Přejít na obsah

Drejkys

Uživatel
  • Příspěvky

    10
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Drejkys

  1. Trochu mě zajímá jedna věc ohledně slev. Sestřence se několik let zpět ještě za UPC stalo, že se musela přestěhovat a na nové adrese nešlo UPC připojit a tak musela ukončit smlouvu. Vše vyřídila a myslela si že má hotovo. Pak byla překvapená když jí přes inkaso strhávali ještě několik měsíců údajně doplatek na slevu pro nebo tak něco. Tak doufám že VF podobné praktiky nemá a ten kdo od nich vezme nějaký akční tarif jim to pak nemusí vracet zpětně, třeba při změně tarifu na nižší apod.
  2. Ještě mi tu nikdo nevyvrátil nestabilitu latencí na Compalu kvůli použitému chipsetu Intel Puma 6. Do nedávna se tu objevovali rady zůstat na Technicoloru apod. To jako ten hardwarový problém vyšuměl?
  3. Díky, teď trochu odbočím, četl jsem tu už vícekrát že se snad všem co mají staré modemy postupně vymění za nové? To znamená že kdo má vlastní odkoupený modem, tak když mu ho vymění bude muset platit pronájem. Nebo to mají nestaveno tak že je vyměňují jen těm co jsou i na starém v pronájmu a vlastníky nechají na těch starých dokud jim modem neumře?
  4. A tehdejší problémy Compalu jsou již zažehnány? Pokud bych zůstal na rychlosti 300 je v něčem výhodnější Compal vs Technicolor? Předpokládám že na tu 500 by to už s Technicolorem ani nešlo. Kdyby jste si měli vybrat Compal vs Arris? Ten Arris má asi zase ještě vyšší příkon?
  5. Dobrý den, prosím o radu jestli a jakým způsobem přejít na nový rychlejší tarif a mám nechat vyměnit i modem, nebo zůstat na čem jsem nyní? Aktuálně mám balíček ještě exUPC: Pevný internet Kabel 300 Mbps (za 503,-) + Vodafone TV - Komfort (za 210,-), vlastní modem TC-7200 + DVB-C moduly do TV, žádný pronájem. Celkem platím 713,- Cena viz. příloha. Mám tam ještě od UPC nastavenou nějakou slevu asi 10% na net a něco tam bylo tehdy i na celý balíček snad. Nyní web Vodafone nabízí 500/50 za 399,- a TV komfort za 232,- + pronájem modemu 70,- to vychází na 701,- a ještě bych měl rychlejší net. Modem bych každopádně využíval opět v režimu BRIDGE. Řeším to i proto, že posledních několik měsíců nám internet vždy v odpoledních a večerních hodinách nějak lagoval, nakonec jsem částečně vyřešil přenastavením DNS, ale stejně podezřívám i modem že už má málo těch kanálů na současné poměry? 1: Jde mi o to, že před několika roky jsem ten modem koupil na doporučení zde na foru s tím že Compal je méně stabilní (Puma apod.) a že na rychlosti do 300 je lepší Technicolor, tak jestli už nyní opravdu je výhodnější jít do toho Compalu? Ten Vodafone station nechci kvůli vyšší spotřebě. 2: Přistoupí na to Vodafone, když ve finále budu platit o něco méně? 3. Když objednám 500/50, dostanu na 100% Compal, nebo hrozí že dají ten Vodafone Station, a dávají se už všem nově ty černé modemy? Předem děkuji. vyučtování.pdf
  6. Drejkys

    Pomalý DNS server

    U mě to vypadá také lepší po změně DNS (možná shoda náhod, to se uvidí), to by mě po těch letech u Karneval, UPC ani nenapadlo. Nemůžu si pomoci, ale z různých stran slýchám problémy až po změně na VF. Nyní už vím že vůbec nehraje roli rychlost, ale spíš celková stabilita připojení, protože i když internet sotva běžel stejně měřák vykazoval standartní hodnoty.
  7. Drejkys

    Pomalý DNS server

    Ani bych se nedivil že můj problém bude to stejné viz. https://www.techforum.cz/topic/4017-technicolor-tc-7200-zkušenosti/?do=findComment&comment=457506 Nyní opět už asi 2 hodiny nepoužitelné připojení, ale zvláštní je že test rychlosti i ping je celkem ok na oko.
  8. Drejkys

    Kabelový modem

    Ano, to by byla paráda, zlaté staré časy, ale reálně se obávám že to nechtějí.
  9. S tím Intelem Puma to vím, ale stejně to krásně odráží i ten problém, třeba teď už to běží zase tak jak má a test celý v zeleném. Asi jsem si téměř jistý že se jedná o nějaké zarušení, protože v té době kdy to blbne nepomáhají ani restarty modemu. Jinak ten modem mám v režimu bridge a testoval jsem i bez napojeného routeru napřímo. Nevíte jestli stále platí že se zákazníkům dávají modemy které už někdo používal jako za UPC, nebo už každý dostane nový kus?
  10. Dobrý den, mám internet 300, vlastní modem TECHNICOLOR TC7200, lokalita Teplice, v paneláku. poslední dobou vždy v podvečer začne dost kolísat stabilita připojení, test rychlosti na https://speedtest.dkm.cz/ většinou ukáže jen pokles z nějakých standartních 315 na cca 200 až 280, ale dochází k velkým lagům nebo jak to mám nazvat. Stránky načítají opožděně a je to prostě poznat okamžitě. Většinou v noci problém odezní, že by nějaké přetížení sítě ve špičce? Ten modem TECHNICOLOR TC7200 jsem před několika lety pořídil z druhé ruky (od známého téměř nepoužívaný) na radu na tehdejším upczone foru jako náhradu za v té době problémový Compal a podle "odborníků" má být na tuto rychlost plně dostačující. Všechno opravdu tehdy ta výměna z Compalu na tento vyřešila. Je možné že by už nyní ten modem nezvládal?, Pochybuji že je vadný když ráno jede zase stabilně. Krásně je to poznat na http://www.dslreports.com/tools/puma6 když to laguje hned je výsledek také skoro celý v červených číslech. Mám se zajímat o výměnu modemu nebo to spíš bude někde na straně poskytovatele a lze to nějak ověřit? Předem děkuji za rady
×
×
  • Vytvořit...