Přejít na obsah

Jardabr

Uživatel
  • Příspěvky

    91
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele Jardabr

  1. Aktualizace je opravdu spíše úsměvná, než funkční. Také mám stále firmware 6.1.9300. 14.2.2023 jsem dostal SMS, že mi 13.2.2023 budou aktualizovat sw. Asi nesedí rok, nebo je to firma, kde zítra znamená včera. Všechny popisované možnosti o ruční aktualizaci vedou k výsledku, že mám to nejlepší, co můžu chtít.

  2. Zřejmě je myšlena Vodafone Android aplikace. Tam je opravdu Čt Sport (asi týden) bez informací a jde spustit jen skokem z okolního kanálu. Restart, odhlašení/přihlášení nepomohlo. U ostatních kanálů informace je.

  3. Já mám podobný problém. Koupil jsem nový notebook Lenovo Yoga s Win11 a na 5G wifi síti nejsem schopný nahrát na Nas Synology větší soubor (300MB). Spadne to s chybou. Když změním připojení na 2.4G, tak to pomalu jde. Při připojení LAN je to bez problémů. Na starším notebooku s Win10 tyto problémy nejsou. Na nějakém fóru jsem se dočetl, že snad Synology ne zcela podporují Win11. Zatím netuším, co s tím, změnilo se v posledním měsíci hodně věcí (nový notebook, nový fw plus přechod z exUPC na Vodafone) .

  4. Bohužel jediný není. Má zkušenost. První termín převodu byl v lednu. Čtyři dny po jsem dostal sms, že se uskuteční jindy. Do dalšího termínu v únoru se trefili. 31.1. ráno jsem dostal sms, že začali s převodem. Odpoledne, že hotovo. Pak teprve začala legrace. 8.2.2022 jsem se na pobočce dozvěděl, že převod stále trvá. 15.2.2022 mi technik řekl, že mám dvě smlouvy, protože mou exUPC vidí v UPC systému. Ten den později na pobočce, že oni do UPC nevidí, ale že převod u Vodafonu stále probíhá a neví se, kdy by mohl být ukončený. Včera mi přišel od Vodafonu dotazník, jak jsem s jejich službami spokojen. Škoda, že to od Vodafonu nikdo nečte.

    • Souhlasím 1
    • Nesouhlasím 1
  5. Chtěl bych se zeptat, když se tu řeší ovladač, nepoužívá někdo k Vodafone set-top boxům Logitech Harmony ovladač? Koukal jsem, že v databázi zařízení Logitech nějaké Vodafone zařízení má, ale nevím, jestli jsou to set-top boxy, které Vodafone používá zde. Představa, že mám na stole minimálně tři ovladače (box, tv a av reciever) mně moc neláká. Kaon např. Logitech zvládá bez problémů. Jarda

  6. @tomus to je zajímavá otázka. Třeba dneska se Kaon snaží a restartoval se za dvě hodiny jen jednou.

    Řešit to budu muset, až KAON spadne při nahrávání, nebo se nenahraje celý pořad a manželka to bude chtít pustit zpětně. O Horizon Go jsem přišel a Vodafon neumí Chromecast. Nebo dřív Vodafon vymyslí aplikaci do Android TV?   

    • Nesouhlasím 1
    • Haha 1
  7. před 3 hodinami, Marek-26 napsal:

    @Jardabr Mění se jen boxy, které byly propojeny s internetem. Pokud někdo má nepropojený box či jen CA modul, tak se migruje celá smlouva jen mezi systémy bez výměny.

    Nicméně mi v listopadu přišlo, Převedení služeb proběhne v termínu 15.01.2022 - 21.01.2022 i s pronájmem TV zařízení za 100 Kč.

    Několikrát jsem se minulý týden snažil s automatem domluvit, abych se ujistil, že chudák technik nemrzne od pondělka na schodech. Bohužel při zadání čísla smlouvy jsem se dozvěděl, že na toto číslo žádná platná smlouva neexistuje a dál jsem se nedostal.

    No a v pondělí mi přišla SMS, že termín neplatí. To je tedy má zkušenost.

    • Haha 1
×
×
  • Vytvořit...