít lepší dostupnost ve dvousimkovém telefonu, možnost zapnout velice levná data v místech, kde VF nemá dostupnost 4G, možnost zapnout přesměrování hovoru na druhou simku při nedostupnosti VF. Pak si zapnu oznamování příchozího mailu, ostatní operátoři to zatím mají. Takže jsem na tom nakonec vlastně vydělal. Mimochodem že se to ruší, mi VF oznámil až dnes 3 dny před koncem a jen v Můj VF. Kdybych se tam dnes náhodou nepodíval, tak to oficiálně ani nevím.
  19. bnone

    4K UHD

    Opravdu, u mne taky, dle EPG to vypadá, že to bude sportovní. Momentálně tam je jen znělka ve smyčce, ale opravdu formát 4k. Kvalitu obrazu zatím nelze posoudit.
  20. Jen pro upřesnění: Těch 50 km jsem jen tak nahodil jako obecný příklad. Neměřil jsem to. Po změření na mapy.cz vzdušnou čarou 30km na hranice Polska i Slovenska. Mobil se připojil, dostal jsem uvítací sms. Děje se mi to běžně, naposledy v sobotu. Konkrétní místo Palkovické Hůrky. V Beskydech běžně, chvilku Polsko, chvilku Slovensko. Já to nějak nesleduji, vím to z uvítacích roamingových sms, které mi chodí. Já nemám důvod si to vymýšlet. Kdysi jsem používal i polskou kartu, kterou jsem se připojil do Polska z domu, vzdušnou čarou 20km. Ale jen u okna. Zato v polském Těšíně, pár metrů za hranicemi už VF nebyl. Velký vliv na to má asi terén a nasměrování antén.
  21. To já vím moc dobře, ale pokud oba nepoužíváme VPN a naše IP jsou reálné z rozsahu VF s umístěním Trutnov a OV, tak není o čem diskutovat. Já se za ničím neskrývám, vy předpokládám taky ne.
  22. Není problém zkontrolovat, zda obě IP patří VF a zda jsou za VPN. Moje není. Takže to zkontrolovat jde velmi lehce. Včetně lokality.
  23. Opět musím s rendou souhlasit, ví, o čem služba je a k čemu je dobrá. Taky mám dat dost 4GB, v tom problém není, je jednak v tom, že sms upozornění většinou přijde dříve než se mi stáhne mail a dále že přijde i když z různých důvodu data nemám, ať už z důvodu že šetřím baterii na později, nebo v místě kde není LTE či signál Vodafonu vůbec. Běžně se mi stává, že VF v místě signál nemá, a telefon se přepojí na Poláky či Slováky přestože jsou 50km daleko. To by měl VF řešit, pokrytí, a ne buzerovat zákazníky. V pondělí jsem na lince oznamoval nějaký problém na jejich straně, že se prý hned ozvou, je středa a nikdo se dosud neozval. Adolfe, váš lživý příspěvek že jsme s rendou jeden člověk, nahlašuji administrátorovi. Ten si to může zkontrolovat dle IP. Už jsem vás jednou upozorňoval.
  24. To jste trochu přehnal. Já tohle fórum sleduji občas dlouhá léta, jen jsem nepsal, k zaregistrování mne donutilo až toto vlákno. Vodafone mi zrušení této služby nikde neoznámil, kdybych to tu nečetl, tak to ani nevím. Přitom je to jeho povinnost. To bych se za dva týdny divil... U UPC (dříve Kabel Plus a Karneval) i Oskara jsem byl od samého začátku, dokonce i jako jeden z prvních zaměstnanců od r.1991, to tady ještě ani nikdo nevěděl, co to kabelová televize vlastně je, měl jsem doma na test i settop box pro příjem digitálního rádia, víte vůbec, že to existovalo? Podílel jsem se i na ledasjakém vývoji. Vím o tom všem více než jiní tady, kteří tehdy ještě tahali kačera. Já se toho zúčastnil.
×
×
  • Vytvořit...